"Sevgili BURULAŞ, Stresli hayattan bir nebze de olsa sıyrılmak isteyen ve Kumla'ya gitmek isteyen insanları Gemlik-Bursa arasındaki düzen gibi Gemlik-Kumla arasında da bir düzenleme yaparsanız size minnettar kalacağız."

Normalde yoğun olan yolculuk, yaz aylarının gelmesiyle birlikte Bursa’dan Gemlik, Kumla, Kumsaz gibi sahil kasabalarına daha da sıklaştı.

Ancak görünen o ki;

Bu yaz yine ‘aynı tas aynı hamam’ her gün daha da ‘sıcak’ olacak.

Çünkü; Halk Bursa’dan Gemlik’e, Merinos İstasyonu’nun hemen yanından (40 dakikalık mesafeye) 15 dakikada bir kalkan otobüslerle rahatça ulaşırken, Gemlik’ten Kumla’ya (10 dakikalık yol) neredeyse ulaşamıyor!

Çünkü; Otobüs yok. Bu yüzden de sakın peşin peşin‘Gemliğe vardım’ diye sevinmeyin, çünkü oradan Kumla’ya gidebilmen için ‘ak ile karayı’ seçmek zorunda kalacaksınız bilginize sunulur.

1.5 TL’LİK YOL, OLDU 30 TL

Gemlik’ten 10 dakikada bir, ancak Manastır’a kadar giden otobüsler mevcut. Bu durumda ister biner Manastır’a kadar gider geri kalan Kumla yolunu yürürsün, ister taksi tutar ve 1.5 TL’lik yolu 30 TL’ye mal edersin.

Bitti mi? Bitmedi. Bir seçenek daha var ‘İstersen Bursa’ya geri dönersin…’

Nasıl ama? Seçenek bol…

MEĞER SAAT BAŞI OTOBÜS VARMIŞ…

Rivayete göre;meğer saat başı Kumla’ya otobüsler varmış. Ancak o saat başı, hangi saatin başı? İşte onu bilen yokmuşş! Çünkü saatin başı da gelse, sonu da gelse, otobüs bir türlü gelmiyormuş.

RİVAYET DEĞİL, GERÇEKMİŞ MEĞER

Ve de aynen öyle oldu… Anlatılanlar rivayet değil, gerçekmiş meğer yaşayarak öğrendik. Ramazan Bayramı’nın son günü, yağmur altında tam 55 dakika gelmeyen otobüsü bekledikten sonra mecburen taksiye bindik ve 30 TL’yi vererek Kumla’ya ulaştık.

İLGİLENEN YOK

Ancak her şeyden daha da vahimi, tüm bu ulaşım sıkıntısını halk yıllardır BURULAŞ’a bildiriyormuş. Ancak ilgilenen yokmuş, ki yok belli!Sayın BURULAŞ Genel Müdürü ve de Yönetimi. Sizden ricamız, zaten yoğun ve stresli hayat koşullarından bir nebze de olsa sıyrılmak ve iki dakika nefes almak isteyen, en azından bu imkana sahip olan insanların bu denli mağdur olmamaları için, Gemlik-Bursa arası olan otobüs düzeninin, Gemlik-Kumla arası da düzenleme. Gereğinin yapılmasını önemle rica ediyoruz.

Saygılarımla

Mine Cansu MAZI

TEŞEKKÜR PANOSU

BUSKİ’ye en içten teşekkürlerimizle

 Altıparmak Mahallemizde çöken alt yapının yenilenmesi ve gerektiği zaman da asfaltlamasının yapılmasında duyarlılığından dolayı BUSKİ ye ve çalışanlarına mahallem adına teşekkür ediyorum.

Osmangazi Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz

Havalar sıcak ve mahallemiz merkez mahalle olmasından dolayı sokaklarımızı temiz tutmak için çok daha fazla çaba harcıyoruz. Osmangazi Belediyemize ve temizlik ekiplerine özellikle de bayram öncesi sokaklarımızı yıkayıp bizleri rahatlattıkları için;

Ayrıca; bayramda çıkan yağmur ve fırtınadan kökünden sökülen ve tehlike arz eden aracımız Osmangazi Belediyesi Park Bahçeler Birimi tarafından anında müdahale edilerek temizlendi. Çok teşekkür ederiz.

Saygılarımla

Altıparmak Mahalle Muhtarı

Mevhibe Rahşan

***

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden cevap var

Sayın Sevinç Çelebi;

 09 Haziran 2018 tarihli Bursa agazete’nin Sevinç Çelebi ile “Vatandaş Hattı” köşesinde yayınlanan “300 kişilik köy” isimli haber, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

İlgi yazıda “...Yenişehir Osmaniye köyünün kanalizasyonu acilen yenilenmesi gerekiyor...” denilmektedir.

İlgili haberde bahsedilen Osmaniye Köyü’nün kanalizasyonu 2000’li yıllarda yapılmıştır. Daha sonraki yıllarda ihtiyaca göre ilave hatlar yapılmıştır. Köyde tüm kanal şebekesinin değiştirilmesini gerektiren bir sorun tespit edilmemiştir. Bununla birlikte ihtiyaç olan sokaklarda ilave hatlar yapılmaya devam etmektedir. Kıblepınar Köyünde hane sayısı çok az olduğu için, kanal ihtiyacının acil olmadığı belirlenmiştir. Yarhisar Köyünün kanalizasyonu 2018 programına alınmış olup, 2018 programı dahilinde yapılacaktır. Bugün itibari ile Yenişehir ilçemizde 11 köyün kanalizasyonu tamamlanmıştır.

Ayrıca Yenişehir İlçesi, Osmaniye (Köyü) Mahallesinde 500 metreküplük içmesuyu deposu ve isale hatları 2014 yılından itibaren yenilenmiştir. Sulama Tesisi proje çalışmaları ise halen devam etmektedir.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

 BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

 ***

 OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 13 Haziran 2018 tarihinde ‘Hizmetler ‘Site’de Kalmasın’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Osmangazi Belediyesi olarak ‘insan odaklı’ çalışıyor,

hemşehrilerimizin memnuniyetini önemsiyoruz. Yazıda bahse konu olan olaya ilişkin ilgili birimimize, gerekli uyarılar yapıldı.

Hemşehrilerimizin talep, öneri ve şikayetlerini dikkate alıyor;

sizlere en iyi hizmeti verebilmek adına canla başla çalışıyoruz.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 ***

 YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç ÇELEBİ;

 01 Haziran 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Plastik Kokusundan Bıktım!” başlıklı, Vatan Mahallesi 5. Ömür Sokak’ta faaliyet gösteren bir iş yerinin, çevreye yaydığı koku ve gürültüden duyulan rahatsızlığı konu alan okurun şikayeti Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce incelenmiştir. 

Bahse konu olan iş yerinin faaliyeti hakkında gerekli gürültü ölçümü yapılarak denetimin yapılabilmesi için; şikayet eden vatandaşımızın belediyemize kimlik, adres ve iletişim bilgileriyle bizzat dilekçe vermesi, ilgili mevzuat gereği, zorunludur. Akabinde yapılacak gürültü ölçümü neticesine göre, ilgili yönetmelik kapsamında değerlendirilecek ve sınır değerlerin aşılması durumunda gerekli idari işlemler yapılacaktır.

İlgili şikâyette belirtilen iş yeri faaliyeti kokusu hakkında denetim yetki ve sorumluluğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğündedir.

 Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü