Gülen’i CIA finanse etti..

ABD’li öğretim üyesi eski FBI danışmanı Paul L. Williams Fetullah Gülen hakkındaki makalesinde, CIA’nın bir dönem uyuşturucu kaçakçılığından elde ettiği paralarla Fethullah Gülen’i finansa ettiğini iddia ederek, “CIA’nın neden Gülen’i desteklediği” sorusun makalesinde şöyle cevaplamıştı:

“Gülen, bu parayla gelişmekte olan ülkelerin petrol ve doğalgaz rezervlerini kontrol altına alabilmek için; Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan ve yeni kurulan Rus cumhuriyetlerinde radikal medreseler ve cemaatler kurdu.

Gülen’in Osmanlı İmparatorluğu’nun yeniden kurmak ve evrensel bir hilafet oluşturma denemelerini destekleyen altı milyondan fazla Müslüman yandaş çekecek kadar büyüdü.

CIA, 1999’dan itibaren, Gülen’in Orta Asya’da yeni kurulan ülkelerin kontrolünü almak için sağlam bir üs kurmak amacıyla Türkiye’deki laik yönetimi düşürme çabalarını desteklemeye başladı. Türk yetkililer Gülen’in niyetini anlayınca,‘halkı kışkırtma’ suçlamasıyla tutuklama yoluna gittiler. Gülen ülkeden kaçtı ve ‘din görevlisi’ olarak özel bir göçmenlik statüsü edindiği Birleşik Devletler’e geldi.”

 Gülen’in  “yurtdışından siyasi iktidarı yönlendirdiği iddiasını” da makalesinde dile getiren Williams, Gülen’in müridi olduğunu iddia ettiği üst düzey devlet görevlilerinin isimlerine yer vererek, .
Gülen’in gücü konusunda ise,“Türkiye AKP yönetimi altında lâik bir devletten 85000 aktif camii – 350 kişiye bir camiyle dünyadaki en yüksek oran- sayıları öğretmenler ve doktorlardan fazla olan 90000 imamı ve devlet yönetimi altındaki binlerce İslamcı okuluyla İslamcı bir ülkeye dönüştü” demiştir.


Gülen tehlikesi..
 

Fethullah Gülen Hareketi’ne karşı dünyada artan şüpheyi ve tepkileri “Bazı ülkeler Gülen tehlikesinin farkına vardılar. Hareketi Rusya ve Özbekistan’da yasaklandı. Hatta çoğulculuğu ve hoşgörüyü benimsemiş bir ülke olan Hollanda bile yakın gelecekte toplumsal düzene tehdit oluşturabileceği gerekçesiyle Gülen medreselerine yardımı kesme kararı aldı” şeklinde açıklayan Eski FBI danışmanı Paul L. Williams,

“CIA’nın neden Gülen’i desteklemeye devam ettiğini” ise makalesinde şöyle açıklamıştır:

‘Gülen’in ‘İslamcı Yeni Dünya Düzeni Rüyası’ Müslüman dünyanın tamamında destek ve ivme kazanmaya devam ediyor. CIA hâlâ Gülen hareketinin Orta Asya Müslümanlarını birleştirme ve böylelikle bu ülkelerin doğal kaynaklarının kontrolünü Amerikan halkının sözde ‘iyilik’i için alma konusunda başarılı olacağı inancını besliyor. Usama Bin Ladin’in evrensel bir hilafet görüşü artık sadece içi boş bir hayal değil.
CIA eski ulusal istihbarat konseyi başkan yardımcısı ve şu anda düşünce kuruluşu RAND’ın danışmanlığını yapan Graham Fuller, Gülen’in daimi oturma izni başvurusu için tavsiye mektubunu bu işte bu nedenle verdi. RAND kuruluşun diğer danışmanları arasında dışişleri eski bakanları Henry Kissinger ve Condoleeza Rice, savunma eski bakanı Donald Rumsfield, savunma ve enerji eski bakanı James Scheslinger da var.Savunma Bakanlığı için analizler yapan sözde ‘düşünce kuruluşu’ RAND, bir CIA hareketi damgasını yemişti.
Geçmişte, diğer radikal İslamcı hareketlere müsaade etmesiyle de ses getiren Fuller, Tebliğ Cemaatini “halka öğütler veren barışçı ve apolitik bir hareket” olarak değerlendirmişti.

Fethullah Gülen’e referans veren diğer ABD’li isimler arasında Dışişleri Eki Bakan yardımcısı Marc Grossman ve ABD’nin Türkiye eski büyükelçisi Morton Abramowitz de tavsiye mektubu verdiğini belirten
Williams, makalesinin sonunda, “Yazıları takip etmeye devam edin. En kötüsü daha gelmedi” notunu düşmüştür.

(SON)