Bursaspor’da sular durulmuyor. Önceki gün yedek oyuncuların ağırlıkta olduğu 5 futbolcu kadro dışı bırakıldı. Yedek oyuncuların ilk 11 oynayanları hiç zorlayamadığını, Murat Sözkesen’in yedek oyunculara ağırlık vermesi gerektiğini önceki yazılarımda yazmıştım. Zaten genç futbolculardan kurulu bir takımsınız ve sizi zorlayacak bir yedek kadro da yoksa, dişinize göre olan rakiplerden de fark yiyebiliyorsunuz. İçeride oynanacak Zonguldak Kömürspor maçı da o nedenle zor maç. En azından şiddetle puana ihtiyacı olduğunun farkında olan bir takım!

Bundan böyle ben de transfer tahtasının açılması gerektiğini düşünüyorum. Bugüne kadar birbirini tanıyan ve sürekli ilk 11 oynama şansı bulan genç oyuncuların büyük bir avantaj olduğunu düşünüyordum ancak saha dışı olaylara kafasını fazlaca takan bir genç grubuna dönüşmüş olduklarını gördük. Bir de transfer simsarları var ki kanımca gençlerin kafası bu nedenle de karışıyor. Üzülerek söylüyorum daha düne kadar pek çoğu maç sonunda A takımdakilere forma imzalatacak kadar çocuklardı. Birden kendilerini Bursaspor gibi bir devin oyuncusu olarak buluverince motivasyon kaybı için bir ortam oluştu herhalde. Bunun başka bir izahatı yok.

Kerem Kök, Alperen Şirin, Abdullah Tazgel, Melih Sağlam ve Baran Karagöz kadro dışı. Ertuğrul ve Bilal de kart cezalısı olduğu için Emir Aptioğlu, Taha Karataş ve Enes Solakoğulları ile Bursaspor U19 takımından Recep İnanç, Mehmet Bilgin, Emir Kayacık ve Emre Suna A takımına çağırıldı. Henüz TFF 2. Lig’de maç yüzü görmemiş bu yeni oyuncularla puana aç Zonguldak Kömürspor sınavı nasıl geçilir diye sorarsanız, “sürekli koşan ve mücadele eden bir takımla” diye yanıtlarım. İyi tarafından bakmak gerekirse de kendini göstermek isteyecek gençlerin mücadele gücünün yüksek olacağı akla getirilebilir.

Bu hafta tüm olup biteni hayra yoralım. Başka da yapabileceğimiz bir şey yok.