Güzelleşmek için yaptığımız şeyler arasında, bacak egzersizleri önemli bir yer tutar çünkü çoğumuz mükemmel bacaklara sahip olmak isteriz. Bacaklarınızın güzel ve sıkı olmasına dikkat etmenin yanı sıra, bu organların sağlık ve vücudunuzun çalışmasındaki önemini es geçmemelisiniz çünkü bacaklarınız vücudunuzun en çok yorulan bölgeleridir.

Zamanınızın çoğunu oturarak veya ayakta geçirmeniz fark etmez, bacaklar yorulacak, güçsüzleşecek, kasları zayıflayacak ve rahatsız bir ağrıya neden olacaklardır. Bunların sebebi genellikle, kan damarlarına aşırı baskı yapılması ve su tutumu, varis ve şişkinlik gibi problemlere neden olan hareketsizliktir.

Bu problemlerden kaçınmanın en iyi yolu, bacaklarınızdaki kan ve lenf dolaşımını düzenleyip, toksinleri ve fazla sıvıyı atmayı sağlayacak hareketlerle, çok sık kullandığımız bu uzuvlarımızı güçlendirmektir. Sıraladığım durumların hepsini elde etmek için yapacağınız özel ve çok etkili egzersizler vardır.

BACAKLARIN GÜÇLÜ OLMASININ SİZE FAYDALARI NELERDİR?

Bacaklarınızı güçlendirmek için çalışırken, aynı zamanda onları şekle sokarsınız. Sonuç olarak, bacaklarınızın alt ve arka kısımlarında güzel kaslara sahip olursunuz.

Bacakları güçlendirmek sağlık açısından çok önemlidir çünkü bu hareketler, bacaklarda kan dolaşımını düzene sokar ve böylece vücutta tutulan fazla sıvılar ve ödemler kolayca atılır.

Güçlü bacaklar sizi de güçlendirir, yaralanmaları önler, eklemlerinizi esnek kılar ve tüm vücudunuzu canlandırır.

Yorgunluğu azaltır, çünkü bacaklarınız güçlenecek ve ataklaşacaklardır.

Kendine güveniniz artar, çünkü güze bacaklara sahip olmak, kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.

Kış aylarında beslenme

Kış aylarında vücut ve metabolizma kendini koruma altına almıştır ve daha yavaş çalışmaya başlar. Kışın yeme ihtiyacı artan kişi çok fazla karbonhidratlı yiyecekler yeme ihtiyacı duyar. Terleme de çok az olduğundan dolayı metabolizma hızı minimumdur. Bu yüzden bu dönemde dikkat edilmezse kilo artışı kaçınılmaz hale gelir. Soğuk havalara karşı bağışıklık sistemi, hastalıklara (grip, soğuk algınlığı, bronşit gibi) karşı kendini korumak için yağ yakımını engeller. Bu durumda kış mevsimini sağlıklı geçirmek için bağışıklık sistemini biraz daha güçlendirmek gerekmektedir. Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde ise yeterli ve dengeli beslenme yer almaktadır. Kış günlerinde hastalıklardan korunmak için güne güçlü bir kahvaltıyla başlamak gerekmektedir. Sıkı bir kahvaltı, aynı zamanda metabolizmayı da iyi çalışır duruma getirir. İyi bir kahvaltıyla güne başlamak, hem soğuk havalarda direncinizi koruyacak hem kilo kontrolünde size yardımcı olacak hem de metabolizma hızınızın yavaşlamasını engelleyecektir.

GREYFURT, LAHANA VE MAYDANOZ

SİZİ KIŞ HASTALIKLARINDAN KORUR

Kış hastalıklarından korunmak, savunma mekanizmamızı güçlendirmek için de A ve C vitamininden yeterli beslenmek gerekir. Kış sebzeleri ve meyveleri de bu konuda bize yeterli oranda A ve C vitamini sağlayacaktır. Narenciye (portakal, mandalina, greyfurt), havuç, kivi, lahanagiller (karnabahar, lahana, brokoli, Brüksel lahanası), yeşil yapraklı sebzeler (maydanoz, tere, ıspanak), A ve C vitamininden zengin besinlerdir. Gerek günlerin kısalması gerekse havaların soğumasıyla birlikte fiziksel aktiviteler azalmaktadır. Lifli besinlerin tüketiminin de azalması sonucu kabızlık sorunu kendini göstermektedir. Bu nedenle kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinden kuru baklagillerin, kepekli tahılların (esmer ekmek, bulgur, kepekli makarna/pirinç/erişte/un) ve özellikle C vitamininden zengin sebze ve meyvelerin tüketimine ağırlık verilmelidir.