1991 yılından itibaren Osmangazi'ye bağlı olan Doğanevler Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Bakıldığında, Doğanevler Bursa’nın en iyi mahallelerinden bir tanesi aslında… Yerleşimi güzel, resmi parselli, yolları geniş, her şeyiyle alımlı bir mahalle ancak...

Bu yıla kadar Belediye’den gelen ‘hizmet nedir’ bir türlü bilemedik desek yeridir! Diğer mahallere baktığımızda görüyoruz ki sürekli çalışmalar var! Geçtiğimiz günlerde mahallemize gelen Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’a, çocuk bahçesi konusunu ve eksiklerimizi ilettik. Akabinde de başkanımız sağ olsun mahallemize iki tane çocuk bahçesi kazandırdı. Fakat bununla sanki mesele kapandı. Bir türlü başkanımızdan, çok ihtiyacımız olduğu halde üstelik, mahalle sakinleri için herhangi bir yürüyüş alanı, gençler için bir spor tesisi yapımı sözünü alamadık!

BOŞTAKİ GENÇLER NE YAPACAK?

Halbuki bunlar olmadığı zaman bir mahallede hiçbir şey yok demektir!.. Sadece spor açısından da değil. Çünkü gençlerimizi ancak spor aktiviteleriyle kötülüklerden kurtarabilir, en azından uzaklaştırabiliriz… Ancak yok!

Şimdi hal böyleyken, mahallece hiçbir imkana sahip değilken, başı boş, aylak aylak gezip dolaşan gençlerimize ne diyelim!? Nerede oyalanmalarını ve vakit geçirmelerini söyleyelim. Boşluğa düşen gençler, ya kafe köşelerinde kağıt oynuyor, vakit geçiriyor veya sağda solda gizli veya alenen ‘sigara’, bali gibi zararlı maddeler içiyor…

SPOR ALANI ŞART

Bu yüzden Doğanevler Mahallemize bir spor alanı kesinlikle şart. O zaman gençlerimizi en azından spora yönlendiririz… ve de güzel sonuçlar alırız. Ben inanıyorum, lütfen yetkililer de inansın. Bunun için yerimiz de mevcut. Geriye kalıyor sadece ‘istemek’ ve ‘yapmak’…

SPOR TESİSİ İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN

Örneğin sizin de gördüğünüz şu derenin boyunda belediyeye, yani devlete ait bir yerimiz var örneğin. Yolun hemen kenarında bulunuyor bu boş alan! Ve bu yer spor tesisi için biçilmiş bir kaftan. Bunu da belirtmek için bizzat Büyükşehir ve Osmangazi Belediyelerine yazılar yazdım. Ancak gelen cevap: ‘Bu yer DSİ’e aittir’ oldu.

DSİ DEVLET DEĞİL Mİ?

Peki DSİ kim, sormak istiyorum. Sayın yetkililer, DSİ devlet değil mi? Bu yer Türkiye Devleti’nin yeri değil mi. Bu kadar mı zor bu yere yararlı bir şey yapmak. Gerekirse yer kamulaştırılmasın ve DSİ bu yeri örneğin 10 yıllığına kiralasın sonra da ne yapacaksa yine yapsın.

Mahallemizde yapılacak bu ve buna benzer ufacık dokunuşlarla herkesi mutlu edebilirler. Ancak bunlar yapılmadığı sürece kimse ne mutlu olur, ne de...

 Bu da devlete ait muhtarlık binası

Hele bir bakın; Bu bina muhtarlık binası güya! Yine soruyorum. Bir devlet binası böyle mi olmalı!? Yol geçen hanı ve karalama tahtası misali…

HER TÜRLÜ ‘KÖTÜLÜK’ BURADA

Tüm gece gençler bu binanın önünde. Ateş yakıyorlar, sigara içiyorlar, bali kokluyorlar… Hayatımı tehlikeye atarak adamlara bunu yapmamaları için baskı kurduğumda ‘Abi, sen söyle biz ne yapalım, kafeye mi gidelim, neyle oyalanalım…’ Cevap bu olunca ben onlara “Evet gidin kafede kağıt, poker oynayın, çay, sigara için” de diyemem ki…

BEN UTANIYORUM…

Ama bir spor alanımız olsa, rahatlıkla "Gidin spor yapın", "Gidin kendinizi geliştirin" diyebileceğim. Bu görüntülerden, gençliğimize diyebileceğim bir şey bulamadığım için, bir halk olarak ben utanıyorum. Halbuki ben değil belediye utanmalı!..

MAHALLE TEMSİLCİSİ SEÇİLSİN

Çünkü tüm bunları belediye yapmalı. Belediyelerin asli göreviyse insanları sağlıklı yaşam alanlarına kavuşturmak şayet, tüm bu ihtiyaçlar ön planda olmalı, bizden önce onlar, eksikleri, gedikleri görmeli. Böyle tespitlere vakitleri yoksa da, tüm mahallelerden birer temsilci seçip, eksikleri seçilen görevlilerden öğrenebilirler. Böylece hangi mahallede ne tür ihtiyaç var bir hafta içinde öğrenebilirler. Bu da naçizane bir önerimdir.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN RİCAMDIR

Bunu yapamıyorlarsa da her mahallede bir iki tane devlet binası var (muhtarlık, okul ve sağlık ocağı gibi). Bu yerlere kamera koyar, polis, zabıta görevlendirilir ve sıkça bu kontroller yapılır, önlem alınır… Akşamları siren çalacak ve araçlar mahalleyi dolaşacak. Bu yapıldığı sürece bu konuda başarı elde edebiliriz. Masa başında görevlerle bitmiyor bazı şeyler. Benim Belediye Başkanlarından ricam bu yöndedir. Saydığım konulara biraz daha önem verirlerse beni olduğu gibi tüm mahalleliyi mutlu ederler.

Saygılarımla

Kamil Korkmaz

Araslı Sokak su altında!

Nilüfer İlçesi 23 Nisan Mahallesi, Araslı Sokak’ta yağmur sularının birikmesi neticesinde, oradaki inşaatların tam seyrinde gitmediği ve bu sebepten dolayı da inşaatın aksadığı, hatta yapımı biten inşaatlara ve binalara da girmesi mümkün olmadığı fotoğraflarda da apaçık görünmektedir.

ACİL MÜDAHALE ŞART

Belli ki bu bölgede yağmur suyu hatları yok. Veya varsa da işe yaramıyor. Bu sebeple Belediye’den acilen buralara tahliye sisteminin yapılması ve yağmur sularının tahlil etmesini sağlaması için, gerekli çalışmaların yapmasını önemle rica ediyoruz. Nilüfer gibi bir ilçeye bu durumu yakıştıramadığımızı önemle beyan ediyoruz. 

Bölge Halkı

 

TEŞEKKÜR PANOSU

'Kosova' direnişi sonuç verdi

Mustafakemalpaşa’ya bağlı Kosova Köyü’ne kurulmak istenen “Biokütle Enerji Santralına” karşı ‘İl Tarım Müdürlüğü’nün tarım alanıdır’ yapılamaz raporuna karşı Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin itiraz etmesi nedeniyle Tarım Bakanlığı bölgeye bir heyet göndermiş ve bahse konu alanda yapılan inceleme ve alınan toprak numunelerinin tahlili sonucunda 21 Şubat 2018 de yapılan toplantıda karara  bağlanarak adı geçen bölgenin “1. DERECE TARIM ALANI OLDUĞU, KORUNMASI GEREKTİĞİ VE BİOKÜTLE ENERJİ SANTRALİ KURULAMAYACAĞI” yönünde karar alarak Belediyenin yapmış olduğu itirazı reddetti.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin Tarım Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Emin İzol ile yaptığı görüşme sonucu Bakanlığın bu toprakları heba etmek istemediği ve bu nedenle santral yapımına dur demiş olduğu bilgisini paylaştı.

Kosova halkı olarak çok teşekkür ederiz.

Saygılarımızla