Özkan YILDIRIM

Öncelikle Onuray Bey bizlere ekibimizi Karacabey'deki bu güzel ofisinizde misafir edip ağırladığınız için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza  başlayalım sonrasında Aylift Asansör’ün  kuruluş öncesi, kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini  bizlerle ve  okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim.

Bizlere öncelikle böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan ve Karacabey'e kadar gelip bizimle  röportaj gerçekleştirmenizden dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Onuray Halis 1990 Karacabey Tophisar Köyü doğumluyum. Babam Erkan Halis  burada BUSKİ müdür yardımcısıydı emekli olduktan sonra Halis Gayrimenkul Yatırım ,Emlakadında  bir işletme açtı, Ulu Cami'nin orada çalışmalar yürütüyor. Burada ortağım Osman Dinçer ile birlikte çalışıyoruz. Ben makine mühendisiyim İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 2014 yılında mezun oldum. Osman abim de Gönen Teknik Lise, makine bölümü mezunu. Yaklaşık olarak birlikte burada bu sektörde 2015 yılından beri çalışmaktayız.

UZMAN, İŞİNE MOTİVE KADROMUZLA HİZMETİNİZDEYİZ

İlk  başta Aybil asansör olarak İstanbul'daki bir şirketin şubesi olarak çalışmaya başladık. Bu işte bir makine mühendisi, bir elektrik mühendisi ve çok iyi bir makine ustası makine teknikeri gerektiriyor. Bunun altyapısında da yine bakım sayısına göre 2 tane daha mesleki yeterlilik mezunu personel vesaire gibi mecburiyetler de söz  konusu olabiliyor. Bizim hizmet yeterlilik belgemizin  yanısıra ,İstanbul'daki ortağımızdan  ayrıldıktan sonra  elektrik mühendisi Atıl Yolcu’yu bünyemize katarak ekibimizi güçlendirdik. Ayrıca teknik büro elemanımız, şoförümüz  lojistik işlerimizi gerçekleştiren  arkadaşımızla birlikte toplamda  Karacabey'de 8 kişilik personelimizle hizmet vermekteyiz. Şu anda  pandemi  dolayısıyla inşaatlardaki çalışmalar biraz yavaş biliyorsunuz bizim geçtiğimiz yıllarda  17 kişilik kadromuz vardı. İnşallah ilerleyen süreçte tekrardan o günlere hatta o günlerinde ilerisine geçme durumumuz olacaktır diye tahmin ediyorum.

TAŞITLAR YATAY ASANSÖRLER DİKEY TRANSPORT SAĞLAR

Asansörler biliyorsunuz aynı taşıtlar gibi ve taşıtları nasıl yatay transport sağlıyorsa asansörlerde dikey transport sağlıyor. Biz buraya geldiğimiz zaman Karacabey’de  bu sektörde çalışırken asansör sektörü ile ilgili bazı söylemlerle karşılaşmıştık pek olumlu olmayan türden. Biz bu durumu 7 yıllık süreçte aştık  bu makineyi öğretebilmek bunu güvenli bir şekilde kullanımını anlatabilmek en büyük hedefimiz oldu. Bu hizmeti  düşenerek bu eski söylemlerin dışına çıkarak dürüstlükten ödün vermeksizin  ,kalite anlamında çalışmalar ortaya koyabilmek bizim en birincil çabamızdır.7 yıl sonunda  bu yeni ofisimize geçtik burada çalışmalar yürütüyoruz, bir sene den beri de Aylift Asansör adı  altında çalışmalar yürüttüğümüzü de ayrıca belirtmek isterim.

BİRÇOK PROJEDE İMZAMIZ VAR

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

Peki Karacabey'de hangi projelerde yer aldınız?  Bizlere bu konularla ilgili bilgi verir misiniz Onuray Bey?

Karacabey Ziraat Odası’nın asansörlerini  bizyaptık ,cam asansör panoramik olarak. Ziraat Odası'ndan sonra Yenişehir Ziraat Odası açılışa geldiler ,sonrasında oraya gittik fiyat verdik onlarla tanıştık. Karacabey Çıraklık eğitim merkezi var yeni yapıldı ,aslında ara eleman açığını en iyi kapatacak merkezlerden biri Karacabey bu konuda geç kalmasına rağmen  2021 yılında faaliyete soktular. Karacabey Ticaret Sanayi Odası’nın Çıraklık Eğitim Merkezinde dişlisiz  800 Kilogram  bir asansörümüz var. Palangalı sistem diyoruz biz ona gücü ikiye bölüyor hız biraz düşüyor ama sağlamlık artıyor. Sessiz bir çalışma ortamı ortaya koymuş oluyor. Panorama Park var 6 katlı Arse İnşaat'ın yapmış olduğu 3 bloklu sitenin de asansörlerini biz yaptık.Bunun yanı sıra  HysMağazacılığın  cam kapılı yarı  panoramikasansörleri  başta olmak üzere Karacabey ve çevresinde 300 civarı projenin teslimatını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu manada değerli müteahhitlerimizin ve inşaatçılarımızın her zaman yanında olduğumuzu  söylemek istiyorum.

Hangi bölgelerde faaliyet anlamında çalışmalarınızı devam ettiriyorsunuz?

Bizim burada faaliyet alanımız sadece Karacabey değil, biz Bandırma'ya da gidebiliyoruz servis olarak Mustafakemalpaşa’ya da gidebiliyoruz, Akçalar’a da gidebiliyoruz ,Gemlik’e gidebiliyoruz, Demirtaş’a gidebiliyoruz. Buradan bir buçuk saatte İstanbul'a bile gidebiliyoruz. Mantık olarak şuna değer veriyoruz biz bu makineyi yapıyoruz teslim ediyoruz biz tabiri caizse bundan ekmek yiyoruz. Bunun her ay düzenli bakımını yapıyoruz yıllık bakımları var ayrıca onları yapıyoruz, parça değişimi vesaire her türlü hizmeti veriyoruz, bizim işimiz müteahhitten biraz daha farklı daha uzun, daha meşakkatli. Sadece bir asansörü monte etmekle bitmiyor aylık, yıllık bakımlar vesaire parça değişimi var. Çok iyi ağabeylerimiz de var bizim bu müteahhitlik  sektöründe insanları  güzel,iyi  bir şekilde bilinçlendirmeye çalışıyoruz halkımızı doğru olana  yönlendirmeye çalışıyoruz, onların mutlaka mesleğinde usta ,işinin ehli kişilerden hizmet almalarının kendilerinin yararına olacağı düsturunu benimsetmeye çalışıyoruz. Örneğin Gemlik’te bir asansör montajı gerçekleştirmişsek , asansörlerimizi monte ettikten sonra oradaki bir arkadaşımızla anlaşarak ondan  servis anlamında destek ricasında bulunuyoruz geri kalan bakımları ile ilgili herhangi bir teknik arıza olması durumunda asansörde birinin kalması durumunda mutlaka çalışmış olduğumuz yerlerde monte etmiş olduğumuz asansörlerin bulunmuş olduğu illerde, ilçelerde kardeş firmalarla diyaloğa girerek bunların bakımlarını acil durum gereken durumlarda bunun  sağlanması ile ilgili anlaşmalar yapıyoruz.

Teknolojilerimizi, yetkinliklerimizi ve müşteri menfaatlerimizi geliştirmek ve paydaşlarımız ve müşterilerimiz için değer katmak en öncelikli hedefimizdir. Bunu, müşterilerimizin ortaya çıkan ihtiyaçlarının kesişmesine ve iş ve teknolojik değişimin hızlanmasına odaklanarak başaracağız.

EN ÖNCELİKLİ KISTASLARIMIZ

Aylift Asansör  işletmelere, binalara Asansör Hizmeti sunan teknoloji sektöründe ilk tercih edilen çözüm ortağınızdır. Müşterilerimizin başarısının ayrılmaz bir parçası olacağız, stratejik hedeflerine ulaşmak için onlarla işbirliği yaparken, teknolojilerinin teslimi ve yönetimi yoluyla uzun süreli iş değeri ortaya koyacağız. Yetenekli, deneyimli , motive olmuş konularının uzmanlarından oluşan ekibimiz, alanında en iyisi olarak tanınacaktır. Devam eden başarımız, bunu paylaşacak olan halkımız tarafından yönlendirilecektir. Değerlerimizden bahsetmemi isterseniz ,AyliftAsansör’ün üzerine kurulduğu yol gösterici ilkeler ve işimizi günlük olarak nasıl yürütmeye çalıştığımızdır. Değerler, geleceği şekillendirirken dünyaya bakışımızı belirler. Birbirimize nasıl davrandığımızı belirlerler. Bunlar vezgeçemediğimiz kıstaslardır.

MUHAKKAK BİZE DANIŞIRLAR

Şu an  mesela Karacabey'de yapmadığımız işlerde bile bizlere mutlaka soruyorlar, muhakkak bize bir fiyat danışması yaparlar b  firmasından bir fiyat alıyorlarsa bizden de gelip fiyat alıyorlar gidiyor ondan sonra gidip  gelenlerde olabiliyor böyle durumlarda olabiliyor. Sonuç itibarıyla, insanlarımıza sadece bu işle alakalı değil yaptıkları işle ilgili iyiye doğruya nasıl yöneltirim,  güzele nasıl yönlendirebiliriz  diye  çabalarımız da oluyor. Yeni yönetmeliklerde neden bu mühendisleri bu işin başında istiyorlar. Şimdi biz proje yapıyoruz projeyi yaptığın zaman baştan sunarsın bir yaparsın hatan  varsa bunu projede değiştirme imkanın vardır. Fakat  yapıldıktan sonra hatadan dönmenin imkanı yoktur. Örneğin 65-70 bin liradan başlayarak  500 bin lira 700 bin liraya kadar asansörler var. Bir şeylerin mantığını bilerek yapmak lazım yoksa hiç yapmamak lazım  gelir diye düşünüyorum çünkü sonuçta yapılan iş bir kere yapıldıktan sonra   uzun yıllar kullanılması gerekiyor.

Hangi çeşit asansörleri yapıyorsunuz?  Bu konularla ilgili neler söylersiniz?

Şöyle söyleyebilirim zaten sistem olarak 3 çeşit asansörümüz var hidrolik elektrikli, bir de normal dişlisiz  ve de dişlili makineli motor diye toplam üçe ayrılıyor. Kabin anlamında  birçok  kabin mevcut. Kabin içi ve görsel duruma göre çeşitlilik  gösterebiliyor bu manada müteahhitlerimizle, inşaatçılarımızla ,yada buralarda ikamet eden insanlarımızın istek ,görüş ve kullanım amaçları doğrultusunda değişiklik göstermektedir.

Onuray Bey yavaş yavaş röportajımızın sonuna  yaklaşmış bulunmaktayız. Karacabey'de 7 yıldır gerçekten güzel bir ivme ile bugünlere gelmişsiniz, peki Aylift Asansör olarak gelecek hedeflerinizi  size sorsam neler söylersiniz ?

ÖNCE MARMARA GENELİ

Karacabey ve çevresinde gerçekleştirmiş olduğumuz vermiş olduğumuz hizmetleri ilk aşamada Marmara Bölgesi'ne yayarak hem montaj hem de servis ve bakım işyerini verebilecek potansiyele erişme hedefimiz bulunmaktadır. B u tabii bizim ilk  hedefimiz ilerleyen süreçte Türkiye geneline de bunu yayabilme hedefine ulaşmayı hedeflemekteyiz. Son olarak buradan başta Karacabey'de yaşayan iş ortaklarımıza dostlarımıza ,değerli vatandaşlarımıza selamlarımı  göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum. En kısa zamanda inşallah şehrimize ortak değer katacak projelerimizde buluşmak üzere...

YENİDEN YAPILANMA

Dürüst kişiliği yapısı ve gençlik enerjisi ile bizleri kısa zamanda kendine ısındıran Karacabey'de sektörünün yeniden yapılanmasında da  büyük payı olan genç Makine Mühendisi  Aylift Asansör’ün ortaklarından Sayın Onuray  Halis’e ve değerli ortağı  Makine Teknikeri Sayın Osman Dinçer'e çalışmalarında, gelecek hedeflerinde bizlerde başarılar diliyoruz. (Fotoğraflar:Doğan Ertan)

İletişim Bilgileri:

Mecidiye Mahallesi,

Karacaahmet Caddesi   No:46-B

Telefon:0 224 662 36 65

Gsm. 0 532 165 87 74

mail: [email protected]

[email protected]

[email protected]

Karacabey/Bursa