Metroyu beklerken her tarafı açık olan peronlarda resmen donuyoruz. Ve neden istasyonlar yapılırken halkın rahatça bekleyebileceği kapalı bir yer yapılmadı onu ciddi anlamda çok merak ediyoruz.

Özellikle küçük çocuklar, hastalar, yaşlılar metronun gelmesini beklerken soğuktan neredeyse nefes alamayacak bir duruma geliyorlar. Halbuki şehrimize henüz kar bile yağmadı… Yönetim biletlere sadece zam yapmayı mı biliyor!? Halka hizmet sıfırın altında eksilerde gezerken buna sebep olanların vicdanları hiç mi sızlamıyor?..

KAHVEHANELERDE BİLE VAR

Hadi açık peronlara kapalı bir bekleme yeri yapılmadı. O zaman en azından üst kata bekleme yeri yapılsın. Bekleme yerine de ısıtıcı ve trenin geleceği saat göstergesi konulsun. Bilindiği gibi bahsettiğim ısıtıcılar çoktandır kahvehanelerin bahçelerine bile var. Bu gerçekleşirse çok yerinde bir uygulama olacağına inanıyoruz ve BURULAŞ’ın olduğu kadar bu uygulamayı tüm değerli yöneticilerin dikkatine sunuyoruz. Mutlu Seneler!

Saygılarımla

Erkan Efe


Sağlığımız tehdit altında

İnegöl’ün Küçük Sanayi Sitesi’nde her sabah küçük saatlerde başlayan ve sağlımızı ciddi derecede tehdit edecek boyutlara varan kara dumandan oluşan hava kirliliği vardır.

BİR ÇÖZÜM BULUN LÜTFEN

Lütfen yetkililer bununla ilgili artık bir çözüm bulsun. İnsanlar sadece ısınmayı düşündükleri için her önüne geleni sobalarında yakıyorlar. Bu da sağlımızı maalesef tehlikeye atıyor. Gereğinin yapılmasını önemle arz ederiz.

Saygılarımızla

Bir grup esnaf

***

Boş arsa çöplüğe dönüştü

Sayın Yetkililer; ben Değirmenönü Mahallesi’nin Sancak Sokağı’nda ikame ediyorum. Evimin karşında boş bir arsa var ve bazı vatandaşlar özellikle de Suriyeli vatandaşlar, sürekli çöplerini bu boş arsa atıyorlar. Bu tatsız durumu birkaç kez ikaz etmemize rağmen engel olamadık. Dolayısıyla çöp atılan bölge de bakımsızlıktan çalık otluk bir yer oldu. Lütfen bu yakında mikrop saçmaya başlayacak arsanın temizlenmesini sağlayın.

Saygılarımla

N.D.  

 ***

Bir çözüm bulun lütfen!

Sayın Nilüfer Belediyesi. Özlüce Mahallesi Erdinç Sokak ve civarında çete halinde başıboş köpekler dolaşıyor. Öyle ki onların yüzünden sokağa çıkamaz duruma geldik. Çocuklarımız bir çok kez köpeklerden kaçarken düşüp yaralanıyorlar. Sizden ricamız belediye olarak bu konuya bir an evvel bir çözüm bulmanızdır.

KENDİMİZ NASIL ÇÖZELİM…

Bizler mahalle sakinleri olarak her ne kadar istesek de, bu sorunu kendimiz çözemeyiz çünkü. Mahallede sokak lambaları da yanmadığından akşam saatlerinde sokağa çıkmayı bırakın markete bile gidemez olduk… Bu yüzden acilen belediye olarak ilgilenmenizi önemle rica ediyoruz.

Saygılar

Özgül CAN

Erdinç Sokağı

 ***

Ezilme tehlikesi yaşıyoruz

Görükle Mahallesi’nde oturuyorum ve bir şikayetimi dile getirmek istiyorum. Köyiçi diye bilinen caddede PTT karşısı ve civarında araçlar sürekli yaya kaldırımına park ediyor. Dolayısıyla bu durumda biz yayalar, bebek arabamız ve çocuklarımızla ezilme tehlikesi yaşıyoruz. Lütfen birine kötü bir şey olmadan bu soruna bir çare bulun.

Saygılar

Handan ÇETİN

***

 Kim suçlu!?

Son bir haftadır, Güneştepe Park alanında yeniden atların toplandığı gözlenmektedir. Bu konuda fazlaca antrenmanlı olduğumuzdan vakit kaybetmeden konuyla ilgi Büyükşehir Belediyesi’ni aradık ve acilen bu duruma müdahale etmelerini rica ettik. Ancak park alanındaki görevlinin izinli olmasından dolayı müdahale gecikti.

BEN ANLAYAMADIM

Şimdi merak ettiğim şu benim: Müdahaleler görevlilerin izinli veya çalışıyor olmasına göre mi ediliyor!? Bu süreçte bu atlar birine veya birilerine zarar verse bunun sorunu kim olacak. İzin mi? Açıkçası bu mantığı ben anlayamadım. Lütfen anlayan varsa da bir zahmet açıklasın…

AGRESİFLEŞİYORLAR

Hayvanların suçu yok. Belli ki bir parça yeşillik derdine düşmüşler. Ortada gezmelerini geçtik, kimisi iplerini sağa sola taktırıp dolanıp kalıyorlar… Bizler de onları öyle görünce dayanamıyoruz ve korkuyla da olsa çözüyoruz veya çözmeye çalışıyoruz. Ancak yaklaşınca bir çok kez agresifleşiyorlar.

KİMSEYE ZARAR VERMESİNLER

Diğer vatandaşları bilemem ama şahsen ben onları görmekten rahatsız olmuyorum, onlarda doğanın bir parçası sonuçta. Sadece hem kendilerine hem de istemeyerek de olsa insanlara zarar verebilirlerinden korkuyorum. Bundan dolayı da müdahale edilmesini istiyorum.

TEMİZLENMELİLER

Ayrıca; söylemeden geçemeyeceğim bir şey daha var, o da: Gece o parkın içinde ateş yakıp alkol alanlar var. Aslında atlardan önce onların temizlenmesi gerek… Yetkililere itinayla duyurulur ve gereği arz olunur.

Saygılarımla

Nebi DURGUTLU

 ***

Herkese ibret olsun

13 Nisan 2018 tarihinde Korupark AVM otoparkında engelli yerine park ettiğim için 216 TL ceza yemişim ve ben bunu şu an öğreniyorum. Çünkü ceza aracımı muayeneye götüreceğim sırada çıktı karşıma. Burada ki sıkıntı şu ki, benim aracımda engelli bir şahıs olan annem ve onun akülü arabası var. Ve ben o aracı oraya kafama göre değil görevlilerin gözü önünde park ettim, ondan sonra annemi ve arabasını indirdim.

BİRAZ CİDDİYET

Korupark AVM’nin bu sorumsuzca ve umarsızca olan davranışı bana gecikme faizi ile birlikte tam 280 TL’ye patladı. Bir daha o AVM’nin önünden bile geçmem. Madem bu kadar ince eleyip sık dokuyorlar o zaman güvenlik kamerasına baksınlar. Ben o cezayı 16 Aralık 2018 tarihinde görüp ödedim.. Ve bunu kendi sitelerine de yazdım ancak oradan da bir dönüş alamadım. Korupark’ın engelli kavramı ve bu konudaki duyarlılığı da herkese ibret olsun...

 

Adını vermek istemeyen bir okur