Beşevler tarafındaki trafik lambalarından başlayarak yaklaşık 1 km. boyunca beton bariyer yayaların karşıdan karşıya geçişlerini imkansız hale getirdi. AVM’nin trafik yoğunluğuna sebep olan giriş çıkışları yönlendirme amacı taşıyan ve trafik akışını hızlandırması beklenen bu uygulama görüntü kirliliği meydana getirdi. Konuyla ilgili tepkisini dile getiren MHP Bursa İl Başkan Vekili Erol Sönmez şunları söyledi: “Odunluk mevkii Bursa’nın dışarıya açılan yüzü, göstergesi, ticaret merkezi olacak ifadesi maalesef sözde kalmaktadır. Beton yığını gibi duran bu bölge çirkinlik abidesi. Nefes alacak yer bırakmadıkları gibi yeşil alanları yok ettiler. Göze hoş gelecek yeşil refüj çalışması yapmak yerine caddeyi beton bariyerle ikiye bölmek akıl kârı değil. Umarım bir an önce bu güzel olmayan uygulamayı kaldırırlar veya değiştirirler. Peki, bunu yapan Büyükşehir Belediyesi, yayaların karşıdan karşıya geçmesi gerektiğini ve bariyerlerden atlayanların hayati tehlikesi olduğunu bilmiyor mu?”Sayın Emniyet Müdürümüz Osman Ak’ın dikkatine!..

11 Şubat sabahı saat 05:30 sıraları henüz her yer karanlık iken dışarıya çıktım. Baktım kapı gibi bir minibüs evimizin tam önünde. Bir yakınım, bir şeyden korkar, endişelenirsem ‘155’i ara’ demişti. Ben de ev telefonumdan 155’i aradım ve durumu bildirdim. Telefondaki memur her ne kadar “Tamam beyefendi, hemen yönlendirme yapacağım” dese de, aradan bir saat geçmesine rağmen ne gelen oldu ne giden…

KİMSE ORALI BİLE OLMADI

Bunun üzerine, beş kez daha 155’i aradım. En sonunda başından def edercesine, bir trafik numarası verdiler ve ‘burayı arayın’ diyerek telefonu kapattılar. Verilen numarayı aradım (sanırım nöbet değişimiydi) ve telefona bakan kadın memura, engelli olduğumu, dışarı çıkmam gerektiğimi, endişelerimi, kısacası olup biteni ilettim. Buna rağmen ve yine kimse oralı olmadı, durumla ilgilenmedi.

“155 SINIFTA KALDI”

İmkanlarımı zorlayarak, olmayan gücümle dışarı çıktım ve cep telefonumdan tekrar 155’i aradım. Telefona bakan memura; “Memur bey, ben engelli halimle zor zahmet çıktım. Bilginiz olsun diye, bilgi vermek istedim ancak ne gelen oldu, ne giden, ne de ilgilenen. Bana göre “155 sınıfta kaldı” dedim ve kapattım.

UMUDUM EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ AK’TA

Bursa’mıza atanan Saygıdeğer Emniyet Müdürümüzün çalışmalarını basın aracılığı ile takip ederim ve kendisini başta uyuşturucuyla mücadele konusunda tebrik ediyorum. Emniyet Müdürümüz Saygıdeğer Osman Ak’tan bir abim olarak bu durumla ilgilenmesini çok çok rica ediyorum. Hadi benim engelim hafif. Ya akülü ya da normal engelli aracı kullansaydım, hastanelik olsam veya evimde yangın çıksaydı! Acaba sesimi duyan olur muydu?

KENDİMİ TEHLİKEDE HİSSETTİM

Özetle; yaşadıklarımdan sonra (engelli bir vatandaş olarak) çok moralim bozuldu ve kendimi tehlikede hissettim. Halbuki düne kadar, Emniyet Güçleri sağlıklı veya engelli, en büyük güvencemiz diye düşünüyordum.

SAĞDUĞUYA DAVET EDİYORUM

Tek arzum, herkesin işini tam yapması ve halka ‘önce insan’ mantığıyla yaklaşılması yönündedir. Bu sebeple herkesi sağduyuya davet ediyorum. Anlattıklarımın doğruluğu için ev ve cep telefonumdan aramalarımı, ses kayıtlarının dinlenmesini öneriyorum.

Son olarak sormak istiyorum; bu ve buna benzer durumlarda, ben veya başkası ne yapmalı veya ne yapabilir? Bu düşüncelerle Sayın Emniyet Müdürümüz Osman Ak’tan bu konuyla, 155’in hizmet vermesiyle ilgili, denetim ve bir yaptırım rica ediyorum.

Saygılarımla

Erdem Ateş

Pınarbaşı Mahallesi

TEŞEKKÜR PANOSU

Birlikten kuvvet doğdu!

Bir ay önce ihtiyaç sahibi çocuklarımız için başlattığım kampanyada, kitap, kırtasiye malzemeleri, kıyafet, oyuncak, çanta, ayakkabı, mont, toka vs gibi ihtiyaçları toplamamda bana yardımcı olan başta ailem olmak üzere, akrabalarıma, komşularıma, öğretmenlerime, arkadaşlarıma, öğrencilerime (çocuklarıma), velilerime, ‘Eski Bursalılar Burada’ Grubuna, İlmek İlmek Sevgi Grubuna, belirttiğim ya da belirtmeyi unuttuğum kampanyayı duyup koşup gelen, yardım getiren, gelemeyip de gönderen herkese çocuklarımız adına çok teşekkür ediyorum.

GÖNÜL ELÇİLERİ: İYİ Kİ VARSINIZ

Ayrıca özellikle öksüz ve yetim çocuklarımıza yönelik yürütülen projede severek çalışan ve kampanyada toplananları çocuklarımıza iletmemizi sağlayan değerli Osmangazi Gönül Elçilerimize de çok teşekkür ediyorum. Ara ara benim de eşlik ettiğim aile ziyaretlerinde çocuklarımızın mutluluğu cümlelerle anlatılmaz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederiz. İyi ki varsınız. Birlikten kuvvet doğar. Çocuklarımıza destek vermek isteyen herkesi pazartesi günleri saat 13.00-15.00 arası Mahfel’e bekliyoruz. Çocuklarımız geleceğimiz! Her şey güzel ülkemiz, güzel çocuklarımız, güzel geleceğimiz içindir.

Sevgilerle

Necla KAŞIK / ÖĞRETMEN

 İyi ki varsınız

Teşekkürler Sayın Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu!

Teşekkürler Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş!

Teşekkürler Milletvekillerimiz Müfit Aydın ve Osman Mesten! 

1000 yıl sürecek olan 28 Şubat zulmünün unutulmaması ve unutturulmaması için Ankara’da devam eden davasını takip etmek ve milli iradeye sahip çıkmak ve destek olmak üzere Bursa 28 Şubat mağdurları platformu olarak katılım sağladık. Buraya gelmemizde ve Ankara’da ağırlanmamızda emeği geçen başta Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’a, Ahmet Akay’a, Murat Uşun’a, Ahmet Bayhan’a ve Sedat Okumuş beylere ve ayrıca bizleri Ankara’da yalnız bırakmayan, güzel karşılayan başta Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu’na, Milletvekillerimiz Müfit Aydın ve Osman Mesten beylere ayrı ayrı teşekkürler ederiz.

28 Şubat mağdurları platformu adına

Ahmet Aslan

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 06 Şubat 2018 tarihinde “Yol Değil Patika!” başlıklı habere yer verilmiştir. Bahse konu olan bölge, imar planında yeşil alan ve yol olarak görünmektedir. Ancak taşınmazlarda kamulaştırma yapılmadığından belediyemizce herhangi bir çalışma yapılamamaktadır. Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü