Bazı bölgelerde kedisiz köpeksiz sokaklar için çok ilginç bir benzetme yapmış okurlarımız: "Sokak canlarımızın nesli yok oluyor. Ürkütücü sessizlik yaşanıyor.

“Bir zulme engel olamıyorsanız onu herkese duyurun ki zalimlerin yaptığı yanına kâr kalmasın. Çünkü burada sokak canlarının nesli tükenmek üzere...”

Yılbaşından bu yana sokağımdaki sabah akşam beslediğim kediler yok ediliyor. Çoğu kayıp!.. Öyle ki besleme alanına artık sadece bir veya iki kedi geliyor, bazen de hiç gelmiyor. Sokağımı daha önce hiç bu kadar bomboş, kedisiz ve köpeksiz, kısacası böylesine ürkütücü sessizlikte görmemiştim.

ÇOĞU HAYVAN DÜŞMANI

Bu süreç içerisinde kayıp kedilerden apartman bahçesinde sadece bir tanesinin cesedini bulabildim. Ne yazık ki bu sokakta ikamet eden ve de yaşadığım apartmanda ki insanların çoğu hayvan düşmanı.

CAN DEMEDİLER HEP KATLETTİLER

Altı yıldır yaşadığım şu sokakta, bir kez olsun kedilerin ne anne ne de yavru olmalarına dikkat etmediler. Aksine hep katlettiler. Hatta ve hatta ev kedim bile bilinmeze gitti. Üzerimde kurmadıkları psikolojik baskı kalmadı. Sokak canlarını beslememem ve onlarla ilgilenmemem adına yapmadıklarını bırakmadılar. Vazgeçmeyince de sonuçlar ortada.

KİMSEYE SESİMİ DUYURAMADIM

Yaşananların üstüne Bursa Orman ve Su İşleri Bakanlığına resmi yazı ile birlikte şikayet dilekçesi gönderdim. Kamera takılmasını bile talep ettim, dönüş olmadı. Üzerine telefon ettim yine sonuç alamadım. İlçe belediyesine şikayet ettim, ilgilenmediler. Aksine, sanki hayvan düşmanlarıyla işbirliği içerisindelermişcesine sadece onların şikayetlerini dikkate alıyorlar.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Eğer ki şu masum canların üzerinde birazcık hakkım varsa şu hayvanları katleden canilere asla hakkımı helal etmiyorum. Allah’ın azabı da gazabı da üzerlerinde olsun ve tüm katlettikleri canlarda ahirette hesap sormak için zaten onları bekliyor olacak...

DESTEK BEKLİYORUM

Tüm bu olaylarla ilgili hayvan hakları federasyon başkanlarının, platform ve grup başkanlarının desteklerini bekliyorum. Çünkü burada sokak canlarının nesli tükenmek üzere...

Saygılarımla

Bursa Hayvanları Koruma Yașatma ve Barındırma Derneği kurucusu..

Dayanışma Hayvan Hakları Federasyonu Bursa İl Danıșmani ve Temsilci

Vildan Elçin ȘENKAYA

 ***

 

 Osmangazi’den Çekirge’ye yeni park

Osmangazi Belediyesi, Çekirge Mahallesi’nde atıl vaziyette duran eski pazar alanını modern bir parka dönüştürüyor. İnşa edilecek park, mahalleye nefes aldırırken, vatandaşların da bir araya gelmesine imkan sunacak.

ATIL PAZAR ALANINI PARKA DÖNÜŞTÜRÜYOR

2018 yılında 92 bin 590 metrekarelik alana 39 park ve 61 bin metrekarelik yeşil alan kazandıran Osmangazi Belediyesi, 2019 yılında da ilçenin dört bir yanında park ve yeşil alanlar oluşturmaya devam ediyor. Çekirge Mahallesi’nde pazar alanı olarak kullanılan ancak zaman içerisinde pazarcı esnafının başka noktalardaki pazar yerlerini tercih etmesiyle birlikte atıl vaziyette kalan pazar alanını parka dönüştürüyor.

YIKILANIN YERİNE YENİSİ YAPILACAK

Pazar alanı ile birlikte bölgede yer alan eski basketbol sahasını da yıkarak yaklaşık 1000 metrekarelik bir alan elde edecek olan Osmangazi Belediyesi, içerisinde çocuk oyun grupları, dinlenme noktaları ve yürüyüş yollarının yer aldığı modern bir park inşa edecek. Ayrıca yıkılan basketbol sahasının yerine yeni bir basketbol sahası da inşa edilecek.

MAHALLEYE NEFES ALDIRACAK

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, park inşa edilecek olan bölgeyi gezerek proje hakkında bilgiler verdi. Başkan Dündar, “Çekirge Mahallemiz’deki mevcut pazar alanı, yokuş bir bölgede bulunduğundan ve de yollarının dar olmasından dolayı pazarcı esnafı tarafından tercih edilmeyen bir nokta haline geldi. Pazar alanı esnaf tarafından kullanılmayınca atıl vaziyette kaldı. Osmangazi Belediyesi olarak bu alanı düzenleyerek park haline getiriyoruz. Mahalleye nefes aldıran güzel bir mekan ortaya çıkmış olacak. Park inşası için çalışmalarımızı başlattık. Çekirge Mahallemiz’e hayırlı olsun” dedi.

BAŞKAN DÜNDAR’A ÇOK TEŞEKKÜRLER

Bende Çekirge Mahallesi’nin muhtarı olarak, mahalle sakinlerinin adına bu güzel hizmet için Osmangazi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum. Çekirge Mahallesi her ne kadar sanıcılı dönemler geçirmiş olsa da, dün olduğu gibi bugünde Bursa’nın en eski ve de elit mahallelerinden birisidir ve bu gerçek asla değişmeyecektir.

KADIKÖŞKÜ SOKAK AÇILARAK DOBRUCA CADDESİ’NE BAĞLANMIŞTIR

Ayrıca çıkmaz sokak hüviyetindeki Kadıköşkü Sokak açılarak Dobruca Caddesi’ne bağlanmıştır. Emeği geçen Osmangazi Belediyemize çok teşekkür ederiz.

Saygılarımla

Çekirge Mahalle Muhtarı

Coşkun ALINTAŞ

 ***

Bu nasıl bir zihniyet!

“Öncelikten faydalanabilmeniz için ayakta duramayacak durumda olmanız gerekiyor!”

02 Şubat 2019 tarihinde Uludağ’a gitmek üzere teleferiğe geldim. Tatil dolayısıyla müthiş bir yoğunluk vardı ve kuyruk caddeye kadar uzamıştı. Yüzde 64 sağlık engel raporum ve de kalp kapak hastası olduğumdan ayrıca kalp pilim var. Haliyle bu sebepten dolayı her yerde öncelik hakkım mevcut. Ancak teleferikte bana yardımcı olması gerekirken üstüne üstelik zihniyetin alasıyla karşılaştım.   

ŞİKAYETÇİYİM

Görevliler bana yardımcı olmak yerine, engel oranımın yüzde 70’in üzerinde olması gerektiği söylendi. Ayrıca da ilave etti: “Öncelik hakkınızdan yararlanabilmeniz için ayakta durmayacak durumda olmanız gerekiyor” dediler. “Kalp hastasıyım ve siz bana yardımcı olmuyorsunuz. Sağlığıma gelecek her türlü hasardan sizleri sorumlu tutacağımı bilmenizi isterim. Tüm yolcu haklarımı kullanacağım ve gerekli mercilere şikayetimi ileteceğim. Bu durumun derhal değişmesi için ulaşabileceğim tüm mercilere de ulaşacağım” diyerek oradan üzüntüyle ayrıldım. Şimdi soruyorum “Bu nasıl bir zihniyet!” Lütfen bu tarz durumların yaşanmaması için gerekli işlemleri yapın.

Saygılarımla

Gupse Hanım

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç ÇELEBİ;

29 Ocak 2019 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Temiz ve Aydınlık Günler İstiyoruz” başlıklı okur talebi Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce incelenmiştir. 

Mahalle muhtarlıklarımızda, okullarda ve aile sağlığı merkezlerinde atık yağ toplama bidonlarımız bulunmaktadır. Ayrıca atık yağları, 10 litreden fazla olması durumunda, evlerden alıyoruz.

Geri dönüşüm kafesleri ve konteynerleri, yakılma ve içinin başkaları tarafından boşaltılması risklerine karşı, sokaklara koyamıyoruz. Evlere mavi poşet dağıtarak geri dönüşüm toplama hizmetini gerçekleştiriyoruz.

300’den fazla noktada cam toplama kumbaramız mevcuttur. Talep geldiğinde evlerden ve işyerlerinden miktarına bakılmaksızın atık cam, ömrünü tamamlamış lastik ve elektronik atıkları da alıyoruz.

Bilgilerinize sunarız.  

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü