Gülin ÖZDEMİR

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve beraberinde İYİ Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Toktaş, Teşkilat Başkanı Erkan Zorba,  Basın İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İbrahim Erdoğan ve Osmangazi Divan Kurulu Üyesi Aytaç Cihan ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Türkoğlu, “Bu ülke ötekileştirmeden kutuplaştırmadan ayrıştırmadan toplumun büyük kesimini sürekli yok saymadan dolayı çok muzdarip. Şikâyetçi olduğumuz şeyi bizim yapmamızda teknik olarak mümkün değil. Millet bize bir muhalefet görevi verdi. Bizim bir muhalefet partisi olarak Bursa’nın Bursalıların menfaatlerini korumak gibi bir tercihimiz yok. Korumak gibi bir sorumluluğumuz var. Bu bizim görevimiz. Muhalefetin görevi milletin sesi olmak. Öncelikle bunu yapıyoruz. Şu ana kadar gerek yerel yönetimde gerek büyükşehir belediyesiyle ilgili veya diğer belediyelerimizle ilgili, gerekse topyekûn milletin menfaatleriyle ilgili konuların hepsinde millet bizi çağırdı. Akpınar meselesinde Akpınarlılar bize mail attı, komşularımız aradı büyük sıkıntılarından bahsettiler. Ve biz bunun üzerine oraya gittik. Örneğin Mollaarap’ta belediyenin yaptığı yanlıştan dolayı evlerinden olan, toprak kaymasıyla evlerini boşaltmış olan 100’ün üzerinde aile, devletin verdiği sözü tutmaması, belediyenin sözünü tutmaması üzerine ciddi mağduriyetler yaşıyor ” dedi. Başkan Türkoğlu, “Şirinevler’e gittik Şirinevler’de de vatandaş isyan halindeydi bize ulaştı. 20 bin konut var ve 30 yıldır doğalgaz yok. Bursa’nın köyünde mesela Büyükorhan’a doğalgaz geliyor. Büyükorhan’a gelen doğalgaz, Şirinevler’de yaşayan insanların hemen altlarından geçiyor ve Şirinevler’de yoksa bu bir yönetim sorunudur. Bizler Sirinevler’de eylem ve basın açıklaması yaptık. Sonra baktık bir düzenleme yapıldı şimdi hal yoluna koyuyorlar” açıklamasında bulundu.

İNŞAATA BOĞMADAN TESİSLER YAPILABİLİR

“Gelelim Yunuseli meselesine;  Bursa’nın nefes alacağı yerin yeniden inşaata boğulması durumuyla karşı karşıya” ifadesini kullanan Başkanı Selçuk Türkoğlu, sözlerine söyle devam etti: “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı şunu söyledi: “Buradaki bin 400 dönüm yerin 750 dönümünü Çevre Şehircilik Bakanlığı’na aktardık. Burada kimse endişe etmesin. Doğanbey gibi olmayacak. Bunu da anlamıyorum neden havaalanımız iptal ediliyor. 3 milyon 100 bin nüfuslu şehir burası. Felaketi var, kazası var, deprem bölgesi, savaşı var niye burayı kapatıyoruz. Deprem anında toplanma yerimiz yok. Konaklayacağımız yer yok. Biz bundan endişe ediyoruz. 6 tane siyasi parti il başkanı bir araya geldik. İYİ Parti’de toplandık. Sağ olsunlar geldiler. Bursalıların ciddi bir sorunu burayla ilgili tavır koyalım, kamuoyunu bilgilendirelim dedik. Siyasi partilerin asli görevi bu. Endişemizi dile getirdik. Burası bütün Bursalılara açık. Yarın bir gün felaketlerde de kullanılabilecek park olabilir. Doğa parkı olabilir. İnşaata boğmadan tesisler yapılabilir birçok alternatif var.”  

HDP İLE İTTİFAK MÜMKÜN DEĞİL

İYİ Parti’nin HDP ile hiçbir ittifaklarının olmadığını, kendilerini terörle eklendirme çabalarının olduğunu dile getiren İYİ Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Toktaş, “Özellikle İstanbul seçimlerinde, bir önceki yerel seçimlerde bizi bir terörle eklendirme gibi çabaları var. Bunu da aynı anda televizyonlarda 20 30 yorumcu birden anı şeyi söylüyor. Aynı manşeti atıyorlar. Bütün bunlara rağmen İYİ Parti’de bir oy artışı söz konusu. Yapılan tüm araştırmalardan Türk seçmeni İYİ Parti’yi HDP ile eklendirmeye layık görmüyor. Şimdi yerel seçimlerde birkaç somut örnek vereyim. Balıkesir Belediyesi’ni biz yüzde 1 gibi bir oyla kaybettik. Balıkesir’de HDP’nin adayı vardı yüzde 2’nin üzerinde bir oy aldı. HDP, İYİ Parti’nin olduğu her yerde aday çıkardı. Dolayısıyla HDP’yle ittifakımızın olması mümkün değil. Iğdır, Ahlat gibi Türk tarihi açısından önemli illerde HDP kazanamasın diye, İYİ Parti oralarda MHP’nin adayını destelemek üzere aday çıkartmadı. Bu söylem devam edecek ama vatandaşta karşılık bulmayacak” diye konuştu. 

6 MİLYON SEÇMEN PKK’LI OLAMAZ

Toktaş sözlerine şöyle devam etti: “6 milyon seçmenden bahsediyoruz. Yani HDP’ye her oy veren kişi PKK’lı değil. Ama 6 milyon seçmeni PKK’lı olarak düşünüp değerlendirmek mümkün değil. İYİ Parti’nin HDP’ye bakışı bir Türk vatandaşı nasıl bakıyorsa öyle. Hele ki Meral Akşener gibi terörle mücadelenin kahraman bakanlarından birinden söz ediyoruz. Bizim onlarla ittifakımız olmaz.”