Yazının başlığı, 2023-2024 sezonuna girerken Bursaspor Kulübü Teknik Direktörü Yalçın Gündüz Hoca’nın son basın toplantısına damga vuran sözleriydi.

Son 10 yıldır her geçen gün bir öncekinin arandığı, borç batağına sürüklendiği, elinde avucunda bir tek gayrimenkulünün kalmadığı Süper Lig şampiyonluğundan 3’üncü Lig’in son hafta kapısından dönüldüğü ve en son genel kurullarda aday bulamayan bir tarihi çınar BURSASPOR’umuz vardı!

Bir de beceri yoksunu veya art niyetli yöneticilerin ellerine düşmüş kötü bir mali, idari ve ızdırap bilançosu.

Bütün bunlar olurken ‘kulüp kayyuma gider mi, kapanır mı’ diye konuşulurken bir adam ve arkadaşları ‘biz buna müsaade etmeyiz’ deyip yönetim yaptı. Kulüp idaresi, tek liste ile kongreye giden Recep Günay ve arkadaşlarına kaldı!

Ama esas pandomima ondan sonra koptu. Kimsenin beklemediği cesaretle hareket eden Günay, ‘Tüyü bitmemiş yetimin ve canımız kanımız Bursaspor’umuzun son kuruşunun hesabını sormak ilk işim’ deyince ortalık karıştı!

Bir anda uyuyan güzellerin adayları ve imzalar havada uçuşmaya başladı ama nafile… Ok yaydan çıktı bir kere. Devam Recep Günay Başkan;  eğer bu ülkede adalet varsa ki -var olduğuna inancımızı sürdürüyoruz- mutlaka koca çınarın hakkını yiyenlerden hesap sormalısınız.

Bütün bunlar olurken sezonun başlamasına da çok az bir süre kaldı. Bütün bu kaosların içindeyken yeni yönetim ilk önüne gelen taksitleri ödeyerek biraz nefes aldıktan sonra teknik direktörlük koltuğuna müthiş doğru bir hamle ile tarihî kaptan ve teknik adam Yalçın Gündüz hocayı getirerek işe 1-0 önde başladı. Takımı geçen yıldan tanıyan, bizden yani 40 yıllık Bursasporlu olan Yalçın Hoca ve ekibi bu şartlarda bu gemiyi limana başarılı bir şekilde yanaştıracaktır. Buna inanıyoruz hatta daha da ötesi inanmak zorundayız! Etrafta Eskişehirspor ve Balıkesirspor gibi örnekler varken...

Bir de ‘bu yönetim gitsincilere’ soruyorum. Ne oldu birden Bursaspor paldır küldür tepetaklak amatöre doğru yol alırken çıtınız çıkmadı da şimdi ‘küçük olsun bizim olsun’ mantığı ile hareket ediyorsunuz?

Devam Recep Günay, devam yönetim, devam Yalçın Gündüz Hocam… Haydi pırlanta Vakıfköy’ün çocukları;

Biz inandık siz de inanın… Şanlı Bursaspor’u eski günlerine döndürecek sizlersiniz gerisi teferruat… 10 yıldır bunu gördük ama artık görmek istemiyoruz.

Haa birçok yönetime ve onların getirdiği teknik direktör ile futbolcu artıkları ile bizlerden götürdüğü milyonlara sustuk. Şimdi de bu rahmetli Orhan Özselek Başkanım gibi yoktan var edebileceklere de bu şansı vermemiz ve onları desteklememiz gerekiyor diye düşünüyorum.

Başka Bursaspor YOKK!

Kalın sağlıcakla.