Osmangazi Caddesi, Çakırhamam karşısı, Timurtaşpaşa Apt 5/2 adresinin arkasında, Osmanlı döneminden kalmış ve de restore edilmiş saray surlarının ta dibinde bulunan rezillikle ilgili, Belediye’nin Temizlik işleri ve zabıta bilgilendirilmiş olduğu halde, haber verilmesine rağmen bir türlü ilgi gösterilmiyor.

'Eski Bursa' dediğimiz şehrin en gözde bölgesi çer-çöp, pislik içerisinde ilaçlamanın da yapılmaması sonucu bilumum böcek ve mahlukatın mekanı haline gelmiş buralar. Öyle ki, kısa süre önce bir akrep bir çocuğu dahi soktuğu bilgisi geldi…

ALLAH NE VERDİYSE “AT AŞAĞIYA!”

Bildiğimiz kadarıyla “Rezilliğin bini bir para” olan binanın en üst katı bilmediğimiz bir otel tarafından pansiyon olarak kullanılıyor ve de burada konaklayanlar camlardan tüm çöplerini (Allah ne verdiyse veya ne bulurlarsa) arka kısma atıyor! Nasıl olsa görünmeyen her şey mübahtır! Var mı böyle bir dünya!?

MÜDAHALE ŞART

Belediyeden ricamız, bir an evvel, şehrin göbeğinde bulunan bu yeri gelip temizlemeleridir. Çünkü bizim bildiğimiz bu tür işler vatandaşın değil Belediyenin işidir. Ayrıca otel sahibi her kimse, bu yönde uyarılması yönündedir.

Çünkü bu gidişler yakında buradan çıkacak akrep ve diğer börtü böcekler, çok yakında merkezde cirit atacaklar!

Ayıptır yahu! İstendiği halde video, kayıt, fotoğraf sunabiliriz. Bilginize sunar gerekenin yapılmasını önemle rica ederiz.

Çevre İşyeri Sahipleri ve Çevre Sakinleri

***

KOÇTAŞ’TAN CEVAP VAR Sayın Sevinç ÇELEBİ,

Okurlarınızın sorunlarına yer verdiğiniz sayfanızda, 31 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan ‘Koçtaş yetkililerinin dikkatine. Hep mi ‘stokta yok!’ başlıklı yazıyla ilgili açıklama yapma gereği duymuş bulunmaktayız. Öncelikle markamıza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

Koçtaş olarak, müşterilerimizi daha iyi anlamaya ve bunu iş sonuçlarımıza aktarmaya yönelik ‘Önce Müşterim’ adını verdiğimiz önemli bir dönüşüm süreci içerisindeyiz.

Müşterilerimize ürün ve çözümlerimizi en hızlı, en kolay ve en uygun fiyatlarla sunmak en önemli önceliklerimiz arasında bulunuyor. Mağazalarımıza gelen müşterilerimize optimum stok seviyesinde ürün temin edebilmek de bu önceliklerimizden ilki.

Müşterimizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini en doğru şekilde ve hızla karşılamak amacıyla dönemsel olarak ürün gamımızda yenilikler yapıyor; bunun için de yeni ürünlerimizi müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bu süreçte de eski ürünlerimizi stoklar tamamen tükenene kadar teşhirde tutmaya devam ediyoruz. 

Yazınızda bahsi geçen konuyla ilgili olarak, stok sürecimizi daha da iyileştirmek ve bu tür sıkıntıların önüne geçmek amacıyla önemli bir projeyi en kısa sürede hayata geçireceğimizi de belirtmek isteriz.

Bilginize sunar, ilginiz için tekrar teşekkür ederiz.

Koçtaş Ailesi

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç ÇELEBİ,

2 Ağustos 2018 tarihli agazete’de, Vatandaş Hattı adlı köşenizde “Güzelyalı Değil Yosunyalı” başlıklı habere yer verilmiştir. Bursa İntizam Mahallesi Başkanı Kamuran Ataban’ın Güzelyalı sahilinin kirliliğiyle ilgili şikayetlerine yanıtımızdır:

KOORDİNASYON VE SORUMLULUK ALANI

“Bursa’nın denize kıyısı olan ilçelerinden biri olan Mudanya’da sahillerin temizliği ve kontrolü, ilgili yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda ve sorumluluğundadır. Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kalan halka açık kıyılarda ve halk plajlarında yaz aylarında yüzme sezonunun (mayıs-eylül ayları arası) açılmasıyla birlikte çeşitli nedenlerle oluşan atıklar da yine Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından temizlenmelidir.

Yazınızda sözü edilen yosunların temizliği, plaj temizleme makineleri, yosun ve saz temizleme aracı ile deniz yüzeyi temizleme gemileri ile yapılmaktadır. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Şubat 2014 tarihinde basına ve kamuoyuna servis ettiği bir basın bültenini hatırlatmak gerekirse;

BASIN BÜLTENİNİ HATIRLATMAK GEREKİRSE…

“Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya ve Gemlik sahillerinin katı ve sıvı atıklardan tamamen arındırılması için satın alınan deniz yüzeyi temizleme araçları, Mudanya’da gerçekleştirilen törenle hizmete girdi” denilmiş, Mudanya ve Gemlik sahillerinin sürekli kontrol altında tutulacağı,  periyodik olarak devamlı taramalar yapılacağı ifade edilmiştir.

GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Bununla birlikte, Büyükşehir Belediyesi açık alan reklam panolarıyla “sahillerin Büyükşehir’e emanet olduğunu” bizzat ifade etmektedir. Bizler de sizin vasıtanızla bir kez daha Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne görevini yapması gerektiği çağrısında bulunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ni yalnızca Güzelyalı değil sorumluluğu alanındaki tüm sahillerin temizliği, bununla birlikte sahil işgalleri ve ilaçlama hizmetiyle ilgili göreve davet ediyoruz.

Mudanya Belediyesi

Özel Kalem Müdürlüğü

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi