Türk futbolunun en büyük sorunlarından bir tanesi Türk hakemleridir.

Tribünlerden gelen biri olarak, “Futbolun katili Türk hakemleri” cümlesine katılıyorum. Burada katil kelimesinin anlamının mecazi olduğunu belirtelim. Teşbihte hata olmaz.

Gelelim ana konumuza…

Futbol Türkiye’de tutku haline gelmiş yegane bir spor dalıdır. Bizler aynı zamanda takımlarımızı desteklerken, onlarla ve tutkulu olduğumuz renklerle yatıp kalkarken, maçlar da hakemler tarafından sabote edilip puan kayıpları yaşanıyor.

Puan kayıplarından en çok Anadolu takımları yara alırken, geçtiğimiz hafta sonu oynanan derbi mücadelesine de gollerden (0-0 bitti), nefis rövaşatalardan, klas çalımlardan çok hakem hataları damga vurmuştur. Bugünkü yazımda takım ismi vermeden sadece hakem konuşmak istiyorum.

Cüneyt Çakır; asıl mesleği sigortacılık olan Türkiye vatandaşı Sayın Çakır, UEFA nezdinde elit kategori hakemidir. Ama şahsım nezdinde eyyamcı, Türk sporunun tırnak içinde “katil hakemlerinin” başını çeken grup lideridir.

Benim görüşüm bu…

Türk spor medyasının bir çoğunun görüşü beni ilgilendirmiyor fakat bildiğim bir şey varsa, Türk futbolunun çıkış yolu yabancı hakemlerdir.

Size soruyorum…

Yabancı damat, yabancı hoca, yabancı stoper oluyor da neden yabancı hakem olmuyor? Bunun bir cevabı yok, aslında var ama herkes için kabul görmüş bir gerekçesi yok.

Cüneyt Çakır, Türk sınırlarında başka, Edirne’yi çıkınca başka maç yönetiyor. Sadece bu elit sigortacımızın hatalarını görmeyelim.

Tüm hakemlerimiz böyle.

Benim için kabul görmüş iki hakemden biri olan Ali Palabıyık da sınıfta kalmıştır.

Sıralamayı yapmak mümkün ama çözüm bulmak mümkün değil. Çünkü meşruluğunu kaybetmiş bir TFF ve kurulları varken yerli yabancı hakem tartışması asla çözüme kavuşmayacaktır.

Benim için diğer kabul görmüş ikinci hakem Fırat Aydınus’tur. O da bunların arasından sıyrılıp iyi bir yerdedir diyebiliriz. Ama kötünün iyisi konumunda kalan tek Türk hakemidir.

Şaka gibi bir gerçek daha var ki o da bu hakemimiz bırakın elit grubu UEFA kokartlı bile değildir. Bana göre TFF kokartı olan tek iyi hakemimiz.

Hakemler formsuz, isteksiz, eyyamcı olmaya devam ettikleri sürece maçların kaderleriyle oynanmaya devam edecektir.

En çok Anadolu takımlarının canı yanacaktır. Bu gerçekle yüzleşemeyen Türk futbolunun yöneticileri de oturdukları yerden poz vermeye devam ediyorlar.

Yabancı hakem çözümdür. Bizler futbol izlemek istiyoruz, hakem görmek, hakem hataları konuşmak ve üzülmek istemiyoruz.