Subliminal mesaj birçok alanda tartışma konusudur. Özellikle çocuklar üzerindeki etkisi su götürmez bir gerçek. Subliminal mesaj verildiği anda fark edilmese de bilinçaltındaki yerini alır ve bireyin verecek olduğu kararlara etki eder. 

Bu tür mesajlar 5 duyu organımız ile algılanamaz ve birey bunu engelleyemez, direkt beyninde yer eder. Bireyin karar vermesini etkilediği için kanunen yasaklanmıştır. Ancak bu yasak uygulanıyor mu derseniz, kesinlikle hayır.

1958 yılında Chicago’da bir radyo istasyonu müzik yayınları altında subliminal mesajlar olan müzikler uygulamaya başladı. 
Verilen mesaj ise ‘bir bardak kahve ister misin’ idi.

En bilinen deney ise bir reklam uzmanı tarafından 1957 yılında yapılan ‘Piknik’ isminde bir filmde uygulandı. 

Hazırlanan bu filmin her 5 saniyesine 0.003 saniyelik görüntüler eklendi ve bu görüntülerde ‘aç mısın, patates ye, mısır ye, kola iç’ mesajları verildi ve filme ara verildiğinde patlamış mısır, kola ve patates satışlarında aşırı yükselme gözlemlendi.

Günümüzde ise en çok çizgi filmlerde rastlanan subliminal mesajlar ile çocuklarımız açık hedef halindedirler. 

Tam anlamıyla birçok saldırıya maruz kalan çocuklarımız gözümüzün önünde zehirlenirken, bizler bunlara seyirci kalıyoruz. Masum gibi gözüken bu çizgi filmler çocuklarımızın gelişimini olumsuz yönde etkiliyor.

Bazı ülkeler, içi bu tür mesajlarla dolu çizgi filmleri engellerken, birçok ülke bu durumdan rahatsız değil. Hayatın her alanına işlemiş bu subliminal saldırıların önüne geçmek neredeyse imkânsız bir hal almışken, özellikle de anne ve babalara büyük sorumluluklar düşmektedir.