AMA OLMAZ Kİ!...

Lütfen biraz daha dikkat. Kaç kez söyleyeceğiz ve hatırlatacağız. Kimse mi öğretmedi. Temizlik imandan gelir. Bunu bilmeyenlere ne desem hak... Bir insan pislettiği yeri hem de bu bir otobüs ise temizlemesini de bilmeli.

 

Yaklaşık birkaç gün önce Hamitler-Fethiye İstasyonu’nun hemen yanındaki otobüs durağından, Üniversiteye giden B24 No’lu otobüse bindim. Otobüs oldukça kalabalıktı. Bilenler bilir, B24 zaten uzunca bir hat. İlk durağından üniversiteye kadar hemen hemen tam bir saat. Haliyle bu otobüsü kullanan insanlar, daha dikkatli ve hazırlıklı olmaları gerek.

TAHMİNİ KOLAY BİR DURUM

Ama çektiğim fotoğrafta da görüldüğü gibi, gerçek hiç de öyle değil. Belli ki birisini yol tuttu ve istifra etti, sonra da indi gitti... Her ne kadar gözümle görmesem de olup biteni, tahmini kolay bir durum. Gördüğüm tek şey, kalabalık olan otobüsteki herkesin bir anlık da olsa, oturabilmek umuduyla o koltuğa doğru yönelmesi ve sonra da başını çevirip burnunu kapatmasıydı.

TABİ Kİ İSTEK VARSA

Halbuki böyle mi olmalı? Tamam, herkesin başına gelebilir bir durum. Buraya kadar sıkıntı yok. Ancak batırdığın yeri mutlaka temizlemeli ve de temizleyebilir insan. Tabii ki isteği varsa!.. Hemen hemen herkesin cebinde, kış ayı olması dolayısıyla da kağıt peçete veya ıslak mendil var. Olmasa bile ne fark eder ki. Kalabalık otobüste isteseniz mutlaka birinde bulunur.

SANA NE DESEM HAK!..

Ve ne yazık ki dahası da var da… Daha fazla okurları tiksindirmemek adına cam kenarına çiğnenmiş ve yapıştırılmış sakız fotoğrafını es geçiyorum şimdilik… Dişlerin fırçalanmaması sonucu otobüse sinen ‘ağız kokusu’ da işin diğer ve ayrı boyutu… Heeey ahali. Lütfen biraz daha dikkat. Kaç kez söyleyeceğiz ve hatırlatacağız. Kimse mi öğretmedi. Temizlik imandan gelir yahu. Bunu bilmiyorsan, sana ne desem hak!..

Sevinç ÇELEBİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN RİCAMIZDIR

LÜTFEN GÖSTERGE DÜZELTİLSİN

Hemen hemen her akşam, mesai bitimi Dikkaldırım’da bulunan Mihraplı Camii’nin önünden evime gitmek için B17 No’lu otobüse biniyorum. Haliyle fotoğrafını çektiğim ve hemen durağın yanında bulunan göstergeye bakıp otobüsün ne zaman geleceğini öğreniyor ve daha rahat bekliyorum.

B17 BİR AYDIR GÖSTERGEDE YOK

Ancak yaklaşık bir ay öncesine kadar sorunsuz çalışan göstergede, artık hiçbir şekilde, (otobüsün hala bu güzergahın düzenli olarak geçtiği halde), B17’nin saati hiçbir şekilde yer almıyor, adı dahi okunmuyor. Ne hikmetse duraktaki yazılı listede de B17 nolu otobüsün hareket saatleri yer almıyor.

LÜTFEN GEREKLİ DÜZENLEME YAPILSIN

O yüzden de yetkililere bu konuyu bildirmek istedim. Ricam göstergede tekrar B17’nin saatleri yer alması yönündedir. Çünkü benim gibi bir çok insan, otobüsü ezbere bekliyor ve de ‘geçti mi, ne zaman geçecek biliyor musunuz…’gibi aynı soruları birbirine sorup duruyor. Hatta talebimiz, çok güzel bir hizmet olan bu göstergelerin her durağa konulmasıdır. İlgililere iletilir ve de gereği yapılması arz olunur.

Saygılarımla

Halide SEÇKİN

ACEMLER KÖPRÜSÜ, ÖMÜR TÖRPÜSÜ

Vallahi de billahi de benim için Acemler köprüsü, bildiğiniz ömür törpüsünden ibaret! Kim, nasıl ve neye, kime göre düşündü bu köprüyü bilmiyorum. Ama böylesine gereksiz ve hizmet dışı bir köprü (trafiği de göz önünde bulundurursak) ancak Bursa’da olabilir diye düşünüyorum. Diyelim ki metroya bindiniz ve de Acemler’de inip, karşı yönden otobüse binmek zorundasınız.

ZATEN KULLANILMIYOR…

Birden aklınıza köprü geliyor. Ve hemen ‘acaba başka bir ulaşım yolu yok mu’ sorusu aklınıza geliyor. Çünkü köprü gözünüzde büyüyor! Evet büyüyor çünkü hem yüksek, hem uzak, hem uzun, asansörleri çalışmıyor, engelliler, hamileler, yaşlılar zaten kullanamıyor ve de son zamanlarda sallanıyor ve daha neler neler…

YOLU ALTTAN KARŞIYA BAĞLAYIN

Sayın yetkililer, başka şehirlerdeki metrolar günümüzde direk AVM’lere bağlanırken, biz neden hala havalarda gezmek zorundayız? İşte bunu bir türlü anlayamıyorum. Ayrıca neden tüm bu şikayetlerimiz hiç göz önünde bulundurulmuyor ve şehrimizde halkı yormayacak, yıpratmayacak hizmetler yapılmıyor? Lütfen artık trafikte her türlü gereken düzeltmeleri yapın. Hele hele şu Acemler Köprüsünü direk yıkın ve yolu alttan karşıya bağlayın. Hem daha kolay ve daha az tehlikeli olacaktır eminim.

Saygılarımla

Nevzat KARTAL

HİÇ OLMAZSA AĞRI’YI ÖRNEK ALIN…   

Şehrimizin her bir yerinde, merkez veya kenar mahalleleri fark etmeksizin ya çöp kutuları eksikliği vardır, ya da çirkin, dolmuş taşmış konteynerler, erken çıkarılıp yol üstüne bırakılmış çöpler vardır… Her ne kadar daha önce de dile getirmiş olsak da bu durumu, üzülerek bugüne kadar bir değişiklik olmadığını gördük. Birkaç gün önce yine kısa bir süreliğine Ağrı’ya gittim. Oturduğum semtte çöp sorunu olduğundan ister istemez Ağrı’daki çöp sistemi çarptı gözüme ve bir kez daha bu konuyu belediyelerimizin dikkatine sunmak istedim.

BELEDİYELERİMİZE ÖNERİLİR

Ağrı’da gördüm ki, konteyner yerine, yukarıda sadece çöpün atılacağı baca var. Depo kaldırımın altında. Çöpler vakumlanarak toplanıyor. Bu sistem kaldırımlarımız ve yollarımızı esir alan ucube konteynerlerden kurtarmış oluyor. Bizim belediyelerimize de önerilir. Ayrıca böyle bir sistemin neden Bursa gibi büyük bir şehre halen yapılmadı ve yapılmıyor? Gönül istiyor ki biz örnek olalım, örnek alan değil…

Saygılarımla

Fatih Aydemir

***

Bu ne hız!?..

Çarşamba Pazarpark Otoparkı’nda ücretler hızla artıyor, asansör arızaları hala devam ediyor… 2015 yılında, Çarşamba Pazarpark otoparkına 60 TL karşılığında abone oldum. O tarihte asansörler arızalıydı. 2016 yılında ücretler 80 TL oldu. Ancak asansör arızası devam etti. 2017 yılında ücretler 90 TL oldu. Asansör arızası yine devam etti.

VATANDAŞA HİZMET ALANLARDIR

2018 yılında ise ücretler 130 TL oldu. Asansör arızası hala devam ediyor. Bu süre zarfında otoparka bir çivi bile çakılmadan bu yıl yaklaşık yüzde 50 zam yapıldı. Halbuki bu alanlar, vatandaşa hizmet olarak vatandaşların verdiği vergilerle yapılan alanlardır. Dolayısıyla kar gütmeden makul oranda zam yapılması en uygun olanıdır.

ARAÇLARA ULAŞIM AYRI DERT

Yüzde 50 zam çok yüksek bir zamdır. Çalışanların hiçbiri yıllık bu kadar maaşlarına zam gelmemektedir. Ayrıca otopark alanına inen iki adet merdivenler kapatıldığı için insanlar otoparktaki araçlarına gitmeleri çok zaman almaktadır. Güvenlik zafiyeti olduğu için tuvaletler belli saatten sonra kapatıldığı için insanlar ihtiyaçlarını giderememektedirler ve daha neler neler… Mutlaka bir düzenleme yapılmalı. İlgililere duyurulur.

Fatih Bey

Doğalgaz sorunumuz da çözülürse 

Hiçbir sorunumuz kalmayacak!..

Geçit Mahalesi’nin alt yapı asfalt çalışmaları bitti. Yapılan bu hizmet için Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Ancak bizim ciddi doğalgaz sorunumuz var. Bu konunun da çözülmesi sağlanırsa bilinmesini isteriz ki Geçit Mahallemizin hiçbir sorunu kalmayacaktır. İlgili kurumalardan sorunumuzun çözülmesini çok rica ediyoruz.

Geçit Mahallesi halkı adına

Menderes KALKAN