Ülkemizin son dönemlerdeki siyasi gidişi ile ilgili, bir dönem milletvekili olarak mecliste yer alan AK Partili siyasetçiyle genel ve yerel siyasetin ahvali hakkında sohbette bulunduk.
İç ve dış siyasette son zamanlarda yaşanlar konusunda oldukça karamsar bir tablo çizerek düşüncelerini madde madde şöyle dile getirdi.
Bugün mecliste bulunan milletvekillerinin büyük bölümü siyaset üretemediğini, bir dahaki dönem bir daha milletvekili olmak için, siyaset etiğine uymayan davranışlar içerisinde bulunarak toplumun geleceğiyle oynuyorlar.
Mecliste AK Partiye yüzde 49 oy veren seçmenin vekilleri yok, yüzde 51 oranında muhalefetin vekilleri de var, bu ülkenin bir yarısını yok saymak toplumsal kaos demektir. Biz iktidarız istediğimiz yaparız havasında olanlar bir daha ki dönem milletvekili olmadığı zaman, kendi partilerini sert şekilde eleştiriyorlar. Doğruları işgal ettiğin meclis sandalyesinde söylemek ahlaki olandır. Ama görüyorum ki, meclisin durumu içler acısı, Bursa AK Parti milletvekillerinden üç eski milletvekili Hüseyin Şahin, İsmail Aydın, Hakan Çavuşoğlu dışında Efkan Ala, Mehmet Müezzinnoğlu bakan olmalarından dolayı tanınıyorlar. İsmail Aydın, iki dönem milletvekili olarak mecliste yer alıyor. Son olarak komisyon toplantısında kendini gösterdi yani anlayacağınız genelde fotoğrafa baktığımızda durum iç acıcı değil.
Bursa yerel siyaseti tam anlamıyla iflas etmiş durumda, Bursa merkezi anlamda hak ettiği yatırımları almıyor. Buda Bursa’da iktidar ve muhalefet anlamında merkezi iktidara yatırımlar konusunda baskı yapacak çok güçlü siyasi güç yok.
İki dönemdir, Bursa’da bakan olanlara baktığımızda, Bursa’yı tanıyan insanlar değil, Bursa’nın sorunlarını, ihtiyaçlarını bilgi edinen kadar, yeni seçimler geliyor. Ben isterdim ki, Faruk Çelik Bursa’da Milletvekili olarak bakanlık yapmalıydı. O Bursa’nın sorunlarını daha iyi biliyor. Yatırımlar konusunda gereken kaynağı sağlardı.
Birde Belediyelerin durumu çok iyi değil, insanların önceliği olmayan stada yatırım yapılması doğru değil, birçok ilde bu tür yatırımlar merkez tarafından yapılıyor. Keza ulaşım keşmekeş, adam gibi bir ulaşım mastır planı yok. Her gün trafiğe yeni araçlar giriyor. Ulaşımın rahatlaması için alternatif projeler yok. Bu şehrin dağı denizi, tarihi bölgeleri var. Buraları gezmek bir işkenceye dönüyor. Dağı denize, deniz dağa bağlayacak geniş bantlı yollar yok. Şehrin merkezinde bir utanç abidesi gibi duran DoğanbeyTOKi konutları tarihin bağrını hançerlemiş durumda. Kentsel dönüşüm, kentsel dönüşüm diyorlar. Allah aşkına dönüşen bir şey yok ortada, belediyeler kamu borçları nedeniyle iflas etmiş durumda, yapılan yatırımlar, kent yaşayanlarına bir yararı yok.
Sevgili eski milletvekili bu durumlara baktığında siyasetten soğuduğunu mümkün mertebe uzak durduğunu söylüyor.
Son olarak, sitem ederek, eğer çağırır danışırlarsa, aklımız erdiğince dilimiz döndüğünce düşüncelerimizi söylüyoruz diyor.
AK Partide aktif siyaset yapan bir insan bunları söylüyorsa, diğer sıradan seçmen daha karamsar.