Sen kalk aylarca diyet yap ,onlarca detoks uygula ,hafta da 3 sporunu yap ama bir türlü zayıflama , olacak iş değil!!!

“DEMEDEN ÖNCE BİR KEZ DAHA DÜŞÜNELİM...”Bana bu şikayetle gelen yüzlerce kişi var. Bu soruya verdiğim cevaplar ise bugüne kadar hiç değişmedi. Değişik olan tek şey genetiğimizdir.Her insan her canlı birbirinden bağımsız ve farklıdır .

Yani ben her gün düzensiz beslenip spor yapmasam bile kilo durumumda çok fazla değişim olmaz ama siz yeterince düzenli beslenip bir o kadar da düzenli spor yapıp beklenmedik şekilde kilo alabilirsiniz. PEKİ BU DURUM NEDEN BÖYLEDİR VE NASIL DÜZELTİLEBİLİR… Gelelim cevaplarıma;

1.Birinci sebep ‘GENETİK’ yapınız: En önemli sebebi en başa yazmak istedim.Bu durum her ne kadar da umutsuz gözükse de elbette ki bir şeyler yapılabilir .

a-Metabolizmayı sürekli aktif tutmak gerekir.(Özellikle öğle ve akşam yemeğinden sonra 15-20 dakikalık herhangi bir aktivitede bulunmak.)

b-Ne olursa olsun tatlı ve şeker oranı yüksek olan besinleri hayatınızdan uzun bir süre çıkarmak zorundasınız.(Özellikle glisemik indeks değeri 55 ve üzeri besinleri en minimum düzeyde tüketin)

2.Hormonel problemler: Bu konu da bir o kadar önem arz ediyor.Eğer işler tersine gidiyorsa hemen hastaneye gidip kan şekerinizin,tiroid bezlerinizin ve kortizol durumunuzun testini yaptırın .Doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli bir şekilde kullanın.

3-Doğru sandığınız yanlışlar:  Her şeyi doğru yaptığınızı düşünüyor olabilirsiniz.Size öğretilen bilgiyi araştırmadan uygulayıp ve aynı şeylerde ısrar ediyorsanız durum daha da vahim. Bu yüzden sürekli araştırıp ve birden fazla uzmana danışıp sorularınızı sorun .

DURDUĞUNUZ YERDEN ZAYIFLAYACAĞINIZI MI DÜŞÜNÜYORSUNUZ ...

Son zamanlar da popüler olan elektromanyetik şoklamalarla zayıflatıldığı iddia edilen olay bana çok garip geliyor.Böyle bir biçim sizce de kulağa çok yalancı gelmiyor mu? Bir de inandırıcı olmak için bu aparatları vücudunuza taktıktan sonra size 20 dakika süren kısa süreli hareketler yaptırmaları , çok saçma..Diyeceksiniz ki benim komşu geçenlerde 1 ay gitti bu uygulamayla çok zayıfladı.Ona sorun bakalım bu süre zarfında nasıl beslenmiş nasıl fedakarlıklarda bulunmuş, işin asıl kısmı arka planda. Siz aktif şekilde aktivite yapmazsanız beslenmeye dikkat etmez sürekli ertelerseniz, hangi zayıflama ilacını içerseniz için ne takarsanız takın bu kilolardan kurtulamazsınız.