Geçen hafta kendi evimizde kaybedilen üç puan sonrası benim gibi çok kişi stattan boynumuzu büküp ayrılmıştık. Hoca değiştiren ve 18 puanlı, bu sezon hiç beraberlik alamamış  kardeş Göztepe karşısında ne şiş yandı ne kebap. Puanlar kardeşçe paylaşılarak sahadan dostça ayrıldık.

Vakıfköy yoluna Ramazan ve Burak’ı bırakıp geçen haftanın yenilginin faturası  Ertuğrul ve Tunay’a çıkarmış Samet hoca. Kalede de Okan’ı kulübeye çekerek adaleti sağlamış. Samet hocanın sahaya sürdüğü onbir için çok şey yazılabilir. Bu kadro tertibinde felsefe, sosyoloji ve psikolojinin yanında bence derslik bir profesyonellik uygulaması vardı. Samet hocayı geçen hafta eleştirmiştim. Bu maçta gerçekten verdiği mesajla  belki de gelecekteki rekabetçi ve başarılı Bursasporun  temelini attı.  “Hata yapan yanımda oturur” dercesine oyuncularına mesajı çok etkileyiciydi. Samet Hoca'nın forma adaletini sevdim.

Lima ilk 11'i  geçen hafta yaptıklarıyla hak etmişti. Atanasov  kendini gösterecekti ama  zaman yetmedi. Muhammed’e iş düşmedi. Okan’ı aratmadı. Bursaspor için bu iki genç, müthiş kazanım.

Göztepe kendi sahasında  oynadığı 8 maçtan 16 puan topladığını düşünürsek Bursaspor’un aldığı bu puanın değerinin önemi daha iyi anlaşılacaktır.

Göztepe-Bursasporsıkıcı, düşük tempolu  kısır bir maça imza attılar.Her iki takımda 4-2-3-1 düzeninde oynadı. Heyecan yok ama iyi mücadele vardı. İlk yarı oyunun hakimi biz iken ikinci yarı topa hakim olan Göztepeydi.Bursaspor ve  Göztepe’nin oyun temposu mehteran misali iki ileri bir geri olunca televizyon başında dahi oyundan kopuverdik.

Ligde 8 nci beraberliğimiz oldu.  Bunların beş tanesi deplasmandan geldi. 16 maçta 20 puan! Ve maç başı puan ortalaması 1,2 puan. Attığımız gol oranı ise maç başına sadece 1 gol!

Bu  istatistikler bizim için ikinci yarının  forvete takviye yapılmazsa saç baş yolduracağı apaçık ortaya çıkarıyor. Haftaya oynayacağımız Malatspor maçından üç puan alamazsak ilk yedi hafta sonunda diplere demir atacak takımlardan birine adayız...

Saivet ve Lima’nın iki pozisyonu dışında tehlikeli atağımız yoktu. Kaleci Beto Göztepe’yi sırtlamış götürüyor.

Bursasporüçüncü bölge hariç savunma ve orta sahanın her yerinde üstündü. Geçen hafta net anlaşıldı ki Bursaspor'u toparlayan topçu Aytaç Kara imiş. Koşuyor, pres yapıyor, tekmeye kafa sokuyor kısaca her yerde. Badji ile müthiş ikili oldular. Takım savunmasının mimarları. Bu ikili arkasında oynayacak her savunmanın başarılı olacağını düşünüyorum.

Bu sezon  golcü bir forvet bir 10 numaramız olsaydı açık ara birinci sırada olurmuşBursaspor!

Lima’nın estetik göz zevkimize hitap eden oyunu izlettiren tek oyuncu. Gol vuruşları ve devamlılık ta sorunu var ama bu eksikliği olmasa Bursaspor’a gelmezdi!!!! Bu haline bile kabulüm. Aytaç kadar kuvvetli olsa tadından yenmez. O zaman da bizde oynamaz İngiltere’de oynardı!....

Haftaya Malatya’dan üç puan almak şart oldu....