Bursa Valiliğinin 30 Ağustos gece resepsiyon bölümü için önce görkemli davetiyelerle çağrısı yapıldı ardından mail ile “görülen lüzum” üzerine iptal edildi. Bu iptalin Türkiye genelinde olması talimatın Ankara’dan geldiği izlemini yarattı. Darısı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının başına  “olmasın” diyelim.

Mudanya’da “Biz barışın başkentiyiz” diyen Hayri Başkan, Güzelyalı’dan başlattığı fener alayı tadındaki 4 kilometrelik yürüyüşü Mütareke Binası önünde sonlandırdı. Ardından öyle coşkulu bir konuşma yaptı ki; konuşmasının sonunda sesi soluğu bitti. Halkın katılımı yoğun ve güzeldi. O gece Mudanya’da geceyi aydınlatan güneş Türk Bayraklarıydı.

Gecenin konuk sanatçısı ise bilmeden bol akçeli rakamlarla iftira atanların günahına girdiği CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı oldu. Sol kokulu şarkılarla türkülerle geceye renk kattı.

Şunu herkes ve her parti iyi bilmedir ki; toplumların güzel duygularına maya tutturan sevda milli değerlerdir. Anadolu topraklarında ortak olan tek şey bu’dur. Farklı dinleri geçtim, farklı mezheplerin hatta farklı cemaatlerin birbirlerine neler ettiklerine tanıklık ediyoruz. O nedenle 29 Ekim’i hep birlikte milletçe Cumhuriyetin ilan edildiği 1923 yılında olduğu gibi coşkulu kutlamalıyız.