Ey ahali 'Burası kimsenin babasının çiftliği değil' demiştik ve şimdi bunu pekiştirmek için 5 ana başlık üzerinden sorular soracağım ve buna en doğru cevabı veren sınıfı geçecek!..

Varan 1

İnsanlara argo kelime kullanmanın ve küfür etmenin belli başlı yolları vardır. Bunlardan bir tanesi fiili bir diğeri ise mecazi anlamda... Şimdi öncelikle Kasımpaşa maçı sonrası yaşanan olayları tasvip etmediğimizi daha önce de yine bu satırlardan belirtmiştik, fakat taraftar ile futbolcuları karşı karşıya getirenlerin yöneticiler olduğunu ve onların yapmış olduğu hatalar yüzünden koca bir şehrin kaderinin bu gibi sıkıntılı sürece girmesine neden olduğunu söylemiştim. Yazmaya başlamama yardımcı olan ve beni her daim destekleyen Osman GÜRÇAY ağabeyim de kendi yazısında belirtmişti... Fakat ben şimdi daha vahim bir olay söyleyeceğim sizlere. Öncelikle bir taraftar grubunun futbolcuya ve yöneticiye küfür etmesinin tek sebebi sahada alınan mağlubiyet ve takımın gidişatı için olabilir; başka hiçbir sebep taraftarı takıma ve yönetime karşı galeyana getiremez. Bu herkes tarafından bilinirken şimdi koskoca Bursaspor Kulübü'nün kulüp içerisinde çalışan personeller dahil olmak üzere maaşları üç aydır ödemediği doğru mudur? Ben kendi adıma cevap veriyorum: Evet doğrudur, çünkü personellerin çoğunun üç aydır maaş almadığını ve evine ekmek götüremediğini öğrendim, kahroldum. Peki, ben şimdi soruyorum taraftar yönetime veya futbolculara küfür ettikten sonra bu kadar olay oldu da; peki, siz kendi alın teri ile çalışan insanları evine ekmek götürememek durumunda bırakırken onlara küfürden daha ağır hakaret etmediniz mi? 

Varan 2

Yine haftalar önce köşe yazılarında belirttiğim gibi özellikle yönetimin kendi içerisinde bile birliği sağlayamadığı, ne toplantılarda ne yazık ki üç ya da beş kişinin bulunduğunu ve her seferinde kendi içlerinde tartışarak birbirlerine hakaret ettiğini söylediğim de karşı çıktınız. Gelinen nokta şunu bize gösteriyor ki yöneticiler kendi aralarında sürekli olarak EGO tartışması yaparak ne yazık ki Kulübü ve Bursaspor ismini ayaklar altına almaya çabalamıştır. Şimdi soru şu: 2 yönetici kendi arasında tartışırken 'kim daha çok çaldı' tartışması yaptı mı?

Varan 3

Bursaspor Kulübü taraftarın istediği bir futbolcuyu (Ozan İpek) hem de bedavaya gelirken sadece bir hoca istemedi diye neden transfer edilmedi ve bunun altındaki nedenler nelerdir? 

Varan 4

Ivan Ergić neredeyse bedavaya gelecekken ve taraftara bununla alakalı sözler verilmişken neden bu sözler tutulmadı ve ne oldu da İvan gelmekten vazgeçti? Acaba bunu da etkin rol oynayan durum Ertuğrul Sağlam mıdır? Nasıl ki Hamza Hamzaoğlu, Fatih Terim'in Bursa şubesi iken ve Terim, Hamzaoğlu Bursa'da iken ortalama iki ya da üç haftada bir Bursa'ya geliyorken şimdi ortaya atılan iddialar ise daha korkutucu... Mutlu Topçu takımı Ertuğrul Sağlam'ın istediği düzeyde yönetiyor gibi söylemler varken İvan Ergiç Bursaspor'a neden gelmedi sorusuna cevap olarak inanmamız gereken bu mudur? Ertuğrul Sağlam'ın varlığı İvan Ergiç tarafından bilinmekte midir? 

Varan 5

Bir bankadan (eski parayla) 150 trilyon kredi çekilerek bütün borçları ödeyip, özellikle kendi alacaklarınızı alıp istifa edeceğiniz doğrumudur ve yine aynı bankanın sizi yakın bir zaman içerisinde arayıp 'krediyi şu anda veremiyoruz, biraz daha zamana ihtiyacınız var' dedikten sonra önlem olarak ne gibi plan geliştirdiniz?