Öncelikle Timurtaşpaşa’da bulunan ve Tophane yokuşuna çıkan yürüyen merdivenleri yaptıran eski Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Recep Altepe’ye çok teşekkür ettiğimi bildirmek ve de yeni Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’tan önemli bir ricada, öneride bulunmak istiyoruz.

Sayın Alinur Aktaş Başkanım; 14 yıl önce eşim felç geçirdi ve o günden sonra tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı. O gün bugün belirli aralıklarla Memleket Hastanesi’ne kontrollere gitmek zorundayız. Altıparmak’ta ikamet ediyoruz ve de bir çok kez maddi imkansızlık dolayı hastaneye yürüyerek ulaşmak zorunda kalıyoruz.

ÇOK ZORLUYOR

Kadın eş olarak yokuşu tekerlekli sandalyeyi iterek çıkmak beni çok fazla zorluyor. Çoğu zaman da nefessiz kalıyorum. Bu durumu gören eşim (bir erkek olarak) daha da kahroluyor. Yaşımız da ilerliyor malum…

DUYARLILIĞINIZI RİCA EDİYORUM

Bu sebeple siz değerli başkanımızdan, kendim ve tüm engelliler adına büyük bir ricada bulunmak istiyorum. Lütfen yayalar için düşünülen yürüyen merdivenlerden bir tane de engelliler için yapılsın. Böylece biz engelliler veya engelli eşleri, gitmek istediğimiz bölgelere daha rahat ulaşma fırsatı bulacağız.

Bu ricamızı eski başkan Altepe’ye sözlü ve yazılı olarak en az iki kez iletmiş, ancak sonuç alamamıştık. Sayın Başkanım, bu konuyu, hayati önem taşıyan isteğimizi dikkate alırsanız, çok çok sevineceğiz ve hayır duacınız olacağız… Ne yazık ki ülkemizde bir çok şey sadece sağlıklı insanları düşünülerek yapılıyor… Halbuki bizler de varız ve yaşam mücadelesi veriyoruz. Lütfen zaten zor olan hayatımızı biraz olsun kolaylaştırın… 

Saygılarımla

Kader Tayyuk

*** 

Bu ne arkadaş!

Yıldırım Caddesi Burak Sokak’ta bulunan Şenkaya Yapı Analiz iş yerinin yapmış olduğu gürültü ve çevre kirliliğinden dolayı mahalle sakinleri olarak çok rahatsızız. O kadar ki; “Bu ne arkadaş” demekten kendimizi alamaz hale geldik. Bir an evvel yetkililerden gereğinin yapılmasını önemle rica ederiz.

Saygılarımla

Bölge Sakinleri adına

Remzi ÇAVUŞ

MUDANYA-BÜYÜKÇEKMECE SEFERLERİ ÖĞRENCİ İNDİRİMLİ 30 TL!

 Nerede promosyonumuz

Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl MYO öğrencisiyim. Mudanya-Büyükçekmece ve Büyükçekmece-Mudanya seferlerini 20 defadan fazla yapmışımdır. Promosyon biletler 9.90 veya 13.90 iken şimdi ne promosyon var ne de bir şey!

BU KADAR DA OLMAZ

Günübirlik bilet alsam dahi öğrenci olduğum için 23 TL ödüyordum ama şu an öğrenci bileti bile 30 TL olmuş. Bu kadar da olmaz hani. BUDO lütfen bir düzenleme yapsın ve Büyükşehir Belediyesi bu duruma bir el atsın. BUDO Bursa’ya hizmet vermek için varsa şayet, son zamanlarda yaşanan olumsuzluklara bir son getirilsin.

E.Ersin

Esentepe’deki çöpler toplansın

 Esentepe - Bağlarbaşı istasyonu çıkışı, Yenibağlar Mahallesi’ne giden otobüslerin hemen yanındaki çöplerin toplanmaması ile ilgili daha önce de köşeniz aracılığıyla şikayetimizi bildirmiştik ve de bir kaç aydan bu yana sorun yaşanmamıştı. Lakin son zamanlarda aynı sorunumuz yeniden nüksetmiş bulunuyor.

TEKRARLANMASIN

Esentepe Bağlarbaşı İstasyonu’ndaki çöpler yine belli ki aylardan beri toplanmıyor! Dolayısıyla biriken çöpler çöp poşetlerinden yerlere taşmaya ve hele ki rüzgar estiğinde çevreye dağılmaya devam ediyor… Sayın yetkililer, lütfen çöpler toplansın. Gerekli denetimler sık sık yapılsın ki bu konu tekrar tekrar gündeme gelmesin.

Saygılarımla

Fehim ÇETİN

***

Merdivenler tehlike saçıyor!

 Esentepe Bursaray İstasyonu ve Hürriyet Caddesi çevresinde oturan sakinleriz. Dolayısıyla şehir merkezine BursaRay ile ulaşıyoruz. Esentepe İstasyonu’nda indikten sonra bölgemize giden merdivenlerde büyük sıkıntı çekiyoruz ve bu duruma ilgili kişiler tarafından kalıcı bir çözüm getirilmesini önemle rica ediyoruz. Kış aylarında daha da tehlikeli olan merdivenlerden düşüp  yaralananlar olmuştu. Çok tehlikeli durumlar yaşanıyor! Ve bir kışı daha düşe kalka geride bıraktık…

ACİL TEDBİR GEREKLİ

Bu sebeple geçen kış aylarında çektiğim bu fotoğrafı ilgililere de göndermiş, tedbir alınmasını istemiştim. Ama ne yazık ki hiçbir şey yapılmadı. Fotoyu şimdi köşenize de gönderiyorum. Merdivenler kar-buz içinde. Merdiven kenarlarında ise korkuluk namına bir şey bulunmuyor. Merdivenlerin yanındaki çam ağacı da kayıyor, yolumuz da kayıyor, beton parkeler de yerlerinden çıktı. 

GECE DAHA DA TEHLİKELİ

Gece karanlığında bunların tehlikesi daha da artıyor.
Bu yüzden çok tehlikeli olan merdivenlerin bir kış daha gelmeden sayın ilgililerce ele alınıp gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve korkuluk demirlerinin de eksiksiz olarak yaptırılıp merdivenlerde yaya güvenliğinin artırılmasını önemle rica ediyoruz.    
Saygılarımızla..

Melih ARSLAN ve komşuları

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NİN DİKKATİNE

 Kaldırımlarımız düzenlensin

 Osmangazi Bağlarbaşı Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Kaldırımlarımız çok yüksek ve dar. Bu durum bize bin türlü zorluk çıkarıyor. Ayrıca dar olan kaldırımlar bazı faktörler sonucu daha da daralınca zorluk ikiye, üçe katlıyor. Örneğin kaldırımda yürümeye çalışırken önümüze elektrik direkleri çıkabiliyor, esnafın dükkanlarının önüne malzeme koyma sonucu ise kaldırımlarımız neredeyse yok denilecek duruma geliyor. Böylece yürümemiz imkansız hale geliyor!..

LÜTFEN SIKINTIMIZI GİDERİN

Bundan birkaç yıl önce Mümin Gençoğlu Caddesi’nde yapılan kaldırım düzenlemesinin, yıllar geçmesine rağmen neden Vatan Caddesi’nde yapılmadığı hep merak konum olmuştur. Kaldırımların yüksek olmasından dolayı araç kapıları açılamıyor, inip binmede sıkıntılar yaşanıyor, vasıfsız eleman çalışmasından iş kalitesi düşüyor, kontrolü de yapılmayınca sıkıntıyı mahalle sakinleri olarak bizler yaşıyoruz. Belediye yetkilerinin bahsedilen yerleri tekrardan gözden geçirmesini, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Dikkate alınması ümidi ve temennisiyle.

Saygılar sunuyorum…

Mahmut Sağlam