Türkiye’nin geleceği katma değeri yüksek ürünlerde. Bunu sağır sultanda biliyor. Ama bilmek yetmiyor; Bunun için tasarım yapmak gerekiyor, Ar-Ge yapmak gerekiyor. Birde bu çalışmaların teşviki gerek.

Tıpkı otomotiv, tıpkı tekstil, tıpkı mobilya gibi…

Son zamanlarda hem mobilyacılar, hem de tekstilciler düzenledikleri proje pazarlarıyla dereceye giren yeni tasarımları ödüllendirdi.

Şimdi ise otomotiv sektörü var.

4-5 Mayısta İstanbul’da İTÜ Maslak Yerleşkesinde gerçekleştirilecek 6. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışmasında dereceye girecek eserler ödüllendirilecek.

OİB Başkanı Orhan Sabuncu'nun verdiği bilgiye göre;

  1. Ar-Ge Proje Pazarı Ödülleri ve İnovalig Otomotiv Ödüllerinin sahiplerini bulacağı etkinliklerde, geleceğe ışık tutacak yeni fikir ve tasarımlara toplam 120 bin TL para ödülü dağıtılacak. Dereceye giren iki proje sahibi yurt dışında burslu eğitim imkanı bulacak. Kazananlar ayrıca İTÜ ARI Teknokent bünyesindeki İTÜ Çekirdek, Çekirdek programına girmeye de hak kazanacak.

Etkinlikte Otonom Araç Sistemleri, Yapay Zeka gibi panellerde sektördeki yeni iş modelleri ve trendler paylaşılacak. Dünyaca ünlü fütürist Rudy De Waele “Geleceği Şekillendiren Teknoloji” ve fütürist Ufuk Tarhan da “Gelecek Güzel Gelecek” başlıklı konferans verecek.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, İTÜ Çekirdek ile yapılan iş birliğiyle yarışmada ortaya çıkan projelerin geliştirilerek sanayiye aktarılmasını hedeflediklerini belirterek,  “OİB olarak bu iş birliği ile girişimcilerimize danışmanlıktan prototiplemeye, laboratuvar çalışmalarından patent sürecine ve sanayi buluşmasına kadar birçok imkanı sunmuş olduk. Bu sayede girişimciler, 250 bin TL’si OİB tarafından karşılanan toplamda 1 milyon TL’lik İTÜ Çekirdek ödülünü kazanma fırsatına sahip oluyor, hem de kuluçkaya yatacak projelerini geliştirip, olgunlaşarak sanayiye aktarma fırsatı buluyor. İTÜ Çekirdek’in girişimcilere yarattığı değer ile bir kat daha arttı. Son iki yılda İTÜ Çekirdek’te kuluçkaya alınarak desteklenen girişimcilerimizden 6 tanesi şu anda yatırım aldı, müşterileri var ve sanayimize değer yaratmaya başladı” dedi.

Ar-Ge konusunda olsun, ecnebi adıyla inovasyon Türkçe adıyla tasarım konusunda olsun projeleri destekliyorum.

Eğer birde buralardan çıkan eserleri ekonomiye daha çok kazandırabilirsek işte o zaman kefeni yırttık demektir.