14 Haziran 2018 yılı ‘Kara gün’ oldu hayvan severler için. O gün sadece hayvan haklarını koruyanlar ve hayvan severler değil, tüm Türkiye ağladı ve de akıl almaz olaya isyan etti. Bu vahşet verici olay, 14 Haziran’ı ve de Mübarek Ramazan Bayramını bizlere zehir etti. Ve her ne kadar ‘kaza’ denilse de, biz bunun kaza olduğuna asla inanmıyoruz. Çünkü hayata gözlerini yuman yavru köpek bir iş makinesi tarafından bu zararı görmüş olsa, herhangi bir yerinde mutlaka başka bir çizik, kesik olurdu...

YÜZLERCE MASUM CAN ZARAR GÖRÜYOR

Ancak her şeyden daha kötüsü, yıllarca yüzlerce masum canların zarar görüyor olması. Ve yıllardır verilen cezaların gerçekten çok az olduğunu var gücümüzle haykırıyor olmamız da işin ayrı bir boyutu… Ve şimdi bir kez daha Hayvanlara yapılan zulme karşın, verilen cezaların gerçekten çok az ve de fazlasıyla yetersiz olduğunu yine var gücümüzle tekrarlıyoruz!

Büyük devletimize sesleniyoruz

Bu sebeple; Sayın büyük devletimize sesleniyoruz. Lütfen hayvanlara zarar verenlere 4 hatta 10 sene hapis cezası verilsin ki, belki bu sapık ruhlu insanlar uslanır, belki de kendi can dertlerine düşecekleri için akıllanırlar…

SAPIKLAR ORTADA DOLAŞTIKÇA…

Çünkü hayvanlar artık sadece şiddete değil, cinsel istismara da maruz kalıyor. Hiç düşündünüz mü: Bunu bugün hayvana yapanlar, böyle sapıklar ortada dolaştıkça, yarın çoluk çocuğumuza da aynısını uygularlar…

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ YİNE…

Olup bitenler, hangi mantığa, vicdana sığıyor?

Hiç bir hayvanın patileri, ayakları kesilir mi?

‘Sözün bittiği yerdeyiz yine’ diyoruz ve ne yazık ki hala göz yaşlarımızı dindiremiyoruz…

Zalimler cezalandırılmadıkça da dindiremeyeceğiz.

Ey merhamet çık ortaya

Gün geçmiyor ki patisi kesilen ve ya kuyruğu kesilen bir candan haber almayalım. Her gün bir işkence, bir vahşet, bir zulüm haberi. Biz didindikçe, çabaladıkça, mücadele ettikçe sizler bizim yüreklerimizi neden dağlıyorsunuz insan görünümlü mahlukatlar! Hepimizin başı sağ olsun. Her gün biraz daha insanlığı kaybediyoruz. Siyasiler, Büyük Türkiye Devleti lütfen müdahale edin artık…

Baha OZEL

BASIN DANIȘMANI - YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ

Vildan ELÇİN ȘENKAYA

HAYKONFED MARMARAFED TEMSİLCİ

Rüya PARSAK

HAYKONFED MARMARAFED TEMSİLCİ YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ

İDO maddi ve manevi zarara uğratıyor!

31 Mayıs 2018 xmmlly PNR ile almış olduğum arabalı bilet için önceden aranmadığım gibi sabah Yalova’da tam gemiye binecekken araçlı geminin iptal edildiğini, sadece yaya için gemi olduğunu öğrenmiş bulundum. Bununla ilgili uğradığım zarar 200 TL’dir. Zira aracımı bırakmamak için Topçular üzerinden tekrar Pendik ilçesine gitmek zorunda kaldım. Hem zaman hem maddi kayıp.

HİÇ BİR YETKİLİ SESİMİ DUYMUYOR

Yine 05 Haziran 2018 saat 21:00’da Pendik Yalova olan biletim PNR pppxjg. Tam iskeleye geldiğimde seferin iptal edildiğini öğrendim. Tabi Yalova’ya dönmek için başka bir imkan olmadığından 4 saat süren uğraşlarla Topçular üzerinden döndüm. Maddi ve manevi zararım oldu. Lütfen artık 10 günde 2. kez oluyor bu durum. 500 TL zararım var. Şikayetçiyim. Ancak İDO’nun resmi sitesine de yazmış olmama rağmen hiçbir yetkili sesimizi duymuyor!

Murat Bey

Şimdi de asfalt çöktü!

Güneştepe Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Yaklaşık 2 yıl önce ailemle birlikte buraya taşındığımızda sanmıştık ki hayatımıza ‘gün’ doğacak. Ancak ne yazık ki hiç de öyle olmadı. Aksine, gün geçmiyor ki mahallemizde herhangi bir sıkıntı yaşanmasın. Ya suyumuz kireçli akıyor, ya ulaşımda sorun yaşanıyor, ya… ya… ya… yahut’lar hiç bitmiyor. Şimdi de 16 Haziran’da, mahallemizde bulunan Köşk Sokak’ta asfalt çöktü! Ne diyelim. Allah beterinden korusun. İlgililere duyurulur, gerekenin yapılması arz olunur.

Saygılarımla

H.PAÇİN

Düpe düz terbiyesizliktir!

Bayramdan birkaç gün önce Güneştepe Mahallesi güne işte bu fotoğraflarda görünen) manzarayla uyandı. Bayram temizliği yapan bazı vatandaşlar, belli ki evlerine fazla gelmiş ve eskimiş eşyaları, belediyeyi aramak veya kendi evlerinin önüne çıkarmak yerine, ince bir kurnazlıkla, gizlice komşularının evlerinin önüne bırakmaya başladı. Sayın komşularım, lütfen temizliğimizi başka yeri kirleterek yapmayalım. Atık eşyanızı kendi evinizin veya binanızın önüne bırakıp, mahalle muhtarlığımıza veya belediyeye arayıp bilgi veriniz. Çünkü bu yaptığınız kurnazlık değil, düpe düz terbiyesizliktir.

CEZALANDIRILMALILAR

Belediyeden ricamız mahalle aralarına mobese kameraları konulması yönündedir ve de bu ve buna benzer durumları yapanlar ceza alması yönündedir.

Saygılarımla

H.T.

***

 OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

 agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 13 Haziran 2018 tarihinde ‘Hizmetler ‘Site’de Kalmasın’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Osmangazi Belediyesi olarak ‘insan odaklı’ çalışıyor,

hemşehrilerimizin memnuniyetini önemsiyoruz. Yazıda bahse konu olan olaya ilişkin ilgili birimimize, gerekli uyarılar yapıldı.

Hemşehrilerimizin talep, öneri ve şikayetlerini dikkate alıyor;

sizlere en iyi hizmeti verebilmek adına canla başla çalışıyoruz.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 ***

 YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç ÇELEBİ;

 01 Haziran 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Plastik Kokusundan Bıktım!” başlıklı, Vatan Mahallesi 5. Ömür Sokak’ta faaliyet gösteren bir iş yerinin, çevreye yaydığı koku ve gürültüden duyulan rahatsızlığı konu alan okurun şikayeti Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce incelenmiştir. 

Bahse konu olan iş yerinin faaliyeti hakkında gerekli gürültü ölçümü yapılarak denetimin yapılabilmesi için; şikayet eden vatandaşımızın belediyemize kimlik, adres ve iletişim bilgileriyle bizzat dilekçe vermesi, ilgili mevzuat gereği, zorunludur. Akabinde yapılacak gürültü ölçümü neticesine göre, ilgili yönetmelik kapsamında değerlendirilecek ve sınır değerlerin aşılması durumunda gerekli idari işlemler yapılacaktır.

İlgili şikâyette belirtilen iş yeri faaliyeti kokusu hakkında denetim yetki ve sorumluluğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğündedir.

Bilgilerinize sunarız.

 

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü