Şef Dr. Aysel Gürel yönetimindeki Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu,CHP Nilüfer İlçe Kadın Kolları BaşkanlığıncaUğur Mumcu Sahnesi'nde organize edilen konserde "Zülfü Livaneli Şarkıları, Türküler ve Marşlar" seslendirdiği Öğretmenler Günü Konserinde yine gönülleri fethetti.

Konsere Öğretmen Marşı'yla başlayan koro, Zülfü Livaneli'nin adıyla özdeşleşmiş şarkılar başta olmak üzere  birbirinden güzel şarkı-türkü ve marşlara yer verdi.

"Leylim Ley", "Bir Şafaktan Bir Şafağa (sevda değil)", "Karlı Kayın Ormanı", "Yiğidim Aslanım", "Aldırma Gönül", "Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz", "Hasretinle Yandı Gönlüm" gibi şarkı ve türkülerle salonda duygu rüzgârları estiren koro final bölümüne İzmir Marşı'yla başlayıp "Dağ Başını Duman Almış" ve "10.Yıl Marşı" ile konseri tamamladı.

Günün önemine binaen solo şarkılar öğretmenler tarafından söylendi. Nesrin Çavuşoğlu, YünelZorlubaş, Aynur Özpazarbaşı, Özlem Ergündüz, Gülsenem Yılmaz, Nurel Erdağ, Aysen Görgöz, Gönül Aka, Cebire Göktürk ve Filiz Büyükçobanbirer solo performans sergilediler.

Bu kadar güzel söylenen eserlerin üzerine yakışan çileği de Dr. Aysel Gürel ipek yumuşaklığındaki sesiyle söylediği Okyanus ile koydu.

Nilüfer’in Pırlantaları bence kendilerini aştılar. Binlerce öğrencinin kişiliğine mimarlık yapmış öğretmenlerin her solo sonunda Aysel Şef’e bir serçe ürkekliğinde sokularak “Oldu mu Hocam“ diye sormaları çok güzeldi. Aysel Şef de bu soruları beceriyle sımsıcak bir şova dönüştürdü. İşte sihir de buradaydı. Kimse bir koma,bir nota atlanmasını duymadı bile çünkü sahnede ilk günün heyecanını ve kalitesini yaşayan pırlantalar vardı.

Konser ertesi gazeteye gelerek beni ziyaret ettiler ve şeref verdiler. Bir kahve içimlik sohbetimiz o kadar keyifli geçti ki; dedikodular dahil olmak üzere iki saatin nasıl geçtiğini anlayamadık.

Birlikte olmaktan büyük mutluluk duyan grubun büyük bir disiplin içerisinde çalıştığını biliyordum ama o disiplinin sevgi ile yoğrulduğunu bilmiyordum. Grubun anayasası sevgi, saygı, paylaşma ve yardımlaşma olarak yazılmış ve ses bu kriterler içerisinde yok. Çünkü ne olursa olsun o sonunda oluyor.

Aysel Gürel’in yüzden fazla kadını bir arada başarı ile idare etmesinin bir tez konusu olması gerektiğine karar verdik.

Tez zamanda yine bir konserlerinde buluşmak üzere vedalaştık.