” Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın belediye olarak icraatlarının yanı sıra gündemde olan konulara açıklık getirdiği kahvaltılı basın toplantısına katıldım.

Başkan Türkyılmaz’ın kahvaltı için seçtiği “Yıldıztepe”de kahvaltımızı yaptıktan sonra mikrofonu eline alan Başkan Hayri Türkyılmaz,seçildiği günden  günümüze kadar olan icraatlarını yapmayı planladıkları projeleri tek tek anlatarak, Büyükşehirle olan sıkıntılarını dile getirdi.

 

İcraatlarını irticalen anlatan başkan Türkyılmaz, Mudanya’nın nüfusunun normal mesai günlerinde 500 bin, hafta sonları bir milyonu bulduğunu söyledi.

 

Göreve geldiklerinden buyana“Barış ve Kardeşliğin Başkenti” olarak tanımladığı

Mudanya’da, haremilikle,yolsuzlukla, hırsızlıkla verantla”mücadele ettiklerini, temiz, şeffaf bir belediye olmak için büyük gayret sarfettiklerini anlatan Türkyılmaz,“Rant çevreleri belediyeden öylesine çıkar elde etmişler ki, beni öldürmek istemelerinde haklılar” diyerek, sebebini ise “Çünkü hiç kimsenin gözünün yaşınabakmadım.Yolsuzluklara, hırsızlıklara göz yummadım. Rantcıların rant kapılarını yüzlerine kapattım. Birileri oğluna sıfırla’ diye tembih ederken, benim Genel Başkanım ‘Görev yaptığınız ilçede yolsuzluğu, hırsızlığı, rantı sıfırlayacaksınız.İşsizliği sıfırlayacaksınız’diyor” şeklinde ifade etti.

 

Bazılarının ufacık şeylerle avunarak, bazı şeyleri abartarak,gündem yaratmaya çalıştığını, beyhude şeylerle uğraşmaya zamanının olmadığını ifade eden Başkan Türkyılmaz, Cazibe merkezi olan Mudanya’ya gelenlerin rahat bir şekilde günlerini geçirmelerini sağlamak için üstün bir çaba ve gayret içinde olduklarını bildirdi.

 Türkyılmaz, Bursa Büyükşehir BelediyesineMudanya’ya olan sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulunarak, “Bu güne kadar büyükşehirden hiçbir şey istemedim.Büyükşehir sorumluluğunda olan yapılacak işler var. Büyükşehrin yapması gereken işleri tek tek bilboardlarda ilan edeceğim. Büyükşehir’in Mudanya’dan aldıkları diğer bütün ilçelerden aldıklarının toplamı kadardır.Hak verilmez alınır. Mudanya’nın değerlerini ister kurumlar olsun ister şahislar olsun artık  istedikleri şekilde kullanamayacaklardır. Gelecekler ve Mudanya halkının hakkını verecekler” diye konuştu.

 

 Toplantıda belediyenin yıldız projelerini de detaylı bir şekilde anlatan başkan Türkyılmaz, Mudanya’nın anayasası olacak “İmar Planı” ile ilgili açıklamalarda bulunarak, BUDO İskelesi, Tirilye Yat Limanı mahkeme sürecinin devam ettiğini söyledi.

 

 Türkyılmaz, toplantıda gazetecilerin  “Mudanyaspor”,  Kumyaka Mahallesindeki “mühürleme” ve darbe girişimi soruşturmalarına kadar pek çok konuya ilişkin soruları da cevapladı.

“Mudanyaspor’u yerlerde süründürmeyiz” diyen Başkan Türkyılmaz, Mudanyaspor ile hiçbir sorunlarının olmadığını, başkanı ve yönetimiyle sorunların bulunduğunu bildirdi. Türkyılmaz, Mudanyaspor’u çok sevdiğini, mevcut yönetimin gitmesini, amacı Mudanyaspor olan ve Mudanya’nın benimseyip seveceği bir yönetimin göreve gelmesini istediklerini de belirtti.


Kumyaka Mahallesi’nde yaşanan mühürlenme olayı ile ilgili olayları değerlendiren Türkyılmaz, “2011 yılında Tirilye Belediyesi tarafından söz konusu cafe kaçak diye mühürlenmiş. Aynı belediye başkanı 2012 yılının Şubat ayında bu yere işletme ruhsatı vermiş.Biz göreve geldiğimizde bu yerin işletme ruhsatı vardı” dedi.

667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği, 7 kiracının sözleşmesi fesih edildiğini söyleyen Türkyılmaz, bir memurun görevden alındığını, iki kiracı ile beş tekne veya yat sahibinin sözleşmelerinin fesih edildiğini bildirdi.