Sarı kırmızılı temsilcimiz UEFA Avrupa ligi 2. ön eleme turunda karşılaştığı İsveç’in Östersunds takımına ilk maçta 2-0 mağlup oldu. Maça büyük umutlarla çıkan Galatasaray önceki günakşam Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan rövanş maçında 1-1 berabere kalarak, tarihinde ilk defa temmuz ayında Avrupa’ya veda etmiş oldu.

İsveç’in 50.000 nüfuslu şehri “bana göre kasabası olan” Östersunds, kendi bünyesinde henüz 3 yıldızlı otel konseptinde bir şehir. Galatasaray stadyumu 52.000 kişilik bir stadyum ve perşembe akşamı statta neredeyse rakip takımın nüfusu kadar seyirci vardı. Galatasaray bu hezimetin altından elbette kalkabilir dünyanın sonu değil, fakat takımın yürüyecek halinin olmaması ve basiretsiz yöneticiler; vizyonsuz hocasıyla ilerleyen günlerde daha vahim tablolarla karşılaşılabilir. Ligin devamında kendini toparlayacak bir takım olsa da Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin çok üstünde olabileceğine inanmıyorum. He bir de Başakşehir takımını unutmayayım.

Beşiktaş kaldığı yerden

Ligde son iki sezonda şampiyon olarak 3. yıldızı göğsüne takan Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Beşiktaş, geçen seneyle beraber aynı seviyede devam ediyor. Gerek hazırlık kampı çalışmaları gerekse hazırlık maçlarında aynı sistem ve oyuncularla devam eden kara kartal bu süreçte şampiyonlar ligine iyi hazırlanıyor. Devler ligi arenasında boy gösterecek temsilcimiz diğer koldan transfer operasyonuna da devam ediyor.

Beşiktaş’ın üç kulvarda başarısı için, ki özellikle şampiyonlar ligi için transfer yapma mecburiyeti var. Mevcut kadro, Şenol Güneş’in elindeki malzeme, lig için değerli, fakat Avrupa kulvarı için yeterli seviyede değil. Örneğini son 2 sezonda görmüş bulunuyoruz.

Aykut Kocaman oyuncu istiyor

Fenerbahçe hazırlık kampını İsviçre’nin Lozan şehrinde tamamlayarak İstanbul a döndü. Bu süreçte hazırlık maçlarında galip gelemeyen Fenerbahçe’nin haklı sebepleri dışında kötü bir süreci de oldu. Haklı sebeplere gelirsek; tüm antrenmanlar yükleme ağırlıklı geçti.

Tüm sezonun yükünü aslında sezon başı bu kamplarda alan futbolcular Düzce topuk yaylası tesisleri ve İsviçre’de daha çok fizik kuvvetlendirme, yükleme idmanları yaptılar. Bunların dışında takımın hazırlık maçları da gösterdi ki orta sahada çift yönlü bir futbolcu açığı bulunuyor.

Forvet hattı için de transfer çalışmaları sürüyor, ama Kocaman’ın da belirttiği gibi bu takımın 2 ay gibi bir süreye ihtiyacı var. Aslında sistem değişikliği hızlı bir şekilde uygulanmaya koyulmasa da geçen sene sarı lacivertli takımın durumu iyi değildi. Bu örnekle orta sahada çok fazla aynı türden oyuncu olması ve kreatif futbolcuyu bir türlü bulamaması sarı kanaryanın açıklarını gözler önüne seriyor.

Yönetimin güvenerek 2.kez takımın başına getirdiği Başarılı teknik adamın kendi kapasitesine ve takımına güveni var,ancak oyuncu grubunun en azından şimdilik yeterli olmadığına dair de bir gerçek de mevcut.

Lige ve Avrupa’ya kim hazır diye sorarsanız, bu 3 takım içerisinden en hazırı şampiyon BJK diyebiliriz. Başakşehir, Trabzonspor ve Bursaspor’umuzu değerlendirmemiz ilerleyen günlerde olacaktır.