Yıllardır Bursa Belediye bütçelerinden Balkanlarda yardımlar ve yatırımlar yapıyoruz. Kentlerini abat ediyoruz. Tarihi eserlerini ayağa kaldırıyoruz. Veren el alan elden hayırlıdır deyip ömrümüz yollarda geçiyor. Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Bosna Hersek senenin bir gününü bizden ırak geçirmiyor. Adamlar o hale geldiler ki trafik karışmasın diye Bursa Belediyelerini Karşılama Bakanlığı kursalar şaşırmam.

Bu “Ulvi” görevler yapılırken, doğal olarak içerde ihmaller yaşanıyor.

 

Bursa trafiği rezil hale dönüştü ama soran olsa da cevap veren yok.

İmar Müdürlükleri vergi dairesi tahsilat veznelerine dönüştü diyorlar, kontrol eden yok.

Mudanya Sahil projesi üçüncü rezil yıldönümünü idrak ediyor. Umursayan yok.

BŞB Stadı bitmedi diyenleri hain ilan ettiler ama zemin bozulmadan önce helaları iki hacetle tıkandı. Kulak asan yok.

Çok önemli bir şey daha var. 15 Temmuz’dan önce saniye gecikmeyen ve yolunu şaşırmayan BURULAŞ’ın raylı sistem seferleri 15 Temmuz’dan sonra saldım çayıra mevlam kayıra usulü sürmekle birlikte gecikmeler, arızalar ve sefer düzeni alt üst olmuş durumdadır. BURULAŞ bunları görmüyor ama uzaya adam göndermeye kaynak ayırıyor. Yoksa 15 Temmuz’dan intikam mı alıyor?

BŞB başta olmak üzere büyük bir çoğunluğu ya yeniden seçilmek  yerel seçimlerde Balkanlardaki insanlara güveniyor. Ya da seçilmekten ümidini kesmiş müflis tüccar gibi giderayak Balkanlara ve çalgıcılara hovardalık yapıyorlar.

Sonbahara girdik. Birkaç gün sonra havalar “buzzz” içimiz “cızzz” kesecek. Güneş bedava yakıtı kesecek. BURSAGAZ boru hatlı faturayı dayayacak ve nefesimizi kesecek.

Okullar açılacak. Mahalle mektepleri tu kaka edildiğinden servislerle kolejlere öğrenci taşınacak. Cepler boşalacak.

Cebimizdeki para Belediyelerimizin köpeği olsun. Biz vereceğiz ki onlar bol bol harcasın. Onların kaynağı biziz ve Uludağ’ın suları gibi bitip tükenmeyiz. Her türlü pozisyonda bir vergi çıkarıp bir şekilde Bursalıya dayarlar.

Bursa’nın iki yakası artık bir araya gelmiyor. Trafik felç oldu. 1970’lerin İstanbul fıkraları 2016’da Bursa için anlatılır oldu. Yeşil’den Çekirge’ ye gitmek için artık normal mesai saati yetmiyor. Fazla mesai yapılıyor. Bu ahval ve şeraitte çocukları servisle okula bir gün önce gönderip ertesi gün kapıda beklemek gerekecektir. Bursa2dan Trabzon 1 saat 20 dakika, Heykel’ den, Beşevler’e varış ise  2 saat 19 dakika oldu.

Şimdi Bursa Halkı olarak Balkanlara verdiklerimizi geri alma zamanıdır.

Biz onlara dünyanın yardımını yaptık. Hepsi helal olsun ama bugün o gündür ve şimdi yardım sırası onlardadır. Bize Belediye Başkanları seçimle geldiği için olmaz ama eğitim, trafik, çevre, kültür konularında tam yetkili danışman hediye etsinler. Avrupa kafası ile İnanın ki Bursa’nın başka kurtuluşu yoktur.

Aslında bir ihtimal daha var ama Cumhurbaşkanımıza bu derdimiz anlatacak adam yok velev ki çıksa da Cumhurbaşkanımızın vakti yok.