Bugün itibariyle artık eski olan Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu Antalya’ya uğurladık. İlk başkent, payitahtın gözdesi, tarihin aynası, istihdamın anası, GSMH’nin babası, sanayinin gülü, ihracatın sümbülü, yeşilin bülbülü, denizin kıyısı, dağın eteği, balın peteği sıfatlı garip ve yalnız Bursa’ma düşünce ve eylem bakımında birkaç beden büyük geldiğine inandığım Valimin, Turizmde Avrupa’nın en önemli merkezlerinden biri olan Antalya’ya atanmasını çok önemsiyorum.

Ülkemizde oluşan gayri turistik iklimin yarattığı krize Antalya özelinde çözümler geliştirebilecek iş yapma kabiliyetini Van’dan sonra Bursa’da göremememiz onun bürokrasi anlayışından değil bizim kentsel ataletimizden olduğunu biliyoruz ama sesli düşünemiyoruz.

Bursa Altepe’nin yıllarca altını çizdiği sadece Kapalıçarşı esnafının anlayış değiştirmesi gerektiği fikrine bile uyku halinde olduğundan katılmıyor. Ramazan ayında her yer dolu ama Kapalıçarşı boş ve geçişlere “yasaklı” bir anlayışı devam ettirirseniz. BTSO marifeti ile araba değil uçak verseniz orada gerçek alışverişi sağlayamazsınız.

Bir de gidenin ardından sallayıp, her gelene paşam demeyi adetimizden kaldıralım. Lale muhabbetini on yıllardır bu kentte yaşayanların logo bulamaması ayıbına bağlayalım. Hem logoya laf edenler isim babası Davutoğlu olan Motto’ya neden dil uzatamazlar onu da anlamış değilim.

Ben Bursa adına Karaloğlu valimden razı idim. Yeni valimizin de onun kadar olabilmesi dileğimdir.