Muhtarlığın amacı insanlarımıza hizmet getirebilmek, onlara yaşanacak bir mahalle sunabilmektir. Dolayısıyla halka verilen söz namus değerindedir. Biz de doğru iletişimle insanımıza hizmet sunuyoruz.19 gün önce, güzellikleri olduğu kadar, zorlukları da olan bir yılı daha geride bıraktık ve herkes gibi biz de, Altıparmak Mahallesi olarak yeni umutlarla 2018’e kocaman bir merhaba dedik. Ne mutlu bana ve mahalleme ki bugüne kadar (2017 yılı da dahil), 3,5 yıllık muhtarlık dönemimde mahalleme bir çok hizmet getirebildim. Ve böylece de başta vermiş olduğum sözümde durabildim. Çünkü muhtarlıkların amacı insanlarımıza hizmet getirebilmek, onlara yaşanacak bir mahalle sunabilmektir. Dolayısıyla halka verilen söz namus değerindedir.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NE VE TÜM BİRİMLERİNE TEŞEKKÜRLER

Elbette ki bunları tek başıma yapmadım. Yapmam da imkansızdı zaten. 3,5 yıllık süreç içerisinde mahallemize gelen hizmetlerin büyük çoğunluğunu, sağ olsun Osmangazi Belediyemizin ve yetkili kurumların destekleriyle yaptık. Bu yüzden de Osmangazi Belediyemize, Park Bahçeler, Zabıta, Temizlik İşleri, Fen İşleri Müdürlükleri’ne, maksimum ilgileri için Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne, kısacası belediyemizin tüm birimlerine Altıparmak Mahallemiz için yaptıklarından ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

SORUNLAR İLETİLMEMİŞ 20 YIL HİZMET GELMEMİŞ

Bu süreçte mahallemize gelen hizmetlerin yeri çok ayrı ve büyük çünkü uzun bir dönem, benim muhtarlığıma kadar, yaklaşık 20 yıl Altıparmak’a çok hizmet gelmemiş. Ve 3,5 yılda, mahallemize hemen hemen 20 yıldır gelmeyen hizmetleri alınca durumu sorguladık ve gördük ki bunun nedeni aslında iletişim eksikliğinden ibaretmiş. Altıparmak’ın ve Altıparmaklıların ihtiyaçları, olması gerektiği gibi eski muhtarlar tarafından belediyemize iletilmemiş. Özetle; seçildiğimde ‘Sizin sesinizim’ demiştim ve mahallemin sesi olarak eksikleri belediyeye duyurdum. Belediyemiz de sağ olsunlar, biz ihtiyaçlarımızı duyurdukça hizmet getirdi. Hepsi bu.

TEŞEKKÜRLER OÇEK

Osmangazi Belediyemizin OÇEK Birimi’ne ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Kaldırımlarımız üzerlerinde yürünemeyecek kadar çok kötü ve kırıktı, taşları çıkmış durumdaydı. Ve bu durum OÇEK’in harika iş çıkarmasıyla ve kaldırımlarımızı tamir etmesiyle son buldu. Bugün kaldırımlarımız daha yürünecek hale geldiyse bu OÇEK sayesinde oldu. Teşekkürler OÇEK.

ÖZEL BİR TEŞEKKÜRÜMÜZ DE EMNİYET BİRİMİMİZE

Büyük bir teşekkürümüz de bizlerin teminatı olan emniyet güçlerimize, emniyet birimimize ve tüm emniyet çalışanlarına. Ayrıca tüm Bursa genelinde olduğu gibi bizde yeni gelen Emniyet Müdürümüz Osman Ak’a çok özel teşekkürü borç biliyoruz ve kendisinden Allah razı olsun diyoruz. Altıparmak olarak merkez mahalleyiz ve geçiş güzergahındayız. Emniyet açısından da çok büyük sıkıntılarımız vardı. Ancak emniyetimiz öyle güzel çalışmalar yaptılar ki mahallemiz huzura ve güvene kavuştu. İnşallah daha da iyi olacak. Mahallelimizde çalışmaların aynen devam etmesini istiyoruz ve diliyoruz.

Eksiklere gelince…

Altıparmak Mahallemizde acilen asfaltlanması gereken noktalar asfaltlandı. Ancak mahallemizin sokaklarında artık asfalt diye bir şey kalmadı. Kıssadan hisse; Bu ciddi sorunumuzun kökten çözülmesi için, tüm mahalle genelinin asfaltları yenilenmesi gerekiyor. Çünkü artık asfalt yama tutmuyor ve çözüm olmuyor.

KALDIRIMLARIMIZ DÜZENLENMELİ

Diğer önemli konumuz, kaldırımlarımız. Acilen engelli vatandaşlarımıza uygun hale getirilmesi gerekiyor. Çünkü şu an için katiyen buna uygun halde değiller. Ve bu konu çok önemli. Kaldı ki bu durum sadece kaldırımlar için değil, parkımız için de geçerli. Park girişinde engelli rampası olmadığından, engelli vatandaşlarımız çeşmeye dahi gidip su içemedikleri gibi bebek arabalarının da geçmesi imkansız oluyor. İlgili kurumlardan bu çok önemli eksiklerin acilen giderilmesini çok rica ediyoruz. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM GELECEK Mİ?

Ayrıca mahallelimin sıkça merak ettiği bir soruyu, Osmangazi Belediyemize yöneltmek istiyorum. “Kentsel dönüşüm gelecek mi. Gelecekse ne zaman gelecek?..” Bizler yakın bir zamanda kentsel dönüşümün mahallemize gelmeyeceğini biliyoruz. Ancak ‘ne zaman gelecekle’ ilgili sayın yetkililerden tahmini bir tarih, açıklama rica ediyoruz. Bu açıklama yapılırsa şayet, mahalle insanımın merakı gitmiş olacak.

Çünkü evini tadilat yaptırmak isteyen de var, evini satmak isteyen ve bir takım planları olanlar da var. Ancak kentsel dönüşüm belirsizliği akıl karıştırıyor ve insanlar sıkça bu sorularla muhtarlığa geliyor. Bunun için yetkililerden konuyla alakalı net bir cevap almak istiyorum.  

ÇÖP KONTEYNERİ SIKINTIMIZ VAR

Önemle belirtmek isterim ki Temizlik İşlerinden çok memnunuz. Çöplerimiz vaktinde alınıyor, ama çöp konteyneri sıkıntımız olunca bu hizmet boşa gitmiş oluyor. Şu an kişilerin çöp kapları ya patlak, ya kırık veya hiç yok. Çöpler rast gele kaldırımlara konuluyor. Halbuki her binanın önünde bir çöp kabının olması gerekiyor. Osmangazi Belediyesi’nden ricamız, eskisi gibi bu durumu denetletsin ve çöp konteyner alımını mecbur kılsın. Bunu zabıta mı, temizlik işleri mi yapacak bilemiyoruz ancak mutlaka yapılmasını istiyoruz çünkü bu konuda çok ciddi ve çok büyük sıkıntı yaşıyor mahallemiz. 

DÜZENE GİRMESİNİ İSTİYORUM

Temizlik konusunun bir an önce düzene girmesini istiyorum ve bunun için de Osmangazi Belediyesi’nin yardımını rica ediyorum. Örneğin; Esnaflar gelişi güzel, keyfince çöplerini çöp saati öncesinde kapı önüne çıkartmamalılar! Belediyemiz günde üç dört defa geçiyor tamam. Ancak görüyoruz ki, ekip geçiyor hemen arkasından esnaf yine çöp çıkarıp yola bırakıyor!.. Bence tam da bu duruma müsaade edilmemeli ve kesin bir yaptırım olmalı. Çöp saati öncesinde ne cadde üzerinde ne de esnafların kullandığı bölümlere çöp konulmaması yasalaşmalı.  

DUVAR YAZILARI KAPATILSIN

Son olarak, bölgemizde çok fazla yazılar yazılmış duvarlar var. Bu da mahallemizde çok kötü ve sağlıksız bir görüntü oluşturuyor. Belediyemizden bu yazıları bir şekilde kapatmasını istiyoruz. Özel mülkiyete giriyor diye belediyemiz bunu şu an yapmıyor olabilir, ama bize göre bu özel mülkiyet değil, çevre sağlığı, çevre görüntüsü açısından tamamen belediyemizi ilgilendiren bir konu. Çünkü bu yazıları bina sahipleri yazmıyor. Osmangazi Beledisi’nde gereğinin yapılmasını rica ediyorum ve mutlu bir 2018 yılı diliyorum.

Saygılarımla

Altıparmak Mahalle Muhtarı

Mevhibe Rahşan

***

 Bu ne hız!?..

Çarşamba Pazarpark Otoparkı’nda ücretler hızla artıyor, asansör arızaları hala devam ediyor…

2015 yılında, Çarşamba Pazarpark otoparkına 60 TL karşılığında abone oldum. O tarihte asansörler arızalıydı. 2016 yılında ücretler 80 TL oldu. Ancak asansör arızası devam etti. 2017 yılında ücretler 90 TL oldu. Asansör arızası yine devam etti.

VATANDAŞA HİZMET ALANLARDIR

2018 yılında ise ücretler 130 TL oldu. Asansör arızası hala devam ediyor. Bu süre zarfında otoparka bir çivi bile çakılmadan bu yıl yaklaşık yüzde 50 zam yapıldı. Halbuki bu alanlar, vatandaşa hizmet olarak vatandaşların verdiği vergilerle yapılan alanlardır. Dolayısıyla kar gütmeden makul oranda zam yapılması en uygun olanıdır.

ARAÇLARA ULAŞIM AYRI DERT

Yüzde 50 zam çok yüksek bir zamdır. Çalışanların hiçbiri yıllık bu kadar maaşlarına zam gelmemektedir. Ayrıca otopark alanına inen iki adet merdivenler kapatıldığı için insanlar otoparktaki araçlarına gitmeleri çok zaman almaktadır. Güvenlik zafiyeti olduğu için tuvaletler belli saatten sonra kapatıldığı için insanlar ihtiyaçlarını giderememektedirler ve daha neler neler… Mutlaka bir düzenleme yapılmalı. İlgililere duyurulur.

Fatih Bey