Bursa Sanayici ve işadamları Derneği (BUSİAD) ile Kalite Derneği (KalDer) Bursa Şubesi 15 yıldan beri örnek işbirliğine imza atıyor.

İki kurumun işbirliğiyleyıllardır başarıyla düzenlenen Kalite ve Başarı Sempozyumu ve arkasından müthiş bir coşkuyla dağıtılan Mükemmellik Ödülleriartık Bursa’nın marka etkinliklerinden biri haline geldi; tıpkı BUSİAD’ın‘Çekirge Toplantıları’ gibi.

Öyle ki her yıl Nisan ayı gelince benim aklıma Kalite ve Başarı Sempozyumuakabinde BursaMükemmellik Ödülleri geliyor. Yarında 15.Kalite ve Başarı Sempozyumu Almira Otel de başlıyor.

Ayrıca bu etkinliğin Almira Otelle de özdeşleştiğini sanırım çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü yıllardır başarılı biçimde ev sahipliği yapıyor.

Bu seneki sempozyumun ana teması ise ‘Yeni Hayat’

Yarınki sempozyum ve Bursa Mükemmellik Ödül törenine ilişkin bilgi veren KalDer Bursa Şube Başkanı Erdal Elbay dünyanın global köy haline geldiğini belirterek bu süreçten galip gelebilmek için Endüstri 4.0’ın ıskalanmaması gerektiğini anlattı.

BUSİAD Başkanı Günal Baylan da işbirliğinin endüstri 4.0 konusundaki gelişmelere katkı sağlayacağı görüşünü savundu.

Sempozyumun yıllardır yürütme Kurulu Başkanlığını yürüten Saadettin Çiçek de Bursa Mükemmellik Ödül Sürecine ilişkin bilgi verdi.

Bu arada Bursa Mükemmellik Ödül sürecinde Burfaş, Coats ve doğu Pres Cumartesi günü yapılacak finalde Mükemmellik ödülü için yarışacak.

Büyük ödülde iddialıyız

BURFAŞ Genel Müdürü Muhammed Gümüşsoy’un sözleri bence çok anlamlı.

Diyor ki; “Süreçten çok şey kazandığımız muhakkak. Çünkü biz hassas bir kuruluşuz. Çok hassas dengeler var. Bu yüzden Kurumsallaşma adına bu mükemmellik ödül süreci bizim için önemli. Büyük ödül içinde iddialıyız. Ancak alamasakta mükemmellik yolunda yürümeye devam edeceğiz

Gümüşsoy’un bu iddialı çıkışını ben tuttum. Mutlaka sürece olumlu katkı koyacaktır.

Buraya kadar aslında her şey normal. Fakat normal olmayan bir şey var.

O da yıllardan beri sürecin içinde yer alan ve başarı ödülleri kazanan‘Milli Eğitim’camiasının bu yıl sürecin dışında kalmasıydı.

Çünkü Mükemmellik Modeli uygulanan kurum ve kuruluşlarda hem üretim, hem yönetim süreçlerinde çok ciddi iyileşme sağlıyor.

Ayrıca hem kamu, hem özel sağlık kuruluşlarınında sürece uzak durmasıda anlaşılır değil.

Kimse sizden para istemiyor, pul istemiyor.Gelin süreçlerinizi iyileştirin. Hem ürün kalitenizi, hem hizmet kalitenizi, hem yöneyim kalitenizi, hemde verimliliğinizi daha üst düzeye çıkarın.

Hem siz, hem ülke kazansın.

Ben hem eğitimin hem sağlık sektörünün mutlaka sürece dahil olmaları gerektiği görüşündeyim.

Malum süreç yalnız sanayiyi değil herkesi kapsıyor.

Milli Eğitim İl Müdürü Veli Sarıkaya, İl sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’ın söyleyecekleri varsa görüşlerini yansıtmaya da hazırım.

Çünkü kalite ve verimlilik olmazsa olmazdır.

Ezcümle yarın kalite ve mükemmellik günü.

Es geçmeyelim.