Kosova Cumhuriyeti Ferizaj Belediye Başkanı Muharrem Svarqa ekibiyle birlikte Bursa’ya adeta çıkarma yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe’den çeşitli fabrikalara ve STK'lara varana kadar bir dizi temaslarda bulundu.

Bursa programı kapsamında gazetemizi de ziyaret eden başkan ve ekibine agazete ve Buryap Group Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Sağer ev sahipliği yaptı. Konuklara hem Bursa’yla hem de şirketlerin faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sağer, iki yıldan beri Kosova’da yatırım planlarının bulunduğunu söyledi.

Konuk Belediye Başkanı Svarqa'nın “Burada kendimizi aile içindeymiş gibi görüyoruz” sözleri  de oldukça anlamlıydı…

Son derece samimi ortamda geçen görüşmede konuk belediye başkanının Bursalı işadamlarını Ferizaj’a yatırıma çağırması dikkat çekiciydi.

Bursa’ya gelmeyi çok istediklerini dolayısıyla bu ziyaretten dolayı da son derece mutlu olduklarını anlattı.

Başkanın söylediğine göre, 110 bin nüfusa sahip Ferizaj, Kosova'nın ekonomik anlamda en büyük ikinci şehri…

Yugoslavya döneminde önemli bir üretim merkeziymiş. Dünyanın pek çok ülkesine ihracat yapılıyormuş. Yani bir üretim kültüründen söz etmek mümkün…

Ne var ki Yugoslavya’nın dağılmasından ve yaşanan savaşlardan belli ki olumsuz etkilenmiş. Kent nüfusunun önemli bölümü Avrupa’ya dağılmış. Kalan yaklaşık 110 bin nüfusun 18 bini de işsiz. Üstelikte kalifiye istihdamda sorun var. Belediye başkanının hedefinde de, BUTGEM’le iş birliği yaparak kalifiye eleman sorununu, yeni istihdam alanları oluşturarak ta işsizlik problemini ortadan kaldırmak var.

Bunun içinde oldukça kararlı…

Svarqa diyor ki;

“Bizim yatırım için uygun alanlarımız var. Yatırım yapan kuruluşa arsayı 99 yıllığına tahsis ediyoruz. Bunun garantisini verebilirim. Ayrıca vergi yok. Üstelik yatırımcının yapacağı fabrikanın kapısına kadar bütün alt yapıyı sağlıyoruz”

Özellikle tekstil mobilya metal alanlarında ciddi fırsatlar olduğundan söz etti konuk başkan

Daha ne olsun.

Ayrıca bölgenin zengin yeraltı kaynaklarına da sahip olduğunu belirten bakan ABD ve İtalyanların bu alanda yatırımları bulunduğunu anlattı.

Duydunuz zilin sesini;

Anlayan anlamıştır;

Maksat hasıl olmuştur.