Mustafa TANITAN-Ufuk IRGAŞ

30 yılı aşkın süredir gıda sektöründe hizmet veren Bursa’nın ünlü ismi Şef Bülent Barış, Kurtuluş OSB Mah. Atatürk Cad. Gürsu/Bursa (Uludağ OSB karşısı) adresinde açtığı restoranında her gün onlarca yemeği Bursalıların beğenisine sunuyor.  Bursa’nın zengin mutfak kültürünü her alanda anlatmayı ve müşterilerine sunduğu yemekleri de Türkiye ve ülke dışına tanıtmayı hedef edinen Şef Bülent Barış Gazetemize yaptığı açıklamada "Ben Uzun yıllar Bursa’nın ünlü restoranlarında şeflik yaptıktan sonra, adımı taşıyan bu restoranımı açtım. Aşçılık ve mutfak maceram çocukluk yıllarında başladı. İşi mutfağında öğrenmek, sevdam beni buralara kadar getirdi. Türk mutfağının her alanında görev yaptım. Yılların bana kazandırdığı tecrübe ile "Şef Bülent" adını verdiğim restoranımı velinimetimiz dediğim müşterilerimin hizmetine sundum" dedi.

TADILMAMIŞ LEZZETLERİ SUNUYORUZ

Bursa ve çevre illerden gelip restoranında sunduğu nefis ve leziz yemekleri tadanların, "Bülent Barış, sektöründe seninle kimse yapamaz yarış" şeklinde övgüler yağdırdığı Şef Bülent Barış'ın 50 Binin üzerinde takipçisi de bulunuyor. Esnaf, sanat ve iş dünyasından müşterileri olan ve sosyal medyayı çok iyi kullanan, çekirdekten yetişme Şef Bülent Barış, Bursa'daki yemek çeşitlerinin sadece belirli birkaç yemekten ibaret olmadığının altını çizdi. Şef Bülent konuyla ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı, “Bursa çok zengin bir şehir. Bursa’da yöresel ve geleneksel tatlılarımız büyük beğeni kazandı.  Yaptığımız yemeklere gelince kuzu ağırlıklı, zeytinyağlı, yöresel tatlara da ayrıca önem veriyoruz. Kuru meyvelerle sürpriz menüler hazırlıyoruz. Daha önceden hiç yenmemiş lezzetleri Bursalılara sunuyoruz. Kendi suyuyla pişen yemeklerimiz büyük beğeni görüyor. 10 saate kadar pişen yemeklerimiz oluyor. Ekip arkadaşımızla beraber Bursa’ya hizmet etmeye devam edeceğiz. Bursa’da sevilen ve duyulan bir marka haline gelmenin gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Çare Büyükşehir'de Çare Büyükşehir'de

YILLARIN TECRÜBESİNE ÖZEL DOKUNUŞLAR

Şef Bülent, Bursa mutfağına olan ilgisinden bahsettiği açıklamasında, “Bursa mutfağını tanıtma derdindeyiz. Burada kendimize has tarzımızla bakır tavada yaptığımız yemekleri sunuyoruz. Tava ve güveç yemekleriyle Bursa’mıza sulu yemeğin şeklini değiştirip görseli ve lezzeti yüksek ürünler ile sürekli yeni lezzetler üretmenin peşinden koşuyoruz. Mesleğe alaylı şekilde başladık. Her ustamla sürekli olarak görüşüp kendimi geliştirdim ve lezzet tutkunlarının tek adresi olmaya devam edeceğim” değerlendirmesinde bulundu.