Bursa’da tarım alanları hızla talan ediliyor. Zaten Bursa ovaları, Büyük Ovaları Koruma Kanunu kapsamına alınmayarak resmen idam fermanı imzalanmış gibi.

Ne yazık ki katliam benzetmesi yapabileceğimiz uygulamadan zeytinliklerde nasibini alıyor.

Zeytinliklerin yerini ya rezidanslar alıyor, ya AVM’ler alıyor, yada yazlıklar…

Yarın bizler rezidans mı yiyeceğiz bilemiyorum…

Hazırlanan “Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı” bunun en büyük göstergesi.

CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, “AKParti hükümeti Meclis’e getirdiği Kanun Tasarısı ile 750 bin ailenin geçimini sağlayan zeytinlikleriranta açmayı hedefliyor” iddiasında bulunuyor ve zeytin ve meralar ile ilgili kısmın tasarıdan çıkarılmasını istiyor.

İsteyenin yüzü bir kara, çıkarmayan ‘zenci’...

Riskini yönetemeyen kriz yönetir!

Etrafımız adeta risklerle dolu.Kıdem tazminatı konusu bir risk,aratan işsizlik bir risk,AB konusu bir risk… Dövizin dalgalanması ise başka bir risk!

Öyle ki yolculuk bile bir risk.

Hatta hayatın bizatihi kendisi bir risk.

Peki, ne yapmak lazım?Tabii ki riskleri iyi yönetmek.Aksi halde bu riskler krize dönüşür ve krizi yönetmek zorunda kalırsınız.

Kısaca riskleri yönetemezseniz krizi yönetirsiniz.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (BOSİAD) konuğu olan, finans piyasasının önemli isimlerindenActus Portföy Yönetimi Yatırım Komitesi Üyesi Murat Sağmantamda bu noktaya dikkati çekerek şunları söyledi:

“Çok fazla riskin olduğu bu dönemde risk yönetirseniz kriz yönetmek zorunda kalmazsınız.”

Kesinlikle haklı ancak biz son yıllarda risklerimizi iyi yönetebildik mi?

Asıl buna bakmak lazım…

Bana göre hayır.

Eğer riskleri iyi yönetebilseydik Rusya’yla olan ihracatımız darbe almaz, yasak yüzünden sahillerimizin müdavimi Rus turistlerin sektöre açtığı kaybı yaşamazdık.

Sağman konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump’a ilişkin ilginç bir değerlendirmede de bulundu.

“ABD Başkanı Donald Trump’un azledilmesi konusu da bu dönemde çok konuşuluyor Trump’a olan güvenoyu çok azaldı. Amerika’daTrump’ı istemeyenlerin oranı yüzde 53 olarak açıklandı.Azledilme durumu var, ama bu hemen olmaz diye düşünüyorum. Amerika’da 2018’de bir ara seçim var. Belki o seçimden sonra böyle bir durum yaşanması olası” diyor.

İlginç bir değerlendirme; bekleyip göreceğiz.

Bu işler ‘HİÇ’e kalırsa...

Geçtiğimiz akşam Podyum Davet salonda 5.HİÇ ödül töreni vardı. Geceye ilgi yine yüksekti.

Ödüllere geçmeden önce, bir konuya dikkat çekmek istiyorum.

Şöyle ki;

Geceye,hem iktidar kanadından, hem de muhalefet kanadından; muhalefet denince burada CHP'yi kastediyorum... Çünkü gözümüze MHP'li bir tanıdık sima takılmadı...

Neyse…

CHP milletvekillerinin mesajlarına gösterilen alkışlı ilginin iktidar kanadına göre çok daha fazla çok daha coşkulu olması dikkat çekiciydi.

Gelelim Ödüllere;

HİÇ Ödül törenlerinin müdavimi Mustafa Bozbey 5. HİÇ ödüllerini de boş geçmedi. Hatta Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tüy de kendisine eşlik etti.

Bursa Halkla İlişkiler Derneği (BHİD) tarafından “HİÇ DURMA” sloganı ile Türkiye genelinden 10 kategoride 56 projenin yarıştığı organizasyonda dereceye girenlere ödülleri verilirken yaşanan heyecan dikkatlerden kaçmadı.

Kısaca halkla ilişkilere gönül veren profesyoneller için unutulmaz bir gurur gecesiydi vesselam.

Başkan Bedirhan Bozali ve ekibini kutluyorum.