Yavuzselim Spor Kulübü Alt Yapı Antrenörü ve aynı zamanda Haşim İşcan İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmeniyim. 2007-2008 U11, U12 takımlarının alt yapı sorumlusuyum.  Mahallemizin durumu belli olduğundan amacımız ortada. Mahallede madde bağımlılığı hat safhada olduğundan, çocukları spora kazandırarak aslında hayata kazandırmaya çalışıyoruz. Şanslıyız ki özenle yürüttüğümüz bu çalışmada gerek kulüp başkanımız gerekse yöneticilerimiz ve okul idaremiz bize her türlü yardımcı oluyorlar. 

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Çocuklarımızın sporsal açıdan gelişimi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Aynı zamanda kulübümüze kazandırdığımız çocuklarımızın fiziksel ve ahlaki durumları açısından da çalışmalar içerisindeyiz. Çünkü spor, hem arkadaş edinme,  hem de fiziksel gelişim açısından çocukların hayatındaen önemli bir etken.

SPORU BAŞKA SEVİYORLAR

Bir sürü yerde çalıştım, fakat buradaki sevgiyi başka hiçbir yerde görmedim. Yavuzselim Spor Kulübündeki çocuklar sporu çok bir başka seviyor. O kadar ki, belki Yavuzselim Mahallesindeki spor sevgisi başka hiç bir yerde yoktur. Her yerde çocuklar yetişiyor, ancak bu mahallede çocuklar futbolu şairane oynuyor ve de sevgi, ilgi inanılmaz düzeyde.

ÜÇ TRANSFER YAPTIK

Şükürler olsun ki kulüp olarak dolu dizgin yolumuza devam ediyoruz. Bir sürü genç yetiştirdik ve de yetiştirmeye devam edeceğiz inşallah. Örneğin bu sene kulüp olarak Erzurumspor’a üç tane transfer yaptık. Ve onların hepsi bu mahalleden çıkma çocuklar. Mutluyuz ve onurluyuz ki yaptığımız çalışmaların, verdiğimiz emeğin karşılığını aldık.

SPOR ŞİDDETİ ÖNLÜYOR

Spor ayrıca çocukları madde bağımlılığından da uzaklaştırıyor. Ve bu yüzde her gün biraz daha fazla artıyor. Şiddete meyilli çocuklara ‘hadi çocuklar, futbola gideceğiz’ dediğimde kuzu gibi olduklarını, derslerine daha fazla odaklandıklarını birebir gözlemledim örneğin.

YÜZDE YÜZ FARK

Normalde sokakta kavga eden bir çocuk, sahanın içine girdiğinde arkadaşlarıyla konuşması dahi değişiyor. Yardımlaşmacı, ilgili , dikkatli oluyor. Özetle, spora başlamadan önce ve sonrası çok  şeyfark ediyor... Yüzü gözü şiş (kavga etmiş belli) çocukları spora kazandırarak değim yerindeyse sevgi abidesine dönüştürdük. Ve bu örneklerimiz çok.

Ailelerin de ilgisini bekliyoruz

Ancak bizler,yürüdüğümüz bu çok önemli yolda, anne babaların da desteğini ve ilgisini bekliyoruz.  Çünkü bu bölgenin en büyük sıkıntılarından birisi de anne babaların ilgisizliğidir. Şayet ilgilendikleri halde müthiş cevherler ortaya çıkacak ve çocuklar belki de bugün tahmin edilmesi dahi zor yerlere gelecekler. Normalde ailede başlaması gereken eğitim burada aksine biz öğretmenlerden başlıyor. Halbuki ailede başlasa ve okulda devam etse bugün elde ettiğimiz başarı yüzde yüzü bulacak.

SICACIK BİR ORTAM

Çok üzücüdür ki çocuklarımız bunun yoksunluğunu yaşıyorlar. Biz de Yavuzselim Spor Kulübü olarak bir nebze de olsa, gerek okulda, gerekse kulüpte yaptığımız çalışmalarla bu durumuhissettirmemeye çalışıyoruz. Burada sadece okul değil, aile ortamını da yaratarak, aileden görmediklerin vermeye çalışıyoruz.

 

AİLELERE EĞİTİM

Aslında tüm bunların yaşanmaması veya en aza indirgemesi için Yavuzselim ve benzeri mahallelerde aileler için seminer çalışmaları başlatılabilir. Belki de aileler çocuklarının gelişimi, psikolojisi için ve ilerideki hayatta kendilerini yönlendirmeleri açısından verebileceklerini bilmiyor, dolayısıyla bu durum onların da suçu olmayabilir. Onlar da ailelerinden böyle görmüş olabilirler... Bu durum, düzenlenecek seminerlerle, bir aile danışmanı ve bu konuda uzman kişilerle önlenebilir. Katılımın olacağına canı gönülden inanıyorum. Bu sebeple de yetkililerden böyle eğitimlerin düzenlemelerini rica ediyorum. Ben yetkililerinbu isteğimizi geri çevirmeyeceklerine ve en kısa zamanda böyle bir projeyi başlatacaklarına, uygulayacaklarına inanıyorum.

ÜÇÜNCÜSÜNÜ DÜZENLEYECEĞİZ

İki yıldan bu yana Haşim İşcan ve Yavuzselim işbirliği içerisinde futbol turnuvası düzenliyoruz. Bu sene kısmetse yine Mart veya Nisan’da üçüncüsünü düzenleyeceğiz. O gün gelip de çocukların oturma esnasındaki sevgilerini, yeteneklerini görmenizi çok isteriz. Çok güzel bir paylaşım yaşıyoruz. Çok güzel ve eğlenceli geçen 4. Sınıflar Futbol Turnuvası’ndayetenekleri belirliyoruz ve  kulübümüze kazandırıyoruz.

ÇOK ÖNEMLİ ANLAR

Çocuklar ve öğretmenler maçı kazandıktan sonra sarmaş dolaş olup, sevinç yumağına dönüşüyor. Ve bu anlar, en önemli anlar!.. Çünkü aslında o an, çocukların ailelerindeki sevgi eksikliği bir nebze de olsa yaptığımız çalışmalarla gideriliyor. Bu yüzden ben bunu yapmaya devam edeceğim.

Desteğinizi esirgemeyin

Tek isteğimiz, biraz destek. Kendi adıma söylemek istiyorum ki, dolu dizginçıktığım yolda yürümeye devam edeceğim ve pırlanta misali çocukları elimden geldiğince yukarıya taşıyabilmek için elimden geleni yapacağım.  Elbette ki başarıya giden bu yolda yalnız değilim. Yavuzselim Spor Kulübü Başkanı Sayın Orhan Sarsıcı, Haşim İşcan İlkokulu Müdürü Sayın Murat Cüce ve idarecilerim bana çok yardımcı oluyorlar. Onlara da 'agazete' aracılığı ile bir kez daha çok teşekkür ederim.

Fatih Seymen

Yavuzselim Spor Kulübü Alt yapı Antrenörü