2014/2015 yıllarında BURULAŞ’ın bize verdiği sonra da iptal ettiği 97/A No’lu otobüsümüzü geri istiyoruz.

13 bin kişinin yaşadığı Güneştepe Mahallesi’ndeki yetersiz ulaşım saç baş yoldurtuyor. Mahalle sakinleri en azından, 2014/2015 yıllarında BURULAŞ’ın verdiği 97/A otobüs hattını geri istiyor.

Değerli yetkililer. Güneştepe Mahallesi Çamlık Caddesi’nde ikamet ediyorum. Bulunduğumuz bölge Osmangazi Belediyesi’ne bağlı ve de nüfusu yoğun olan bir semtimiz. Şu an bölgemiz 13 bin nüfusa sahip. Bu rakam da, yeni yapılan yollar ve binalar ile son 2 yılda daha da artı. Artmasıyla birlikte, ulaşımda zaten çok olan sıkıntılar daha da çoğaldı.

SEVİNÇTEN HAVAYA UÇTUK

Bölgemize gelen hatlar çok yetersiz olduğundan yıllardır takviye hat istedik durduk. Ve 2014/2015 yıllarında BURULAŞ’ın Bursa Terminali’ne gidecek, 97/A otobüs hattını tedarik ettiğini öğrenince sevinçten havaya uçtuk. Çok iyi düşünülmüş ve de yoğunlukla kullanılacak bir hattı.

KURSAĞIMIZDA KALDI

Ancak kısa süre içinde gelişen olaylardan sevincimiz kursağımızda kaldı. Demem o ki; Aynı bölgede çalışan B17/A No’lu Özel Halk Otobüs hattı var. Osmangazi TOKİ/Acemler olarak çalışıyor. Ve bahsi geçen özel halk otobüslerinde çalışan şoförler, 97/A Terminal hattının kaldırılması için akla durgunluk davranış sergilediler.

ŞOFÖRLERİ TARTAKLADILAR

B17/A No’lu Özel Halk Otobüslerin şoförleri, 97/A Terminal Hattı’nda çalışan otobüslerin yolunu kesip şoförleri tartakladılar ve araçlara zarar verdiler.  Tüm bu olaylar yerel basında da çıktı. Yaşananlar sonucu gerek araçlar, gerekse şoförler bahane edilerek, 2015'in başlarında 97/A hattını iptal ettiler.

Hattın kalkmasına anlam veremedik ve sadece tahminde bulunduk. Bize göre ya korktular ya da büyük bir rant oyunu oldu. Ve her daim olduğu gibi tüm bu olaylardan yine vatandaş mağdur oldu. Halbuki; Bu ülkenin Emniyet'i yok mu? Tabi ki de var ve ben de yürekten güveniyorum polis ve emniyet mensubu arkadaşlara.

O ZAMAN?

Şayet BURULAŞ isteseydi, bu olaylar sonucu 97/A hattını değil, B17/A hattını iptal edebilirdi. Doğrusu da bu olurdu! Çünkü ve de kaldı ki, adeta eşkıya gibi davranan B17/A hat şoförlerinin hem hareket saatlerine hem de kılık kıyafetlerine ve de vatandaşa olduğu gibi şahsıma da yapılan hakaretlerine defalarca kez maruz kaldım.

ÇOK KEZ 97/A HATTINI GERİ İSTEDİK

Ve aynı davranışlarla ve halen eski otobüslerle yolculuk yaptırılıyoruz. Defalarca kez 97/A hattının geri gelmesi için gerekli mercilere ve de basın yoluna başvurduk. Hepsi reddedildi. Muhtemelen BURULAŞ ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, Güneştepe Mahallesi’ne çok büyük bir ceza kesti ancak bizlerin bundan haberi yok!

GURURUMUZ KIRILIYOR

Halbuki biz vatandaşlar vergimizi de ödüyoruz, bizden istenilen her şeyi de yerine getiriyoruz. Bu yüzden de gerekli hizmeti almak için başvurularımızı yaptığımızda, isteklerimizin reddedilmesi Güneştepe Mahallesi Sakinleri’nin gururunu kırıyor. Örneğin, BURULAŞ’tan aldığımız son cevapta (bahsi geçen güzergaha yakın olarak 93/43H/95A hatları olduğu söyleniyor.

YAKIN DERKEN?

Ancak bulunduğumuz bölge bahsi geçen yere, minimum 8, maksimum 11 km uzaklıkta. Kaldı ki bize söylenen 93/43H/95A No’lu terminal otobüslerine binildiği zaman, Acemler’den aktarma gerekiyor. Ve B/17A Özel Halk Otobüsüne aktarma yapıldığında herhangi bir indirim uygulanmıyor. Dolayısıyla terminalden binilince 2,80 TL, Acemler’den aktarmada 2.00 TL ödeme yapıyor ve günlük 9,60 TL ödemek zorunda kalıyorsunuz.

YETER ARTIK!

Sayın Büyükşehir Belediyesi ve BURULAŞ yetkilileri yeter artık! Güneştepe sakinlerinin cezası her neyse bitsin ve BURULAŞ terminalden yeniden 97/A hattını Güneştepe sakinlerine geri versin. Böylece özellikle de sabahın erken saatlerinde yola düşen insanların mağdur olmasını engellesin.

B17/A hattıyla ilgilenin

Sayın Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Sayın BURULAŞ üst yetkilileri. Biraz Allah’tan korkuyorsanız şu B17/A hattıyla ilgilenin. Ve her daim kullandığınız “Türkiye Cumhuriyetinin emniyeti var, polisi var, can güvenliği yok” ibaresini kullandığınız bir cevapta soruyorum o zaman sizlere; Biz vatandaşların canı hiç mi önemli değil.

13 BİN KİŞİ MAĞDUR

Bizlerinde çoluk çocuğumuz var. Bizlerinde canı değerli. Çok rica ediyoruz. Lütfen artık bu cezayı kaldırın ve 97/A hattımızı geri verin. 13 bin kişinin yaşadığı yeni yerleşim bölgesi olan 1. Fatih Caddesi ve Çamlık Caddesi güzergahı olarak çok geniş caddeler olduğunu görmeniz için siz yetkilileri davet ediyoruz. Gelin görün ve ona göre karar verin.

HATTIMIZI GERİ VERİN

BİMER’e de yazdığım bu yazıyı köşenizde yer vermenizi rica ediyorum. Sayın yetkililerden bu konuyla artık çok ciddi şekilde ilgilenmelerini ve 2018 yılının başlarında bahsi geçen 97/A hattını tekrar geri vermelerini talep ediyoruz. Gereğinin yapılmasını rica ediyoruz…

Saygılarımla

Mahallesi Sakinlerinden

Hayati ÖZGÜMÜŞ

***

B35K Numaralı Otobüs Hattın düzensizliğinden bıktık!

Sormak istiyoruz. Nilüfer’de B35K numaralı otobüs hattının başında hiç müdür yönetici yok mu? Kafalarına göre güzergah çiziyorlar. İstediklerine göre yolu kısaltıp o arada olan biz bekleyenleri bırakıyorlar.

BOŞUNA İŞGAL ETMESİNLER

Hayır çalışmayacaklarsa işini sevene teslim etsinler ve boşuna işgal etmesinler bulundukları yeri. Bu durum yıllardır düzelmedi gitti. Bıktık artık! Hiç mi bunların başında sorumlu yok arkadaş işlerini anlatacak.

ARTIK DÜZELTİN BIKTIK

Belediye’ye bağlı çalışan bu hattan çok ama çok şikayetçiyim. Örneğin, 22 Aralık sabah 07:55 otobüsü önümüzdeki babadan döndü ve Özlüce’ye hiç girmeden direk Batıkent’e yol aldı. Artık düzeltin bıktık.

Nergiz KAYLI

 

 

Yarım bırakılan  kaldırımlar  illallah ettirdi

Nilüfer İlçesine bağlı Demirci, Bahane Kafe önündeki kavşakta bulunan ve 2 senedir yapılmayan kaldırım, orayı kullanan bebek arabalı insanlara, yayalara ve bisiklet kullananlara tehlike saçmaktadır.

YOLA İNMEK ZORUNDA KALIYORUZ

Çünkü tam kavşakta bulunan yere geldiğinizde yola inmek zorunda kalıyorsunuz. Bu durum defalarca belediyeye şikayet edildiği halde, 2 seneden fazla belki bu şekilde.

BARİ TAŞLARI KALDIRIN

Kaldırımı yapmıyorsanız bari taşları kaldırın ki yola inmek zorunda kalmayalım. Bu ne sorumsuzluk!?... Belediyeler belediyelikten çıkmış. Tamamen kar amacı güden şirketler olmuş hizmet diye bir şey yok.

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

A Gazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 23 Aralık 2017 tarihinde ‘TIR ve Kamyonlar Sokaklarımızı İstila Ediyor’  başlıklı habere yer verilmiştir.

Demirtaş bölgesindeki TIR parklanmaları, İl Trafik Müdürlüğü’nün yetki ve sorumluluk alanındadır. Ancak konuyla ilgili olarak İl Trafik Müdürlüğü’ne rapor ulaştırıldı.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü