Hareketli yaşamın önemine dikkat çekmek için Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın bu yıl 8.’sini düzenlediği LÖSEV Geleneksel Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak hayata geçirildi.

Bursa Mihraplı Parkı’nda gerçekleşen 8. Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ne Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zehra Dönmez ve Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pınar Göz katılarak tebriklerini iletip, kansere dikkat çeken bu tarz etkinliklerin önemini vurguladı. Yürüyüşe ayrıca kayıtlı hastalar ve aileleri ile LÖSEV gönüllüleri de katılım sağladı. Yağmur çamur demeksizin hava koşullarına rağmen LÖSEV’i yalnız bırakmayan tüm katılımcılar “Siz kansere karşı mücadele veriyorken biz de bu mücadelenizle her koşulda sizlerin yanınızdayız” mesajlarını verdi.

Hareketsiz yaşam, kansere yol açan temel nedenler arasında. Hareketli bir yaşam tarzıyla ve sağlıklı beslenmeyle kanser vakalarının en az yarısı önlenebilir.

Türkiye’de günde 400 kişi kanserden hayatını kaybediyor. Bu sayı önlem alınmazsa 2030’lu yıllarda 1000 kişiye ulaşacak. Bu nedenle LÖSEV her bireyin günde en az yarım saat yürümesini tavsiye ediyor. 

LÖSEV’DEN HAREKETLİ YAŞAMA VE SAĞLIKLI BESLENMEYE DAVET

LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, yapılacak en önemli yatırımın sağlık olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Teknolojinin beklenmedik bir hızla geliştiği günümüz dünyasında bizler de beklenmedik şekilde büyük bir hareketsizlik girdabının içine düştük. Öyle bir girdap ki sınırlanan hareket alanı beraberinde obeziteyi getirirken, obezite peşi sıra pek çok hastalığa davetiye çıkarır hale geldi. Hatta katkı maddeli paketlenmiş gıda ile buluştu ve kanseri hayatımızın orta yerine bıraktı, anormal olan bu süreç bilinçsizliğimizle birlikte yeni normalimiz oldu. İşte böylesine korkunç bir süreci en başından durdurmak üzere LÖSEV olarak hareketli bir yaşama yeniden merhaba diyerek, spor yaparak kansere dur diyebileceğimizi haykırıyor, ülkemizin dört bir yanında sağlıklı yaşam yürüyüşleri düzenliyor, kamuoyunu bilgilendirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Gittiğimize pişman olduk!

6 Mayıs 2018 Pazar günü ailemle ve misafirlerimizle birlikte Hayvanat Bahçesi’ne gittik. Amacımız hem birkaç saat güzel vakit geçirmek ve de misafirlerimizi olduğu gibi çocuklarımızı gezdirmek, onlara hayvanları tanıtmak, sevdirmekti. Ancak Hayvanat Bahçesi’nin yolu öyle bir bozuktu ki, gittiğimize pişman olduk.

BEN UTANDIM!

Kimse kusura bakmasın ama böyle bir ‘saçmalık’ muhtemelen bir tek bizim ülkemizde olur. İnsanlar ne tekerlekli sandalye ile ne de çocuk arabasıyla gidebiliyor! Halbuki bu yıl ilk defa gitmiştim ve de misafirlerim önünde rezil oldum ve de buna sebep olanlar dururken, ben utandım!

AL DA MERAK ETME

Sayın Belediye, bu kadar düşüncesizlik olur mu! Yere döşenen taşların arasına gerek tekerlekli sandalye veya çocuk arabası sıkışıyor! Bu durumdan insanlar ıstırap çekiyor. Bu yolu kim ve hangi düşünceyle yaptı? Yapan da nasıl bir düşünceye sahip, merak etmemek elde değil!

YOLLAR DÜZENLENMELİ

Kara yol olarak bırakılmış olsa inanın çok daha iyi olurmuş. En azından kullanılırdı. Ayıptır, günahtır!  Bana gelince; Ben bir daha oraya gitmem. Ancak giden ve gidecek olan insanların, oraya çocuklarıyla veya yaşlılarıyla gidebileceklerini de bir göz önünde bulundurun ve ona göre yol yapın.

İYİ DÜŞÜNÜLMELİ

Bir yolu yaparken, oraya kimler ve neyle gider iyice bir düşünün. Beni pek dikkate alacağınızı düşünmüyorum ama ben yine de söylemiş olayım. Gerisini de büyüklere ve vicdanlara bırakayım.

Sağlıcakla

Kadir KARAMAN

 

Herkese merhaba…

Bazı okullarımızın kütüphanelerini zenginleştirmek, ihtiyaç sahibi çocuklarımızın kitaplarını ve ayakkabılarını temin etmek amacıyla yaptığım yakın zamandaki kampanyaya destek veren Eski Bursalılar Burada Grubu ve İlmek İlmek Sevgi Grubu başta olmak üzere, bağışta bulunan velilerim, öğrencilerim ve tüm tanıdıklarıma çocuklarımız adına çok teşekkür ediyorum. Çocuklara kattığınız mutluluklar kadar ömrünüz güzel olsun. Herkesin yüreğine, emeğine sağlık. Hepinizi kutluyorum, gönülden alkışlıyorum. Çocuklarımızı mutlu eden siz güzel insanların sayısının her geçen gün artmasını diliyorum. Saygılar.

Necla KAŞIK/ÖĞRETMEN

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 25 Nisan 2018 tarihinde ‘Itır Parkı Çok Kötü Durumda!’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Bahse konu olan parkımızda 26 Nisan 2018 tarihinde belediyemiz ilgili ekiplerince gerekli tetkik ve kontroller yapıldı. Bölge halkımız tarafından aktif kullanılan parkımız, ilgili müdürlüğümüz ekiplerince belli periyotlarda temizlenmektedir.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

----------

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 25 Nisan 2018 tarihinde ‘Bu Karar Gözden Geçirilmeli’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Çırpan Mahallemiz, ilçe nüfusunun en yoğun olduğu mahallelerimizden biri. Belediyemiz ilgili ekiplerince, sürekli kontroller yapılıyor. Evsel atıklar ve kaba atıklar haftanın 6 günü alınarak periyodik aralıklarla ekip çalışmaları yapılıyor ve temizleniyor. Çevre temizliğine vatandaşlarımızın da duyarlılığı ile elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

3 Nisan 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Dar Yol Çilesi” başlıklı, Duaçınarı Mahallesi 2. Tezcan Sokak’tan Vişne Caddesi’ne çıkışın dar olmasından yakınan okurun talebi Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünce incelenmiştir.

Bahse konu olan 1776 Ada, 1 ve 11 Numaralı Parseller şahıs mülkiyeti olduğundan yol genişletme çalışması yapılamamaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü