Kısa süre önce faaliyete geçenTüm Engelli Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Mihraplı Parkı’nda ilk programını gerçekleştirdi ve 420 kişilik iftar verdi.

2015 yılından bu yana birçok engelli derneklerinde gönüllü olarak çalışan Tüm Engelli Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, uzun zamandır sosyal medya üzerinden gönüllü olarak kendi çaplarında da çalışmalar yürütüyorlardı. Facebook üzerinden açtıkları gönüllü sayfaları fazla zaman geçmeden 5 binden fazla gönüllü çalışmak isteyen yardım severlerle doldu taştı. Bunun üzerine gönüllüler dernekleşme kararı aldılar ve geçtiğimiz 2018 Mayıs ayında Tüm Engelli Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni resmen kurdular.

HAYALLERİN GERÇEĞE  DÖNÜŞTÜĞÜ DERNEK

Mayıs ayından itibaren birçok engelli bireyin hayallerini gerçeğe çevirmek adına kurulan bu dernekte 5 binin üzerinde gönüllü, yardıma muhtaç,engelli insan için el ele verip engelleri ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Dernek başkanlığını gazeteci Kıvanç Bozacı’nın üstlendiği dernekte tüm engelli gönüllülerinin Başkan Yardımcılığını Nurhan Küçükal, Genel Sekreterliğini Sibel Cömert, saymanlığını ise Turan Turan yapmaktadır.

TABELA DERNEKLERİNE KARŞIYIZ

Tüm Engelli Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kıvanç Bozacı,dernek olarak düzenledikleri iftar yemeğinde yaptığı konuşmada “4 senedir gönüllü olarak birçok dernek için çalıştık. Yüzlerce engelli çocuğumuzatekerlekli sandalye topladık. 2 kişi çıktığımız bu yolda beş bin kişiden fazla gönüllü arkadaşımız oldu ve bugün burada, herkesin önünde, öncelikle çıktığımız bu yolda beni yalnız bırakmayan yönetim kuruluma, kapılarını ne zaman çalsam bizleri geri çevirmeyen çok değerli iş adamlarımıza, ihtiyaç halinde engellilerimizin yanında oldukları için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

DOLANDIRICILARI İFŞA ETMEYE DEVAM

Şükürler olsun ki Türkiye genelinde binlerce dernek hizmet vermekte ancak ne yazık ki bazıları hizmet için çalışırken, bazıları ise farklı amaçlarla kuruluyor. Tabela dernekleride bu işin cabası.Belirtmek isterim ki hizmet için kurulan tüm derneklerin her daim yanında olacağız. Çünkü insanlara dernek dediğimiz zaman, bakışlarından ne kadar çok canlarının yandığını, ne kadar çok dernek adı altında yapılanmaların olduğunu, birçok dernek ismi kullanılarak dolandırıcılık yapıldığını, mesleğim icabı birebir şahit oldum. Biz ne pahasına olursa olsun bu tür dolandırıcılarıifşa etmeye devam edeceğiz.

İFTAR TALEBİNDE BULUNDULAR

10 gün önce birçok engelli arkadaşımız bizleregerek telefonla gerekse sosyal medya sayfalarımızdan birlikte iftar yapmak istediğini iletti. Ancak engelli kardeşlerimizin ‘Başkanım, sizlerle aynı sofrada iftar yapmak istiyoruz, iftar çadırlarında bizlere hiç bir öncelik tanımıyorlar. Masa araları o kadar dar ki tekerlekli sandalyelerle bazı çadırlara giremiyoruz. Dolayısıyla bizde gitmiyoruz’sözleri yürek sızlattı…

İSTEKLERİ BİZLER İÇİN ŞEREFTİR

Bu sözlerin üstüne bizde yönetim olarak bu arkadaşlarımıza bir iftar vermeye karar aldık ve bu akşam burada 420 kişilik bir katılımla, 5 yıldızlı bir akşamda engellilerimizi inşallah en iyi şekilde ağırladık. Onlar için ne yapsak az olduğunu hiç kimsenin unutmaması temennisiyle. Çünkü SEVGİ ENGEL TANIMAZ” dedi.

 Ercan ENDES

***

Çağrılarımıza sessiz kalan siyasilere oy yok

Geçtiğimiz pazar günüHeykel’de toplanan Hayvan severler, ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan eylem kapsamındabasın açıklaması yaptı.

2018 Haziran seçimleri öncesinde hiç bir ayrım yapmadan tüm siyasi partileri kapsayacak olan “Doğayı ve Hayvanların Yaşam Haklarını Korumayan Siyasilere OY YOK” kampanyasını başlatmış bulunuyoruz.
Türkiye çapında siyasi partilerin adaylarını ziyaret ederek “Hayvanların Yaşam Haklarını ve Doğayı KOŞULSUZ KORUYACAK uygulamaları da içeren bir yasa tasarısının hazırlanması için destek olacaklarına SÖZ VERMELERİNİ” talep edeceğiz.

SİYASİLERE SESLENİYORUZ

Siz değerli basın mensuplarının nezdinde “Yıllardır TBMM’de doğanın ve hayvan haklarının korunması için girişimde bulunmayan, masa başında hazırlanan sürgün-ölüm yasa tasarıları ile KATLİAMLARIN DAHA DA ÖNÜNÜ AÇACAK teşebbüslere karşı durmayan, belediyelerin katliam ve sürgünlerine seyirci kalan “SİYASİ PARTİLERİN TÜMÜNE” ayrım yapmaksızın sesleniyoruz!

ESARETE HAYIR

7 Milyonu aşkın can yoldaşının, doğa ve hayvan hakları savunucusunun yıllardır “Hayvanları Koruma Kanunu’nun TCK kapsamına, resmi sivil ayırmadan herkesi kapsayacak şekilde geçirilip, hayvana esarete, şiddete, sürgüne, öldürmeye son verilsin, ağır cezalar getirilsin” ÇAĞRILARINA sessiz kalan, sürgün – ölüm yasa tasarıları ile sürekli olarak hayvan hakları savunucularınıtehdide maruz bırakan siyasi partilere ve adaylara OY YOK diyoruz.

OY’LARIMIZ KORUMA SÖZÜ VERENLERE

Oylarımız doğa ve hayvan haklarını savunacağına söz veren, bunun için çalışmalarına seçim kampanyası süresince ve sonrasında devam edecek adaylara ve partilere olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Saygılarımızla...
 

RuyaPARSAK

Marmara Hayvan Hakları Federasyon Temsilcisi 

Çöportak sorunumuz

 Sayın Sevinç Çelebi,

25 Mayıs Cuma Günü yer alan çöp ile ilgili yazınıza aynen katıldığımı belirtmek istiyorum. Efendim ben Mudanya’da ikamet ediyorum. Ve burada da aynı vahim olay yaşanıyor. Çöpü sıkıştırıp alan araç suyunu akıta akıta yoluna devam ediyor. Ortaya hem kötü bir görüntü, hem de ağır bir çöp suyu kokusu yayılıyor. Zatıalinizin söylediği gibi doğru olan konteynır boşalacak hemen anında yıkanıp dezenfekte edilecek ki çevremiz temiz olsun. Mudanya'dan Selamlar.

Hüseyin ONGUN (62) yaşında

Emekli Memur

-------------

25 Mayıs CUMA GÜNÜ YAYINLANAN KÖŞE YAZISI

 ÇÖP KAMYONU YETMEZ

Yıkama kamyonu da lazım!

Güneştepe Mahallesi 1. Yalıçiftlik Sokağı sakinleriyiz ve canımızdan bezdiren ciddi çöp sorunumuz olduğunu önemle yetkililere bildirmek istiyoruz.

ALINMASINA ALINIYOR…

Dememiz o ki çöplerimiz alınmasına alınıyor ancak öyle alınıyor ki… Belediyenin çöp kamyonunun arkasından kesinlikle yıkama kamyonu da göndermesi gerekiyor! Çektiğim fotoğraflar zaten ortaya olup biteni yorumsuz koyuyor.

SULAR YİNE SOKAĞIMIZA AKTI

Örneğin bu görüntüler 1. Yalıçiftlik Sokağından. Her zaman olduğu gibi, bugün de değişiklik olmadı ve çöpler alınırken sular yine sokağımıza aktı. Geriye de artık bilindik çekilmez koku ve çirkin manzara kaldı… Her ne kadar konuyu defalarca kez muhtarlığımıza olduğu gibi belediyeye de dilekçe ile bildirmiş olsak da olumlu bir gelişme yaşanmadı.

KESİN ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Sokak sakinleri olarak ricamız, bir an evvel bu işe kesin bir çözüm bulunmasıdır. Ayrıca 1. Yalıçiftliksokağımızın kaldırımındaki ve yoldaki kum yaklaşık 10 gündür bu halde. Bu durum da hem araç trafiğinde sıkıntıya sebep oluyor hem de etraf toz buz oluyor. Yetkililere bildirir, gereğinin yapılmasını arz ederiz.