Güzel görmek yerine kusurlu olanı ortaya çıkarmak ister. Kendisi yürümekten acizdir fakat kusurluyu bulup onu meydana çıkarıp alay etmek konusunda hüner sahibidir.

Acaba üstüne basacak birini mi arar şu bir çift göz? Kıyas bu ya, kendisinde bulunmasını istediği değerli bir şeyi yüceltmek adına kusurluyu arayıp meydana koyacak ki kendindeki mükemmelliğe kıyasla ulaşabilsin.

Dar bir sokaktan ilerliyordum, düz gitmem imkânsızdı, sokak hem dar hem çok dönemeçli bir yapıdaydı. Sokağın başından, kılık kıyafeti iyi, james Bond gözlükleri takılı, kravatı nizami bir şekilde yakasına bağlı, ayakkabıları da cama ışığın aksedip parlaması gibi karşıdan yüzüme vuruyordu adeta. Adımlarını bile nizami  “çok iddialıyım” dercesine tık tık atıyordu. 

Sanki 50 metre öteden nazar ediyordu kibirli bakışlarıyla gözlerime... O bakışlarda hem beni alçaltmayı istemek var hemde kılık kıyafetimdeki düşkünlük imasını çamura taş atar gibi kabullenmemi bekliyordu. Neyse… O daracık sokakta karşı karşıya geldik.Öyle bir geçti ki yanımdan sanki 1 saat boyunca kavga eden birisinin ağırlığıyla geçti yanı başımdan…

Sandı ki kendisine karşı üstünlük ile karşılık verip mücadele edeceğim. Aklından kendisine karşı üstünlük kuracağımı geçirdi.

Çekiliverdim duvarın dibine, durdum buyur geç arkadaş dercesine ve içimden geçirdim:

"Ben üstünlük hakkımı sana vereyim

Benim kalbimde yeri olmayan bir şeyin kalbimin üstünde de yeri yoktur.

Üstünlük sende kalsın.”

-Buyur geç, dedim.

Eee ne deyiverir Taptuk Emre Yunus’una "Kusur gören gaybı göremez!" Ey Rabbim, şimdiye denk baktığımda kusur gören şu gözlerim, artık her gördüğüm şeyde, eksiği kusuru, buçuğu değil; sadece Seni görsün Seni!

Ve ekleyip deyiverir Taptuk Emre Yunus’una:

"Ayıp gören, gaybı göremez."

Leyla'yı görmeyen, Mevla'yı görür mü Yunus efendi?

Sen, ne kadar da etten kemiktensin.

Leyla'nın gözlerini son gören gözlerin sahibi, bir bakımsız çomarın hizmetkârı olmadı mı Mecnun?

Bu köpek benim yârimin gözlerini son gören gözlerin sahibi Yunus efendi.

Kendi gelir bulur beni.

leyla ile mecnun tek mi sanırsın?

Aşk biter mi yunus efendi?

Aşk bitmez ise leyla biter mi?

Mecnun biter mi?

Mecnun'un gözlerini son gören köpeğin gözleri biter mi?

"Dinleyin ey insanlar; Leyla öldü. Dinleyin ey ahali Mecnun öldü. Aşk kaldı sağ." Allah!