31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak seçimlere geri sayım başladı. Muhtar adayları da tıpkı 2014 yılında olduğu gibi kıyasıya bir yarış içerisine girdi. Şükrü Taşçı da yüzlerce adaydan sadece biri ve Teferüç Mahallesi’nin bilgi ve birikimi ile olduğu kadar aldığı görevlerle de göz dolduran bir muhtar adayı.

26 yıl EÜAŞ Orhaneli Termik Santrali’nde çalışıp emekli olduktan sonra dur durak bilmeyen, YILMEK’İN, BUSMEK’İN düzenlediği hemen hemen tüm kurslarına katılan ve her birini en iyi derecede bitiren Şükrü Taşçı ile yerel seçimler ve yerel yönetim anlayışı ve neden muhtar olmak istediği üzerine görüştük.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz. Şükrü Taşçı kimdir?

1964 Bursa Yıldırım Teferrüç Mahallesi doğumluyum. Evli ve üç çocuk babasıyım. Bursa Tophane Endüstri Meslek Lisesi Torna Tesviye bölümü mezunuyum.

MAKO Otomotiv Yan Sanayide tornacı olarak çalıştım. Daha sonra da İşkur kanalıyla imtihana girdim ve 1989 EÜAŞ Orhaneli Termik Santrali’nde işe başladım. 26 yıl çalıştıktan sonra 2015 yılında emekli oldum.

Ancak çalışma hayatım çok hareketli olduğundan pasif kalamadım ve çalışmalarımıza Bursa’da devam ettim. O gün bugün çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerim var.

Örneğin;

Yıldırım Kent Konseyi’nde daha önce mahalle çalışma grubundaydım şimdi yeni yönetimde arge eğitim proje grubu başkanıyım.

Bursa Büyükşehir Kent Konseyi çevre grubundayım ve de engelli meclisindeyim.

Şehit Öğretmen Mahmut Çatalkaya İlköğretim Okulu’nda Okul Aile Birliği Başkanlığı, Yeşil Yayla Endüstri Meslek Lisesi’nde Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundum.

Ayrıca Nilüfer Kent Konseyi Kültür Sanat grubundayım ve daha önce çevre komisyon başkanlığı yaptım.

Bursa Hayvan Severler Derneği üyesiyim.

Almış olduğum kurslar:

Halkla İlişkiler, diksiyon, yönetici liderlik, yönetici asistanlığı, drama, bilgisayar kursları, sosyal hayatta iletişim.

Tüm bu bilgi, tecrübe ve birikimlerimle mahallemizi en güzel şekilde temsil edip hizmetlerimizi alacağız. Mahallemizle devamlı istişahare ve iletişim halinde olacağız.

 Vatandaşların sizi daha iyi tanımaları için karakterinizi birkaç kelimeyle özetleyin desem?

Dürüst, azimli, sabırlı, iletişim gücü yüksek, pozitif düşünen, girişken, yeni bilgilere ve fikirlere her zaman açık ve de mücadeleci derim. Hak kazanmak için de mücadele şart!

Muhtar adayı olma fikri nereden çıktı?

Açıkçası daha önce muhtar adayı olmak hiç aklımda yoktu. Ancak çok sevdiğim mahallemde, özellikle de son yıllarda yaşanan sorunlar beni sanki buna biraz da mecbur bıraktı. İşin doğrusu muhtar adayı olmadan önce de bu anlamda bir sürü çalışmalar yaptık. Bazı konularda yol aldık bazılarında ise alamadık. Kurumlara bugüne kadar 1300 taneye yakın verilmiş dilekçemiz var. Bunların çoğu Piremir, Teferüç ve Mollaarap Mahallesi için verilen dilekçelerdi ve çoğu kurumdan da UEDAŞ, BUSKİ, BURSAGAZ, JEOTERMAL Müdürlüğü’nden, Türk Telekom’dan, Yıldırım Belediyesi’nden, Büyükşehir Belediyesi’nden gibi hizmet aldık…

Ve şu anda Teferüç Mahalesi’nin muhtar adayıyım. Ekibimizi de kurduk. Hep birlikte 31 Mart’ı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bir yığın hazır projemiz var diyorsunuz. Paylaşmanızda bir mahsur var mı?

Çok şükür biz hem fikir bakımından hem de proje bakımından çok zenginiz ve bunun için de çok güzel bir ekip ile çalışıyoruz. Ve bu projeleri kendimiz için değil İTeferüç Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımız için hazırladık ve daha da hazırlamaya devam ediyoruz. O yüzden her ne kadar projelerimiz buraya sığmayacak olsa da, başlıca projelerden birkaç tanesinden bahsedeyim…

Başta “İŞİMİZ HİZMET, GÜCÜMÜZ TEFERÜÇ” diyoruz ve “HALKIN İÇİNDE HALK İÇİN MUHTARLIK” sloganıyla Teferüç Mahallesi’yle sürekli iletişim halinde olacağımıza ve de halkın görüşüyle hareket edeceğimize dair söz veriyoruz.

Ayrıca mahallede görev alırsak benim en çok dikkat edeceğim unsurlardan bir tanesi de; Okul Aile Birliği Başkanıyla, Cami Dernekleri Başkanları (iki tane camimiz var mahallemizde), Mahalle Polisimizle, Mahalle Doktorumuzla, daha önceki yıllarda mahallemizde sağ olan muhtarlarımızla, azalarımızla ve her mahallede olduğu gibi bizim mahallemizde de var olan siyasi parti temsilcileriyle sürekli diyalog kurmak olacak. Böylece gerek mahallemizdeki ulaşımla ilgili gerekse BUSKİ’nin yaptığı yer altı kanalizasyonlarıyla ilgili, tüm kurumlarla güzel istişareler edip, mahallemize en iyi hizmeti getireceğiz.

Sosyal yardımlar, geziler ve kültür sanat aktiviteleri ile ilgili çok fazla çalışmalarımız olacak. Kısacası mahallemizdeki projeler şunlar;

1- Özellikle 3. Taşlı Sokağın uzantısı olan deremizde bazı çalışmalar yaptık, buna ızgara koyuldu ve istinat duvarı çekilmesi ve sağlıklı bir hale ıslah olması için elimizden geleni yapacağız ve diğer alt deremize de aynı şekilde bu çalışmalarımızı yapacağız.    

2- Teferüç’te bir mahalle konağımız yok. İnşallah bu mahalle konağımızı da yapıp hanımlara burada çeşitli kurslar verilmesini sağlayacağız. Ayrıca kütüphane gibi donatıp, toplantılara açık, konuşmacılar getirip mahallemizle ilgili sorunları konuşup sorunları çözeceğiz.

3- Bizleri yetiştiren değerli büyüklerimiz olan yaşlılarımızı hastalanmaları halinde; her türlü hastane işlerinde ekip olarak yardıma ilk biz kosacağız.  

4- Engelli vatandaşlarımızı engelleyen tüm sorunların çözümünde yanlarında olacağız. Engelli alana yapılan parkları önlemek için her şeyi yapacağım.

5- Yoksul ve muhtaç komşularımızın onurlarını kırmadan her türlü sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacağız. Devletimizin yardıma muhtaç ailelere dağıtılmak için verilen tüm yardımları önce mahallemizin sakini olan dul yetim ve gerçekten yardıma muhtaç ailelere vereceğiz.

6- Mahallemizin bazı havayi hatları var. Dolayısıyla 2. Menekşe Caddesi, Devrengeç Caddesi ve sokak aralarımızda bulunan havayi hatlarımızı yer altına alınması için girişimlerimiz var. Onların inşallah gerçekleşmesini sağlayacağız.

7- Verdiğimiz tüm bu sözlerimizi gerçekleştirmek için başta belediye yönetimi olmak üzere tüm resmi kurum ve kuruluşlar ile yakın işbirliği içinde çalışacağız. Siyaset yapmadan sadece mahallemizin çıkarlarını düşüneceğiz. Çünkü muhtarlık siyasetle olmaz. Çünkü mahalle demek renk demek. Tek bir renk seçersek, o rengi diğerlerinden farklı tutar ve çıkar- menfaat için kullanırsak bu adalet olmaz. Bizim işimiz siyaset değil.  Bizim işimiz de, derdimiz de birlik içinde rengarenk bir mahalle olmak olacak.

8- Muhtarlık binası gün içinde hep açık kalacak. Yarım gün kapalı yarım gün açık olmayacak.

9- Belediyenin sağladığı kültür, gezi, piknik gibi sosyal etkinliklerde istisnasız önce tüm mahalle sakinlerini bilgilendirilecek ve tüm mahalle her şeyden haberdar olacak.

Devlet kurumları ile ilgili her türlü sorunlarınızın takipçisi ve çözümleyicisi olmaya gayret göstereceğiz.

Daha muhtar olmadan mahallemizde bir çok hizmetler yaptık.

Örneğin: Menekşe Caddesi’nin kaldırımlarını, Sarıkaya Mezarlığı’nın duvarlarının tamirini, yine mezarlığın kapılarının bakımını yaptık. Ayrıca, bir çok yere demir korkuluk yapılması, merdiven bakımları, sokak tabelaları, özellikle Devrengeç Camimizin önüne çöp bidonları ve meydan saati konulması gibi hizmetlerin gelmesine sebep olduk.

10- Devrengeç  Sokak cuma pazarı BESAŞ satış noktasının zemininin kırılması sokağımızın sonunda bulunan BİM alışveriş  marketimizin yan tarafının molozların atılması ve kaldırımının yapılması çeşitli noktalara ayna koyulması.  İsmail Gerçeksöz Parkımızın da yürüyüş yolunun yapılması, Sarıkaya mezarlık tabelaların koyulması, Mollaarap Dolmuş Durağı karşısı Devrengeç Meydanı'ndaki çınar ağacının yanına yaya yolu yapılması...

KURUMLARA ÇOK TEŞEKKÜRLER

Caddemizin kazı yapılıp da bakımı geciken yerlerin üstünde durup, hangi kurum buralarda çalışma yaptıysa onlara bildirip işin takipçisi olduk. Özellikle sokak lambalarını yanmasında çok mücadele ettik. Ve tabi bunları yaparken muhtar olmadığımız için kurumlara vatandaş olarak müracaat ettik. Ve kurumlar da sağ olsun bizlerin isteklerini yerine getirdiler. Bu röportaj vesilesiyle bu güne kadar hizmet aldığımız tüm kurumlara çok teşekkür ediyoruz. UEDAŞ, YILDIRIM BELEDİYESİ ve  BUSKİ ile sürekli diyalog halinde olduk. Hiçbir zaman bizleri kırmadılar ve mahallemize kurumun gücünü gösterip en güzel hizmetleri yaptılar.