Allano Lima, sakatlıkları bulunan Abdullahi Shehu, Diafra Sakho ve Bogdan Stancu olmayınca, takım kurgusu forvetsiz ve savunmacı bir planın öne çıktığını görünce;  maçın başında “Samet hoca da takımına güvenmiyor!” dedim kendi kendime. Bir puan için bir diziliş vardı sahada.   2-0 sonrası Samet hoca takımı öne çıkardı. Burak Kapacak çıktı şimdiye kadar yetersiz olduğu düşünülen Umut Nayir maçın 28. dakikasında sahaya girdi. İyi ki girdi! Oyunun kaderini değiştiren isim oldu.

Orta alanımız  üçüncü bölgeye toplu topsuz girişler yapmaya başladı. Aşırı istek ve  baskı karşısında Akhisar dayanamazdı. Zaten  Bursaspor maçına kadar 20 golle ligin en çok gol yiyen takımıydı. Yetmedi Stoperler Dany ve Mustafa Yumlu da kadroda yoktu. Seleznov'un kadro dışı olması az gol atan  Bursaspor’umuzun ekmeğine yağ sürdü.

Aklıyla oynayan Saivet’in 2.goldeki asisti Batalla vari oldu. Çok koşan sürekli oyunda kalabilen Stephane Badji, küllerinden bu sene yeniden doğan Latovlevici sahanın en iyisiydi. Süper Lig’de forma giydiği son üç maçta iki gole katkı yapan Bursasporlu Latovlevici (bir gol ve bir asist), daha önceki son 26 lig maçında aynı sayıda gole katkı yapmıştı iki asistle. Futbolu kendisine unutturan Cimbomlulara kapak olsun. Bursaspor’da futbolcu olduğunu hatırladı resmen. Latovlevici saçları boşuna dökmemiş!

Chedjou ise yediğimiz ilk golde hatası olmasına karşın  her zaman tecrübesini katıyor takıma. Son gol öncesindeki slalomuna şapka çıkarılır...

Bursaspor hakikaten, 2. yarı özellikle, Akhisar’ı sahadan sildi. İlk yarı rezil, İkinci yarı vezir  Bursaspor... İlk yarı isteksiz, ürkek; ikinci yarı saldırgan ve agresif  Bursaspor!   İkinci yarı futbolun her türlü argümanını resitale çeviren bir Bursaspor!

Ramazan’ın golünün de altyapı menşeli olması nedeniyle anlamı çok büyük.

Attığımız ikinci golün hazırlanışı ve topun ağlarla buluşmasıyla biten her detay ayrı ayrı keyif verdi. Bu maçta  takımımızın  özgüveni arttığında oyun kalitesi ve verimliliğinin de seviye atladığını gördük. Genç oyuncularımız Umut ve Ramazan’ın gol sevinçleri bile başarıya ne kadar aç olduklarını  göstermekte. Oynatın   gençleri   puan kaybetseniz de Türk futbolu kazanır.

Yediğimiz gollerdeki takım savunmamızın hatalarından ders çıkarmalıyız. Kaleci Okan’ın mental olarak desteğe  ihtiyacı olduğu günlerdeyiz.

Umut attığı gollere devam etsin ben yanıldığımı  kabul etmeye hazırım. Evlat sen yeter ki gol at.   Üç puan almamız gereken  bir maçtı ve başardık. İlk yarı başka ikinci yarı başka oynayan Bursaspor’u da seviyoruz.

Bursaspor’a adaletsizlikte ısrar eden VAR, her zaman var olacaktır. Böyle oynarsak VAR’a gerek bile kalmaz. Bursaspor her maçı söke söke kazanabilir.

Bursaspor sonunda; bu sezon ilk kez bir kırılma maçını kazandı.

Bundan sonraki  iki maçı içerde  oynuyoruz. Erzurum ve Antalya’dan alınacak 6 puan harika olur.