Kısa süre önce genç yaşta elim hastalıktan yaşamını yitiren Özkan Güneş anısına, takım arkadaşları tarafından, Cebel’in üç yıl önce açılan stadında futbol turnuvası düzenlendi.

Yıllarca Cebelspor’un formasını terleten, 1987 yılında Varna’da Bulgaristan Şampiyonu olma gururunu yaşayan veteranlar, 2015-2016 ve 2017 yıllarında Cebel’in Kurtuluş Günü İlan edilen 19 Mayıs kutlamalarına katılmak için Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkmış, 1989 yılında yaşanan zorunlu göç nedeniyle terk etmek zorunda kaldıkları kasabalarına gelip düzenlenen törenlerde yerini almıştı.

BAŞKANLAR SAHAYA ÇIKTI

Etkinlikler kapsamında daha sonra Cebel ve Yıldırım heyetleri arasında dostluk maç düzenlenmiş, Yıldırım heyetinde Başkan İsmail Hakkı Edebali ve Hüdayi Yazıcı sahaya çıkarken Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer ise Cebel takımında forma giymişti. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve AK Parti İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı’nın golleriyle Yıldırım ekibi müsabakadan 5-4 galip ayrılırken kazanan dostluk olmuştu.

İKİ YIL ÜST ÜSTE 1.LİK

Yıllar sonra bir araya gelen Veterenlar bir yandan eski günleri yad etmiş, diğer yandan iki yıl üst üste ‘Veteranlar 2015 Cebel 1. Lik’ ve Veteranlar 2016 Cebel 1. Lik kupasını alıp Yıldırım Belediyesi’nin müzesine götürmüştü.

ESKİ YILLARDAKİ GİBİ

Kupayı tıpkı eski yıllardaki gibi, Cebelspor’un eski futbolcusu, takımının uzun yıllar kaptanlığını yapmış ve Balkanların Maradona’sı lakabıyla bilinen Cebel’in efsane futbolcusu Bedri Cebelli, 9 numaralı formasıyla sahaya çıkan Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer’in elinden almıştı.

YIL 2018…

Takvimler 16 Mayıs 2018’i gösterdiğinde, veteranlar her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs etkinliklerinde yerini almak için Bursa’dan Bulgaristan Cebel Kasabasına doğru yola koyuldu.

Kardeşlik perçinleniyor

Etkinlikler kapsamında tıpkı son birkaç yıl olduğu gibi bu yıl da iki kardeş belediye arasında futbol turnuvası düzenlendi. Ancak bu yılki maç kısa süre önce yaşamını yitiren Özkan Güneş anısına düzenlendi. Karşılaşma öncesi Özkan Güneş’in yanı sıra Cebelspor’un formasını giymiş ve yaşamını yitirmiş 6 futbolcu daha saygıyla anıldı. Karşılaşma sonrası, Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer hayata gözlerini yuman futbolcuların yakınlarına hazırladıkları plaketleri verdi. 

BEDRİ CEBELLİ GÖZ DOLDURDU

Dostluk içinde ve kıran kırana geçen mücadele seyircilere zevkli dakikalar yaşatırken, iki takımdaki futbolcuların ortaya koydukları üstün performans herkesin beğenisini topladı. Balkanların Maradonası lakaplı Bedri Cebelli’nin rövataşası büyük alkış toplarken, Cebelli bir kez daha lakabının hakkını vermiş oldu. 

KUPA YILDIRIM’IN

Yıldırımspor ve Cebelspor arasında oynanan ve 3-3 sona eren maç penaltılara kaldı. Penaltıları kazanan Yıldırımspor, yıllar sonra kupanın sahibi olup Yıldırım Belediyesi’nin müzesine kupayı götürmesini bildi. Müsabaka sonrası futbolcular hatıra fotoğrafları çekildi. Tüm bu duygusal anları görüntülemek ve ölümsüzleştirmek için agazete Cebel’deydi.