BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, ortak akıl vizyonuyla oluşturulan sektörel konseylerin kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin güçlenmesine katkı sağladığını söyledi.

Mobilya sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren çalıştayın ilk gününde, sektörde yaşanan son gelişmeler, nitelikli istihdam ve mesleki eğitim başta olmak üzere sektörü yakından ilgilendiren gündem maddeleri değerlendirildi. Çalıştayın ikinci gününde ise konsey üyelerinin oluşturduğu çalışma grupları ‘Dijitalleşme’, ‘Markalaşma’, ‘Yönetişim’ ve ‘Sürdürülebilirlik’ başlıklarıyla düzenlenen oturumlara geçildi. Sektörün rekabetçiliğinin artırılması ve yol haritasının belirlenmesinin amaçlandığı çalıştaya, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, BTSO Konsey Başkanı Mehmet Emin Kasapoğlu, Konsey Başkan Yardımcısı Muzaffer Loyan ve konsey üyeleri katıldı.
Mobilya Konseyi (1)
“Sektör Her Geçen Dönem Güçleniyor”
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, mobilya sektörünün Türkiye’nin ihracat odaklı büyüme yolculuğuna ciddi katkı sağladığını söyledi. Şenocak, “Bursa’mız da mobilya sektöründe Türkiye’nin ihracatına ciddi anlamda katkı sağlayan kentlerin başında yer alıyor. BTSO olarak ortak akıl anlayışıyla sektörlerimizin dönüşümüne ve gelişimine liderlik etmeyi sürdürüyoruz. Oda olarak mobilya sektörümüzün dünyaya açılması noktasında hayata geçirdiğimiz Ur-Ge projemiz ile firmalarımızın ihracat kapılarını aralamalarını sağlıyoruz. KFA Fuarcılık çalışmalarıyla dünyanın farklı coğrafyalarında düzenlenen fuar programlarını ziyaret eden sektör temsilcilerimiz, milli katılım organizasyonlarıyla da dış ticaret hacmini artırıyor. Kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sektör profesyonelleri, akademisyenler ile BTSO meclis ve komite üyelerini aynı masa etrafında buluşturan sektör konseylerimiz de kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin güçlenmesi açısından önemli bir platform niteliği üstleniyor.” dedi.

“Bursa’mızın Başarasını Sürdürülebilir Kılmayı Hedefliyoruz”
Mobilya Konsey Başkanı Mehmet Emin Kasapoğlu, her ülkenin sahip olduğu markalar kadar güçlü, her sektörün tasarım yeteneği kadar rekabetçi olduğunu ifade ederek, “Mobilya Konseyi olarak, güçlü markalar ve tasarım yeteneğimizi artırarak, Bursa’mızın başarılarını sürdürülebilir kılmayı arzu ediyoruz. Tüm paydaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz çalışmaların sonucunda da ülke ekonomimize daha fazla katkı sağlamak ve sektörümüzün dünya pazarında daha etkin ve güçlü bir konuma ulaşmasını amaçlıyoruz. Bu alanda yapacağımız çalışmalarla inanıyorum ki üretimdeki gücümüzü bir adım daha ileriye taşımış olacağız.” ifadelerini kullandı.
Mobilya Sektör Konseyi Başkan Yardımcısı Muzaffer Loyan, “Mükemmel bir mekânda güzel bir etkinliği geride bıraktık. İbrahim Burkay başkanımıza ve yönetim kuruluna liderliği için teşekkür ediyorum. Konseyimizin katılımı ve sunduğu fikirler oldukça kıymetli. Güzel fikirler ortaya çıktı. En önemlisi genç sektör temsilcilerimizin toplantıda yer alması. Sektörümüzün sorunlarının çözülmesi için genç iş insanlarımıza ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

“Akademik Katkı Sunmaya Hazırız”
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Ormancılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ertaş, Strateji Arama Çalıştayı’nın tüm paydaşların tek çatı altında toplandığı önemli bir organizasyon olduğunu ifade ederek, “Çalıştayımızın sektöre ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum. 2 gün boyunca 4 başlığı detaylı bir şekilde ele aldık. Herkes sektörle ilgili fikirlerini aktardı. Sonuçların da güzel olacağına inanıyorum. Burada çıkan görüşler mobilya sektörüne de vizyon açacaktır. Bizler de bu süreçte akademik katkı sunmaya hazırız.” dedi.

“Verimli Bir Toplantıyı Geride Bıraktık”
BTSO Meclis Üyesi Sevgi Saygın, dünyada sektörlerin büyük bir değişim sürecinde olduğunu belirterek, “İki gün boyunca sektördeki dönüşümü, firmalarımızın taleplerini, akademik camianın önerilerini aynı masa altında konuştuk. Toplantının çıktılarının ileriye dönük verimli geçeceğine inanıyorum. Sektörün en büyük sıkıntısı nitelikli personel. Bu konuda firmalarımızın çözüm beklentileri var. Ayrıca işletmelerimizin yeni alanlara ihtiyacı var. Özellikle depolama alanları noktasında talep yüksek. Sektörün gündemindeki konu başlıklarını tek tek masaya yatırdık. Toplantımızın sektörümüz için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Mobilya Konseyi (3)
“Teknolojik Dönüşümü Eğitimle Yakalayabiliriz”
Konsey Üyesi Coşkun İrfan, BTSO çatısı altında oluşan sektör konsey yapılanmasının kamu, üniversite ve iş dünyası arasında iletişim kanallarının daha da güçlendirdiğini söyledi. Mesleki eğitimin sektörün geleceği için büyük önem arz ettiğini kaydeden İrfan, şunları kaydetti: “Bursa Business School’da faydalı bir toplantı gerçekleştirdik. Kirazlıyayla Sanatoryumu çok vizyoner bir mekana dönüştü. Yönetim kurulu başkanımız İbrahim Burkay’a teşekkür ediyorum. Böyle bir merkez Bursa için önemli bir ihtiyaçtı. Toplantıda sektörümüzü ilgilendiren birçok konuyu ele aldık. Özellikle firmalarımızın en büyük talebi nitelikli personel. Daha önce zanaatkar insanlara ihtiyaç vardı. Artık teknolojilerdeki değişim ve dönüşüm, karanlık fabrikalar, insansız fabrikalarla dolu çağa doğru hızlı bir adım atıyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin geri kalmaması lazım. Bunu sağlayabilecek temel dinamik eğitimdir.”

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

Kaynak: BTSO Bülten

Editör: Stajyer1 Stajyer1