Özkan YILDIRIM

Muhtarım, bizleri köyünüzde konuk ettiğimiz için öncelikle sizlere teşekkür etmek istiyorum. Röportajımıza başlamadan önce sizi tanımak isteriz. Ömer Çamur kimdir? Bize kendinizden bahseder misiniz?

HİZMET GETİRMEK İÇİN ADAY OLDUM

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

---Buralara kadar gelip bizlerle röportaj yapmış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. 1982 Karacabey Doğla Mahallesi doğumluyum. Baba mesleği olan çiftçilik hayvancılığı halen devam ettiriyorum, evliyim Allah bağışlarsa iki kızım var. Geçtiğimiz sene başında hizmet etmek için daha fazla hizmeti mahallemize getirebilmek için aday olmaya karar verdim. 31 Mart 2019 günü yapılmış olan muhtarlık seçimlerinde mahallemizde 6 tane aday vardı. Bu 6 adaylı seçimden alnımın akıyla çıktım ve aza arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çalışma ortaya koyduk. Köyümüzde 115-120 civarı hane bulunmaktadır, 450’de nüfusumuz bulunmaktadır.

Peki Muhtarım, bu süreçte mahallenizde ne gibi hizmetlerin gelmesine ön ayak oldunuz?

12.000 METREKARE PARKE TAŞI DÖŞETTİRDİM

----Sokaklarımız gerçekten yazın toz, kışın çamurdan geçilmiyordu. Bu bağlamda biz yoğun bir çalışma ve irtibat kurarak Karacabey belediyemizden mahallemize 12.000 metrekarelik parke taşı döşenmesini sağladık. Bu da tabii çok güzel oldu bütün sokaklarımız tertemiz oldu. Buradan Karacabey Belediyemize, Karacabey Belediye Başkanımız Ali Özkan'a teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Muhtarım gerçekten de daha 1 yıl 4 aydır görevdesiniz ve bu kısa zamanda 12.000 metrekarelik parke taşı döşetmiş olmanız gerçekten büyük başarı. Peki halihazırda ne gibi eksiklikleriniz var. Şu da olsa iyi olur, bu da olsa güzel olur dediğiniz neler var?

FUTBOL SAHAMIZ YOK!

--- Şu an futbol sahamız yok, en büyük eksikliklerimiz den biri bu. Geçen yıl Sarıbeyler’de gerçekleştirilmiş olan Bandırma'nın köyleri, Mustafakemalpaşa'nın köyleri ve Karacabey'in köylerinin katılmış olduğu ve 32 takımın iştirak ettiği turnuvada da finale çıktık emin olun ki antrenman yapabileceğimiz teknik alt yapımızın olabileceği bir sahamızın olması durumunda bu finali de kazanırdık, daha yüksek turnuvalara da katılabilirdik. Bundan emin olun ama eksiklikler olmasından dolayı doğru düzgün antrenman bile yapamadan böyle bir başarı ile yetinmek zorunda kaldık. Bu bağlamda hem Karacabey Belediyemizden hem de Bursa Büyükşehir Belediyemiz den böyle bir top sahasının köyümüzde hayata geçmelerini bekliyoruz.

MERA OLSUN İSTİYORUZ

Bunun yanı sıra köyümüzün üzerinde yaklaşık 500-600 dönümlük bir yer var, bu arazi ne hazinede, ne de ormanda boşta olan bir yer. Biz bu konuyla ilgili iki kere Orman Genel Müdürlüğü'ne gittik okeyini aldık. M. Kemalpaşa Müdürlüğü'nde projenin hazırlanmasını sağladık, “bu köyde 2000 baş hayvan var meraları yok buralısını meraya açalım” dediler. Sonra Bursa Kadastro Müdürlüğü geldi, burada 2-B çalışması vardı. Defalarca da söyledik burasını şey yapmayın diye. Genel Müdürlük ve işletme Müdürünün bilgisi var proje hazırlayacak dememize rağmen Bursa kadastro müdürü burasını orman kapsamına sokmaya çalışıyor. Bugün evrağı da geldi, imzalamamı istediler imzalamadım. Mahallemiz, köyümüz aleyhine olacak bir şeyi imzalamam, çünkü bunu kimse istemiyor. Herkes orasının mera olarak kullanılmasını istiyor. Bunlar burayı kadastroya sokmaya çalışıyor. Durum böyle olmasına rağmen Mera ile ilgili Harekete geçmiş olmamıza ve olumlu yönde ilerlemesine rağmen Bursa Kadastro Müdürlüğü’nün bu şekilde davranması bizleri olduğu gibi bütün mahalle sakinlerini burada yaşayan herkesi büyük üzüntüye boğmuştur. Sonuçta bizim burada 2000 baş hayvanımız var ve meramız yok. Bu konuyla ilgili zamanında iki kere Ankara'ya bile gittik. Tam projeler hazırlanırken böyle bir tavır şaşırtıcı.

ÖFKE PATLAMASINDAN KORKUYORUM

Mustafa Esgin Milletvekilimizle de bu konuyu görüştük. İnşallah bunun bir an önce köyümüzde yaşayan insanlarımızın isteği doğrultuda ilerlemesini istiyoruz. Defalarca söylemiş olmamıza rağmen, hatta öncesinde uyarmış olmamıza rağmen bunun bu şekilde ilerlemesi gerçekten çok endişe verici bir durum. Bu bağlamda insanlarımızı zor tutuyoruz, bu konu ile ilgili mutlaka kaymakamlığımızın, belediyelerimizin, valiliğimizin hatta Cumhurbaşkanlığımızın hangi kurum olursa, kim olursa bize yardımcı olmalarını canı gönülden bekliyoruz. Bu sıkıntıyı gidermemiz lazım, yoksa içten içe halk arasında bir öfke patlaması olmasından korkuyorum.

BİZİM SUYUMUZ BİZE YETİYORDU

Diğer bir eksiklik içme suyu sıkıntısı bizim eskiden suyumuz ayrıydı ve kendimize yetiyordu. Ama daha sonra Şahmelek, Okçular, Yeşildere, Dağkadı ile birlikte bizim suyumuzu birleştirdiler. Diğer köylerdeki sıkıntı giderildi ama şu anda biz sıkıntı çekiyoruz. Biz suyumuzu direk istiyoruz. Suyun kalitesi çok kötü çok bulanık. Bunun yanı sıra köyümüzün diğer köylerle ve merkezle bağlantı yollarımız iyi olmasına rağmen maalesef araziye gidiş yolları kötü. Bu arazi yollarıyla ilgili Karacabey Belediyemizin olsun, Bursa Büyükşehir Belediyemizin olsun destek bekliyoruz. Çünkü insanlar tarlalarına ulaşmakta sıkıntı yaşıyor.

Muhtarım, yavaş yavaş röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak Doğla Mahallesi'nde yaşayan insanlarımıza ve bütün vatandaşlarımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz, neler söylemek istersiniz?

DESTEK OLUN YETER BİZ HER ŞEYİ BAŞARIRIZ

--- En başta da söylemiş olduğum gibi 1 yıl 4 aylık muhtarım, bu bağlamda 12.000 metrekarelik parke taşı döşettirerek gerçekten Karacabey'de bir ilki başardık. Kesinlikle insan ayrımı yapmıyoruz, bütün insanlarımıza aynı mesafedeyiz bana oy veren de vermeyen de bütün Doğla Mahallesi sakinlerini buradan selamlarımı iletmek istiyorum. İnşallah hep beraber el birliği içerisinde, güç birliği içerisinde daha güzel hizmetlerin mahallemize getirmeye çalışacağız. Bu bağlamda ben de halkımızdan destek bekliyorum. İnşallah hep beraber başarılı olacağız. Son olarak başta Doğla Mahallesi sakinleri olmak üzere Karacabey'de yaşayan Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime ve yurt sathına yayılmış bütün vatandaşlarıma buradan sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.