Önceki akşam Bursaspor'un antrenmanı vardı. Bizler de idmanı takip etmek amacıyla tesislere gittik yöneticisinden futbolcusuna, malzemecisinden kulüp personeline kadar herkesin hem heyecanlı olduğunu hem de yüzlerinin güldüğünü görmek ciddi anlamda bizlere mutluluk verdi.

İlk başta oradaki havayı solumak amacıyla kulüp personelleri ile oturup bir çay içtim, ardından Kulüp Müdürü Erhan Bey'le kısa bir sohbet etme şansı yakaladım; hepsi şu anda kulübe gelir sağlayabilecek ve ciddi anlamda kulübün kalkınmasını sağlamak amacıyla belli başlı işler ile ilgili yoğunluk yaşıyor. Fakat bu yoğunluğa rağmen bizi ciddi anlamda güzel bir şekilde karşıladılar. En azından Sakarya'daki basketbol maçındaki olayları değerlendirme şansımız oldu. Hepsi olayın farkında ve hepsi bu maçta neler yaşandığını dikkatle takip etmekte. Ben bu konuda kulübün elinden geleni yapacağını, en azından Bursaspor'un üstünde oynanan oyunun bozulacağına kesinlikle eminim.  

TEK UMUDUMUZ GALİBİYET

Ardından idmanı kısa da olsa basına açan Mutlu Topçu ve ekibi ile kısa bir sohbet ettik. Görünen o ki Mutlu Hoca hızlı bir şekilde takım üzerinde otoritesini sağlamış. Çiçeği burnunda hocamız ciddi anlamda topçular ile motivasyonu en üst seviyede bir idman gerçekleştirdi. Ben ilk defa haksız olmayı bu kadar istedim, ilk defa bu kadar yanıldığımı düşünmek istedim ve inşallah da bizler yanılır ve mutlu Hoca başarılı olur. Bugün oynanacak olan Bursaspor - Fenerbahçe maçı ile beraber büyük bir çıkış yakalanması tek umudumuz. Aslına bakarsan Avrupa hayal değil; umarım dediğim gibi ben ve benim gibi düşünen binlerce kişi haksız oluruz ve Bursaspor hak ettiği yerlere yükselir. 

AKILLARDA TEK SORU

Başkan Ali Ay dahil olmak üzere bütün yönetim kurulu birkaç kişi eksik olmak kaydıyla tam kadro antrenmanı izledi. Onların da yüzünde gülücükler açıyordu. Belki de uzun süredir ilk defa Kulüp içerisinde A'dan Z'ye herkesin bu kadar moral ve motivasyonu yüksekti. Yüzleri gülerken görmek bizleri de mutlu etti hatta antrenmanı takip eden bütün basın mensupları mutlu bir şekilde oradan ayrıldı. Aslına bakarsanız herkesin aklında aynı soru işareti var: 'Fener maçı ne olacak?' Bence Fener maçı kesinlikle Bursaspor'un galibiyeti ile sonuçlanacak ve bana göre Bursaspor'un ciddi anlamda çıkış maçı olacak diye düşünüyorum. Gördüğüm o mutlu aile tablosu aklıma dilimizden düşmeyen o meşhur besteyi getirdi: "Çocuklar İnanın, İnanın Çocuklar! Güzel Günler Göreceğiz, Güneşli Günler..."

Biletler...

Geçen hafta yine bu satırlarda bilet konusuyla alakalı yönetimin adım atması ve kesinlikle indirime gidilmesi gerektiğini beyan etmiştim. Önceki gün bunun da aslında pozitif tepkisini aldım kulüp içerisinde, yöneticilerin içinde bulunduğu bir grup yazıyı okuduklarını, zaten böyle bir şey düşündüklerini ve taraftarın dili ile hareket ettiklerini; bundan sonra yine taraftar görüşlerini çok dikkate alacaklarını iletmiş ve doğru bir karar aldıklarının altını çizmişlerdi. Bu kararı alırken en önemli unsur olan 'Bursaspor Passolig' kartı olan kişilerin bilet alması için indirim yapılması gerektiğini ne yazık ki atlamışlar, ama olsun Bu da nazar boncuğu diyelim. Umarım bundan sonraki dönemde daha önce yapmış oldukları hataları tekrarlamaz ve taraftarın fikir ve görüşlerine önem gösterirler. 

BU BAŞKAN BAŞKA

Amatörde bir başkan var, senelerin takımı Çalı Spor'un başında. Bu sene hiçbir destek almadan ilerlemeye çalışan bir takımın başkanı; kendi işini, zamanını ve en önemlisi ailesini bir kenara bırakıp bu takım için uğraşan çabalayan biri. Umarım Osman başkan vermiş olduğu desteğin kat ve kat karşılığını sezon sonunda şampiyon olan bir takımın başkanı olarak alacak diye düşünüyorum, çünkü ciddi anlamda Türkiye'de ve özellikle Bursa'da amatör branşlarda bile böyle güzel yürekli başkanları görmek çok mutlu ediyor insanı. Umut ediyorum ki bu sene o ve onun gibi futbola gönül vermiş, ciddi anlamda destek olan bütün yönetici ve takımların başarılı bir sezon geçirdiğini görürüz. Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey'in spora ve sporcuya ne denli destek verdiğini herkes gibi bizler de biliyoruz, inanıyorum ki bu sene de desteğini esirgemez ve liglerde oynayan gençlerin de varlığı fark edilir.