Çekirge Mahallesi, Hamam Caddesi, 1. Murat İlköğretim Okulu altında, hız kesicinin önünde, caddenin taa orta göbeğindeki Telekom kapağı çok sıkıntı yarattığından Telekom’u aramak istedim. Tam 5 kez denedikten sonra izinde olan bir bayana ulaşabildim.

BİR DÖVMEDİĞİ KALDI

Kadın, Soner Bey diye bir yetkilinin telefonunu verdi. Ancak Soner Bey’i aradığıma pişman oldum, çünkü “Beni özel numaramdan niye arıyorsunuz’ diye bir dövmediği kaldı.

HİZMET BEKLEME

Telekom’u tebrik ediyorum aslında. Çünkü Telekom  tanıtım reklamında, “SEN YETERKİ HAYAL ET” diyor. Aslında ne kadar da doğru bir reklam yaptıklarını bu durum başıma gelince daha da iyi anladım. Yalansız, dolansız, açık ve net bir şekilde “Bizden hizmet bekleme, sadece hayal et” diyorlar!

CEVAP HAK GETİRE

Ayrıca Çekirge Mahallesi’nin bir muhtarı olarak, bu sütunlardan 3 ayda, 3 kez yazmama rağmen, bir Allah’ın kulu beni aramaya, cevap yazmaya dahi tenezzül etmiyor.

DİNGO’NUN AHIRINA DÖNMÜŞ

Belli ki TELEKOM, Dingo’nun ahırına dönmüş adeta. Yazık günah değil mi? Bizim milli firmamıza el değiştirince ve Araplara geçince TELEKOM’un telefonlarına dahi ulaşamaz olduk.

TANGUR TUNGUR ÖTÜYOR

Sonuç: 3 ay önce 3 kez tamiratı beceriksizlikle yapılan Eskicioğlu Sokak No:26 önündeki kapak, tangur tungur gece gündüz ötmeye devam ediyor.

Biz sadece hayal edelim. Bunların istediği bu galiba...

***

 OSMANGAZİ BELEDİYESİ VETERİNERLİK MÜDÜRLÜĞÜNE

Acilen müdahale edilmeli

Çekirge Mahallesi Bölüm Sokak No: 12/1’de oturan Cazibe Sözal köpekler tarafından ısırılarak hastaneye kaldırılmıştır. Belediyeyi haftada mutlaka birkaç kez arayarak, mahalledeki köpeklerden vatandaşların şikayetlerini bildirmeme rağmen, 1-2 tane köpeği yakalayıp götürdük diye cevap geliyor. Bu arkadaşların görevlerini yaptıklarından hiçbir şüphemiz yok. Mahallemiz yamaçlarda ve ormana yakın olduğundan vurulan hayvanlar ormana kaçarak saklanıyorlar, ekipler haliyle hayvanı yakalayamıyorlar. Armutlu Meydanı’nda köpekler trafiğe çıkarak araçların peşinden kovalıyor. Bursa’nın tüm mahallelerinde durumun aynı olduğunu diğer muhtar arkadaşlardan duyuyoruz.

GRUP HALİNDE DOLAŞIYORLAR

Veterinerlik yetkilileri hayvanları yakalayıp 2-3 gün içinde tekrar mahallelere salmaktadırlar. Sokaklarımız köpeklerle doldu sürü halinde 8’li, 10’lu guruplar halinde dolaşıyor. Bahçelere çamaşırlarını serenlerin çamaşırları ertesi gün yırtık pırtık hale geliyor.

YERE DÜŞÜP SAKATLANIYORLAR

Sokaklara atılan etler yüzünden düşüp sakatlanan vatandaşlar var. Sabah akşam ancak taksilerle evlerine dönebiliyorlar. Sokağa bırakılan yemekler koku yapıyor, sinek böcek her türlü olumsuzluğa yol açıyorlar. Yeri geliyor köpekler okuldan dönen çocuklara saldırıp çantasıyla birlikte yere yıkıyorlar. Özetle; Durum gitgide tehlikeli bir hal alıyor.

HAYVENSEVERLER YARDIMCI OLSUN

Lütfen hayvanseverler yanlış anlamasın. Köpek seven vatandaşlar bahçelerine köpekleri alarak sevsinler ve de sahip çıksınlar. Anlattıklarımın sevgiyle, nefretle alakası yok. Acil önlemler alınmalı. Çünkü bu durumda hem insanlara hem de hayvanlara yazık oluyor. Bu yüzden gerekirse hayvanseverler de bu durumun güzel bir şekilde çözülmesi için el atmalı.

BIKTIK USANDIK!

Bazen açlıktan, bazen de kötülük görmüş olduklarından köpekler saldırganlaşıyor. Bu yüzden de acilen hayvanlara gerekli merciler, gerektiği gibi sahip çıkılmalı. Belediyelerimiz yeni hayvan barınağımı açacak artık, ne hal düşünüyorlarsa lütfen yapsınlar bıktık usandık.

Çekirge Mahalle Muhtarı

Coşkun Alıntaş

 

Selvinaz Otel Müzeye dönüştürülemez mi?...

Çekirge Uludağ Caddesi’nde bulunan Selvinaz Otel’in perişan hali, Uludağ’a çıkan milyonlarca kişi tarafından görülüyor. Çatısı çökük, kiremitleri sokaktan geçenlerin kafasına düşecek. Ülkemizin en büyük şairi Nazım Hikmet’in 1940’lı yıllarda Bursa Hapishanesi’nde yatarken, hafta sonlarını İstanbul’dan gelen eşiyle birlikte geçirdiği Selvinaz Otel’in perişan hali hepimizi üzüyor. Bu otel konum olarak mükemmel bir yerde, belediye tarafından restore edilerek NAZIM HİKMET MÜZESİ olarak düzenlenemez mi?.. Zaten duvarlarını sahibi değil belediye boyuyor.

Saygılarımla

Sait BAYAT

***

Büyükşehir Belediyesi uyarıyor:

Osmangazi'de su kesintisi yaşanacak

 Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında, Osmangazi İlçesi Yunuseli ve Güneştepe mahalleleri ile civarında, 2 Ocak Salı günü (bugün), 08:00 ile 18:00 saatleri arasında su kesintisi yapılacaktır. Çalışmaların erken tamamlanması durumunda sular bildirilen zamandan önce verileceğinden vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı

 

***

TEŞEKKÜR PANOSU

 Osmangazi Gönül Elçileri ziyaretimize geldi

Ailelerin sıkıntılarını yok etme, çözüm bulma adına canla başla çalışan Gönül Elçileri agazeteyi ziyarete geldiler.  Bizde sevgili Aydan Aydın Toksoy, Baha Çelik, Barış Güven’e ayaklarına ve yüreklerine sağlık diyor. Yürüdükleri zorlu yolda kolaylıklar ve daha nice başarılı işlere atacakları imzalar diliyoruz.

Sevinç ÇELEBİ

Sayın Kaymakamımız Zafer Orhan’a çok teşekkür ederiz

Bursa - Osmangazi Kaymakamımız Sayın Zafer Orhan, Altıparmak Muhtarlığımızı ve mahallemizi ziyaret ederek bizleri onurlandırmıştır. Mahallem adına teşekkür ederim.
 

Altıparmak Mahalle Muhtarı

Mevhibe RAHŞAN

 Güneştepe Mahalle Muhtarımıza çok teşekkürler

Güneştepe Mahallesi 10. Güney Sokak’ta asfalt çalışması yapıldı. Emeği geçen herkese, bilhassa Mahalle Muhtarımıza çok teşekkür ediyorum. Ancak Eczane karşısındaki evimizin garaj kapısına asfalt yarım metreden yüksek dökülüp bırakılmış ve şu anda arabamızı kendi garajımıza sokamıyoruz. Garaj kapısının önüne asfaltı öylece yığıp bırakmalarından dolayı bir çift söz söylemek istiyorum. İşini yapanlar biraz daha itina ve hassasiyet lütfen. Yarın bu işlem sizin kapınızın önünde de yapılabilir…

Fatma Mutlu KOÇAK