Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül, Ramazan ayında doğru şekilde beslenildiğinde aslında bireylerde gerçekten sağlığın korunduğu ve geliştiğiyle ilgili pek çok çalışma yapıldığını kaydederek bilgi verdi. Önemli olan hususlardan birinin sahuru atlamamak olduğuna dikkat çeken Akgül, "Çünkü sahur öğününü bir kahvaltı gibi düşünmek lazım. Sahur yapıldığında bireylerin aslında daha uzun süre tok kaldığı iftarda daha kontrollü şekilde gıda tüketimi olduğu, gün içinde kendini daha iyi hissettiğini biliyoruz" diye konuştu.

Antidepresan bitkilerine dikkat Antidepresan bitkilerine dikkat

AW868317_01

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül, sahurda sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek, “Sahuru da yemeden, yani yatmadan önce yeme gibi düşünülmesini istemiyoruz. Sahur yatmadan önce yemek değildir. ‘Ben uyumadan önce sahurumu yapayım, yatayım sabaha kadar rahat uyuyayım’ demek aslında bireylerin tamamen sahur yapmış olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü yiyip yatmak kişilerde ciddi anlamda sindirim problemlerini, hele ki kardiyovasküler hastalık riskleri varsa, bir kronik hastalık riskleri varsa kişilerde ciddi riskler oluşturabiliyor. O yüzden bu konularda da dikkatli davranmaları gerekir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İha

Editör: Ulas Girgin