2017-2018 Spor Toto Süper Lig  İlhan Cavcav Sezonunun açılışına 9 gün kaldı. 11 Ağustos Cuma günü Başakşehir- Bursaspor maçıyla start verilecek.
Yeni sezon öncesi takımlar hazırlıklarını tamamladı. Ön eleme maçları oynayan Başakşehir, Fenerbahçe, Galatasaray takımları sezonu daha önce açarken, Galatasaray, Avrupa’ya erken veda etti. Fenerbahçe’nin turu geçme şansı yüksek  ve ikinci ön eleme turundaki rakibini bekliyor. Aynı şekilde Başakşehir de Şampiyonlar ligi için bu turu geçtikten sonra son eleme maçı yapmak durumunda.  Geçen sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılma hakkı kazandı.

Rakipler güçlendi; Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş, oturmuş kadrosu ve teknik heyetiyle daha sabit bir durumda. Bu yıl için de şampiyonluk kovalayan bir BJK izleyeceğiz. Geçen senenin büyük bölümünde rakibi Başakşehir’ken bu yıl rakiplerinin arttığını söyleyebilirim. Fenerbahçe, Galatasaray elbette Başakşehir , zorlarsa; Trabzonspor ve Bursaspor da bu yılın üst sıraları için favoriler.

Takımlarımız sezon öncesi hazırlık kamplarında üstün çalıştılar.  Takipte olduğumuz kulüpler, sert idmanlar ve yükleme antrenmanları yaparken, kısa vadede maç sonlarına doğru, uzun vadede sezonun ortalarına doğru bunların meyvelerini alacaklar. 

Şampiyon olmanın kilit yolu deplasman maçlarından geçiyor. Özellikle 3 büyükler şampiyon olmak için zorlu deplasmanlardan galibiyet çıkarmak zorundalar. Başakşehir bunun en güzel örneğidir. Takım olarak tüm deplasmanlarda aynı ciddiyetle oynarken şampiyonluk şansını son haftalara kadar taşımıştır.


Favori 3 büyükler; şampiyonluk favorim sırasıyla Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray. Yüzdelik dilime vurduğumuzda çok az farkla Beşiktaş’ı tecrübesi ve uyumuyla ilk sıraya koyarım. 
Fenerbahçe, Aykut Hoca özelinde yeni bir kadro oluşturuyor. Bu sezonun ilerleyen dönemlerinde pozitif etki yaratacak. Şampiyon olmamak için ciddi bir nedenleri yok. Fakat, taraftarı maçlara gelmek zorunda.


Galatasaray moralsiz. Sezon başlamadan Avrupa’dan elendi. Hoca tartışılıyor, yönetim tartışılıyor. Bu seviyede bu durumda şampiyon olmaları zor. Fakat tecrübesi, takım derinliği, camiası Galarasaray’ı ayakta tutan yegane gerçek. Tudor’la başarılı olacaklarına inanıyorum ama Fenerbahçe ve Beşiktaş kadar şanslı olduklarını düşünmüyorum. Bir adım geride de olsa ilerleyen günler için  tırmanabilirler. Hazırlık kampını da iyi geçirdiler. 


Başakşehir‘in geçen sezonu devam ettireceğine inanıyorum. Başarılı bir yıl daha geçirecekler. Fakat 3 büyüklere diş geçirmek bu sene biraz daha zor. Şampiyonlar ligine katılırsa mükemmel bir başarı sağlamış olurlar.