Diyarbakır’da fantezi iplik makinelerini üreten firma, bölgede tek üretici olarak dünya pazarında büyük firmaların işlerini yapıyor. Bunun yanı sıra ürettikleri birçok makinayı da dünya ülkelerine ihraç etmeyi hedefliyor. Şu anda yüzde 30 faaliyet gösteren fabrika, 6 ay içerisinde üretim kapasitesini yüzde 100’e yükseltmeyi öngörüyor.

9 kişi öldü, 10 bin mermi kullanıldı! 9 kişi öldü, 10 bin mermi kullanıldı!

AW938109_03

Küresel çapta fantezi iplik makinesinin üretimini sağlayacaklarını belirten Fabrika Müdürü Ahmet Yasin Çelik, şu anda Asya ve Avrupa ülkeleriyle çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Fantezi iplik makinelerinin yanında farklı makinelerin de üretimini yaptıklarını söyleyen Çelik, “Yaklaşık 6 aydır bu fabrikada çalışmaktayım. Firma 2021 yılında kuruldu. Uygun maliyetli, yüksek kaliteli ürünler üretmeyi hedeflemekteyiz. Bunu küresel çapta yapmayı düşünüyoruz. Henüz 6’ncı ayımızdayız. Yüzde 30 kapasite ile çalışıyoruz. Önümüzdeki 6 ay içerisinde bunu yüzde 100’e yükselteceğiz. Şu anda 30 çalışanımız var, 6 ay sonra 120 çalışana çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Editör: Ulas Girgin