Sevinç ÇELEBİ

 5 yıl boyunca vatandaşlardan gelen şikayetler ve talep üzerine, oldukça uzun olan metro hattına ‘tuvalet ihtiyacını nasıl gidereceğiz’ sorusunu köşemden çok sordum. Ancak BURULAŞ eski Genel Müdürü Levent Fidansoy döneminde bu haberlere gelen yanıtlar hep olumsuz oldu ve de mazeret olarak ‘Metrodaki sirkülasyonun engellenmemesi için tuvalet yapılmadığı’ öne sürüldü.

VATANDAŞ İNANDI

Görevim icabı BURULAŞ’tan gelen cevapları da köşeme taşıdım ve vatandaşı bu anlamda da bilgilendirmeye devam ettim. Lakin vatandaş ‘inandığından ve haklı inadından’ vazgeçmedi ve metroya tuvalet ihtiyacını gündemde tutmaya devam etti.

BURULAŞ’TAN HABER GELDİ AMA…

Ve nihayet a’gazete’deki ‘Vatandaş Hattı’ sayfamda ‘Metroya tuvalet şart’ başlığıyla 25 Ocak’ta çıkan haberimize istinaden BURULAŞ müjdeli haberi verdi ve ana arter olarak görünen Acemler İstasyonu’na tuvalet yapılıyor bilgisi paylaşıldı.

İSTENİLEN BU DEĞİLDİ

Buraya kadar her şey güzel.

Ancak tuvaletin yapıldığı yeri görünce kafalarda şu soru oluştu. “İcraat tamam da, adres doğru mu? Çünkü halk 5 yıl boyunca metroya tuvalet istedi.

Fakat 11-17 Şubat aralığında hizmete girecek olan tuvalet umumi olarak, metronun dışına yapılıyor. Bu da halkın gerçek ihtiyacını karşılamayacak anlamına geliyor.

BİR VESAİT ÜÇ ÜCRET!

Sebebi ise çok basit: Örneğin Kestel’den binen bir yolcu (hasta, hamile veya yaşlı olarak da düşünürsek…) olası acil tuvalet ihtiyacında, Acemler’de inip dışarı çıkması, tuvalet ücreti ödeyip sonra indirimli de olsa tekrar bilet basması gerekecek! Bu ihtiyaç da halka ‘üç bilete’ mal olacak…

İSTASYONDA (ÜST KATTA) OLMALI

Halbuki bu tuvalet Acemler İstasyonu’nun bir köşesine de rahatlıkla yapılabilir (giderler ofis tarzı yerlere bağlanabilir),(ücretli de olabilir) ve ihtiyaç doğrultusunda yolcu ihtiyacını görüp dışarıya çıkmak zorunda kalmadan arkadan gelen treni bekleyip yoluna devam edebilir.

ÜLKEMİZDE ÖRNEKLER MEVCUT

Bu örnekler de fazlasıyla ülkemiz şehirlerinde mevcut. Neden Bursa’da da olmasın!..

Dolayısıyla günümüzde Acemler'e yapılan tuvalet maça gideceklere, dışarıda otobüs bekleyenlere, Acemler’den metroya binecek olanlar için gerçekten de çok önemli bir hizmet. Ancak asla ‘metro tuvaleti’ sayılmadığı da bir gerçek.

Bu sebeple BURULAŞ yerleri ve noktaları iyi tespit ederek vatandaşın asıl ihtiyacını gerçekleştirmeli çünkü vatandaş bu konuda ısrarını sürdürecektir… Benden, bizden söylemesi.

***

 REKABETİN İLKELİ MAKBULDÜR

Şehirce biliniyor ki seçim üzeri biz muhtar adaylarının önemli bir sıkıntısı var. Demem o ki; Bu çok kıymetli seçim arifesinde kendimizi ifade etmek adına yapacağımız reklamın her türlüsü hemen hemen yasak. Bir tek el broşürlerini elden veya gerçekleştirdiğimiz ev ziyaretlerinde (yine elden) dağıtabiliyoruz.

İFTİRANIN BÖYLESİ

Ancak burada da ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz. Çünkü evde bulamadığımız seçmenimizin kapılarına bıraktığımız el broşürleri karşımızdaki rakip muhtar adayı veya birkaç azası tarından alınıp site girişi panosuna yapıştırılıyor ve böylece ‘kendimiz yapıştırmışız’ süsü veriliyor ve de görüntüleniyor. Hal böyle olunca da şikayet edildiğimizden dolayı Emniyet tarafından telefonla uyarı alıyoruz. Hatta bir seferinde o kadar ileri gitmişlerdi ki… henüz yasaklar başlamadan asılan pankartımızı şikayet etmişlerdi. Komik….

SÖZ KONUSU BİLE OLAMAZ

Bu durum bir yandan bizi çok fazla yorup yıpratırken, diğer yandan da Emniyetimizi fuzuli olarak meşgul ediyor. Emniyetimizden ricamız bu tarz davranışları cezalandırması yönündedir. En azından ben şahsen böyle bir durumu iki defa yaşadım. Hadi ilkinde haklıydılar. Kabul. Bilmeden yapıştırmıştık. Ancak ikinci kez çağrıldığımızda resmen şok olduk. Çünkü bizler emniyet tarafından bilgilendirildik, hatta yasak olan hiçbir şeyi yapmamak için imzalar attık. Ve emniyete verdiğimiz söze karşı koymak veya kanunları çiğnemek!... Söz konusu bile olamaz!

EMNİYETİMİZ DURUMA EL ATSIN

Lütfen Emniyetimiz bu anlamda bir şeyler yapsın. Hırslı rakiplerimiz sayesinde bir çok muhtar adayı bunları yaşıyor. Artık ciddi anlamda yıpratılmaktan bıktık, atılan iftiralardan usandık. Hiç olmazsı şu broşür konusunu daha dikkatli takibe alsın yetkililerimiz. Onca emek var. Haksız yere bir çoğumuz çok zor durumda kalıyoruz ve haliyle bu gibi durumlarda motivasyonumuz düşüyor. Biz güzel hizmetler için aday olduk…

Barış Mahallesi Muhtar Adayı

Kamile Emet Argın

***

 

 TEŞEKKÜR PANOSU

NİLÜFER BELEDİYESİ PARKIMIZI GÜLÜMSETTİ

Beşevler Çamlıca Mahallesi sakinleri olarak yazıyoruz. Her gün önünden geçtiğimiz Ata Cadde üzerindeki Özhan Market’in karşısındaki yeşil alan yakında temizlenmesine rağmen   bakımsızlık ve pislik içindeydi. Park, park değil; resmen çöp alanıydı. Alanda hurda araçlar parke dilmekte ve hurdalık görünümündeydi.

ARTIK PARKIMIZ TERTEMİZ

Bizde Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Nazlı Yazgan’ı ve Turgay Erdem’i makamlarında ziyaret ederek konuyu ilettik. Sağ olsunlar kendileri konuyla hemen ilgilendi. Artık parkımız tertemiz. Şimdilerde ağaç kokusuyla ve oksijenle ciğerlerimizi dolduruyoruz. Kuş cıvıltılarıyla huzur buluyoruz.

BİR TALEBİMİZ DAHA VAR…

Sayın Başkanlarımızdan bu alanın yeşil düzenlemelerini süreklileştirmesini ve sık sık kontrol edilmesini, çiçekler dikilmesini de talep ediyoruz.

ÇOK TEŞEKKÜRLER

Parkımızda yapılan bu güzel çalışma nedeniyle Nilüfer Belediyesine ve özellikle Belediye Başkan yardımcılarımıza ve Park Bahçeler Müdürlüğü ile sürekli bizi bilgilendiren konuyu takip eden sekreterleri Şirin Hanıma  çok teşekkür ediyoruz. 

Saygılar

Çamlıca Mahallesi Sakinleri

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç ÇELEBİ;

29 Ocak 2019 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Cahillerin Faturasını Bize Kesmeyin Lütfen” başlıklı haberinizle ilgili olarak, Yiğitler Mahallesi 336. Sokak’ta inşaat atıkları tespit edilmiş, Belediyemiz Zabıta ekiplerince inşaat yetkililerine, atıkları toplaması için ‘Bölge Denetim Formu’ düzenlenerek süre verilmiştir. Konunun takibine devam edilmektedir.  

Bilgilerinize sunarız.

 Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü