İsimlerini yazıp harf ziyanlığı yapmak istemiyorum. Bir abuk sabuk yorum kokulu kelam üzerine sanki başka derdimiz yokmuş gibi medyada tartışma başlatıldı.

Nakıs vicdanlı bir muhterem, askerin mesleğinin askerlik yapmak olduğunu ve dahi bu mesleğin fıtratında olduğu için ölümleri yani şehitleri abartmanın yanlış bir tutum olduğunu söylüyor.

Gözünü sevdiğimin Mevlana’sı bu ağzından gaz çıkarır gibi anlamsız konuşanlar için ne de güzel söylemiş…

Kör cehalet insanı çirkinleştirir
Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye 
Bir de adama bakarım adam mı diye!

Bu adamın dedikleri cehaletten falan değil daha bir fenası, yaranmak ve semirmek için bir şekilde yalakalık yapacak ya! Kavramlara bile tecavüz etmekten geri durmuyor.

Ey Müptezel Kişilik! Bu ülkede son kırk yılda özellikle terörde verdiğimiz şehit sayısına bakarsan muazzafyani askerliği meslek edinmiş rütbeli (Asteğmenler hariç) sayısı, evlatlarını peygamber ocağına yolluyorum diye kına yakan gariban ailelerin çocuklarının yanında KDV’si kadar bile tutmaz. Sen onlara yasa gereği aylık maaşın bir “uçlu cigara” fiyatı kadar olmadığını biliyor musun?

Senin zırvan düz mantıkla herkesin işi ve bunun da bir riski vardır diye zincir kurulursa doğru gibi gözükür ama savaşların ilk teslim olanları Mehmetçikler değil rütbelilerdir.

Bir ülkede herkes işini doğru dürüst ve hakkıyla yapsa bütün dünya cennete döner ama fıtratımızda insan olamamak gibi bir derdimiz olduğu için siyasetçiler yalan söyler, yazarlar yalakalık yapar, Doktorlar sahte reçete yazar, kömürcü eksik tartar, sürücü sarhoş gezer, müteahhit malzemeden çalar, bankacı faiz para çarpar ve ülkeler cehenneme, yönetenler zebaniye döner.

Evet! Herkes işini doğru yapmalıdır ve risklerini almalıdır ama maalesef öyle olmadığı için dolar her güne yeni bir rekorla başlar ve şehit haberleri senin gibi izan ve vicdan kantarı hileli ağızlarda sakız olur.